Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, și-a lansat la începutul lunii afacerea din Madagascar, unde deține un complex de bungalouri. Judecând după faptul că pentru toată luna iunie nu mai există locuri disponibile, ci doar de la 1 iulie, afacerea se pare că merge de minune.
În primăvara anului 2012, în vremea când era primar al Constanței, Radu Mazăre a mers în vacanță în Madagascar, iar la întoarcere s-a arătat foarte încântat de ceea ce a găsit acolo, dar și de oportunitățile de afaceri. Drept urmare, a luat decizia de a concesiona de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren. Mai exact, era vorba de 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care a plătit, potrivit declarației sale la momentul revenirii în țară, 1 euro pe metru pătrat. Aici a plănuit să ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice.
„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.
Acesta preciza că a concesionat terenul pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să deţină proprietăţi. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată. Terenul apare și în declarația sa de avere din 2014, fostul edil precizând că îl deține împreună cu fratele său Mihai.
De când a bătut palma cu tribul din Madagascar, Radu Mazăre a mai făcut câteva drumuri acolo pentru a supraveghea cum decurge construcția și, probabil a fost și de curând în zonă, deoarece în luna martie magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au decis ridicarea controlului judiciar sub care se afla și prin care nu putea părăsi țara. Între timp, fiul său, Răducu Mazăre a început să facă reclamă pe rețelele de socializare afacerii care a debutat pe 1 iunie sub numele de „Mantasaly Resort“.
Este vorba de 16 bungalouri amplasate lângă plajă, în Andovokonko Bay, Antsiranana, Madagascar, cu două suite exclusiviste, restaurant cu specific local, mâncărurile fiind gătite din alimente organice, crescute de localnici, dar și un bar&lounge. Clienții beneficiază de cursuri de kite din partea unor instructori autorizați și pot cumpăra sau închiria echipamente de la magazinul din complex. Întreg complexul este alimentat cu energie electrică provenită de la panouri solare, iar potrivit site-ului complexului, anul viitor va fi inaugurat și un centru SPA aici.
Citiți articolul integral pe liberatea.ro