Judeţul Caraş-Severin înregistrează o nouă premieră – prima staţiune lacustră din România. Proiectul derulat cu fonduri de la Uniunea Europeană, de către un investitor privat prevede amenajarea în localitatea Berzasca a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, care vor fi legate prin pontoane.
Vor exista piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic, informează radioresita.ro. Valoarea proiectului intitulat ”Dreptul la Dunăre” se ridică la 1.800.000 lei.
În oglindă cu acest complex aproape finalizat, mai va fi încă unul identic, iar în mijloc – un restaurant. Satul lacustru de la Berzasca va fi unic, la fel ca şi locul unde va fi amplasat, Clisura Dunării fiind cel mai spectaculos defileu al fluviului.
32 de metri are o căsuţă de pe apă. Marius Liudimirescu are 42 de ani şi, de când se ştie, şi-a dorit să construiască o astfel de casă lacustră. E inginer-constructor, s-a specializat în Germania, iar acolo a învăţat că secretul unui astfel de sat stă în pilonii de metal şi structurile de lemn spun cei de la digi24.ro.
Marius Liubimirescu, inginer-constructor: „Primele case pe care le-am făcut au fost extrem de complicate, dar odată învățată tehnologia, totul devine simplu.”
Potrivit pressalert.ro, o noapte deasupra apei, într-o astfel de căsuță, va costa aproximativ 200 lei. Fiecare căsuță rustică este din lemn și este alcătuită dintr-o baie, o mini-bucătărie și un living în care va fi montat și un televizor. Apoi, se urcă pe o scară în dormitor, care este dotate și cu un aparat de aer condiționat.
Căsuțele sunt legate între ele prin pontoane. În acest sfârșit de săptămână, toate cele 15 locuințe rustice erau realizate. Băile erau amenajate, la fel și dormitorul și mini-bucătăria. De asemenea, și mobilierul era adus în fiecare casă, doar mai este nevoie de curățenie și de montarea lui.
sursa:romani-buni.info