ion-cristoiu1Dacă vor se va întîmpla așa cum cer organizatorii – USB și susținătorii săi, sîmbătă, 11 iunie 2016 România postdecembristă va avea o dublă premieră.
Pentru prima dată după decembrie 1989 rezultatul alegerilor va fi contestat în Stradă.

După decembrie 1989, au fost învinși și învingători.
Ca de obicei, învingătorii și-au trîmbițat victoria, iar învinșii si-au justificat înfrîngerea.
Printre justificări s-a numărat în stil românesc și acuzația de fraudare a alegerilor de către partidul de la Putere, cel care, prin intermediul Guvernului, a răspuns de buna organizare a unor alegeri libere și corecte.
Revolta față de ceea ce s-a numit Fraudarea alegerilor n-a depășit faza bombănelilor la televizor.
Au fost rare cazurile cînd învinșii s-au adresat instituțiilor democratice: BEC, Curtea Constituțională.
După ce-au primit un răspuns negativ s-au potolit.

Candidata USB-ului lui Nicușor Dan a pierdut alegerile de la sectorul 1.
Un sondaj publicat de un institut care între noi fie vorba a dat-o deseori în bară – IRES, a anunțat-o duminică seara drept cîștigătoare pe Clotilde Armand, candidata USB, la o diferență infimă de următorul candidat.
În stilul deja făcut tradițional de Mircea Geoană, candidata a țopăit toată noaptea, benchetuindu-și victoria. Un moment adîncit și de televiziunile de știri, care, în absența unui Breaking News ca lumea (a învins PSD, asta nici măcar nu mai era o știre), au cultivat pînă la turmentare teza victoriei strălucite a candidatei USB, deși era vorba de un sondaj de opinie și acela al unei singure case de sondare și aceasta lesne a se fi înșelat, avînd în vedere și posibilitatea ca unii alegători să fi evitat să recunoască votul dat PSD.
Numărătoarea voturilor – singura care contează în alegeri, a dat cîștigător pe candidatul PSD.

Așa cum am scris, am votat-o pe Clotilde Armand. Învățat însă de 26 de ani cu prudența în materie de țopăit, n-am jubilat la anunțul sondajului, zicîndu-mi să aștept numărătoarea voturilor. Cînd am aflat rezultatul numărătorii, nu m-am grăbit să mă întristez, deoarece, după opinia mea, atît în cazul lui Nicușor Dan, cît și în cel al Clotildei Armand, locul doi într-o competiție în care un partid de familie, USB (din lipsă de candidați pe listele USB au fost înscriși atît soțul, cît și socrul Clotildei Armand, Clotilde însăși a fost pe lista de consilieri și de la sector și de la capitală, nevasta lui Nicușor Dan e șefă de partid, iar prietenii de cafea, membri ai Comitetului Director care există doar pe hîrtie), e un scor miraculos, care se cere confirmat printr-o prestație excepțională în cadrul Consiliului General al Bucureștilor. Eram convins că așa va fi, deoarece experimentul Nicușor Dan nu convine partidelor tradiționale și orice derapaj al USB în perioada următoare va fi un pretext de descurajare a unor astfel de experimente, așa cum eșecul Guvernul tehnocrat va fi un pretext de a nu se mai vorbi în veci de un Guvern tehnocrat.

Nicușor Dan și cei care-l pilotează au purces la contestarea violentă a rezultatului de la sectorul 1. BEC de sector a respins contestația. A respins-o și BEC pe țară, care a dat deja rezultatele finale oficiale. Nicușor Dan și susținătorii – cei de la România curată a Alinei Mungiu Pippidi, consiliera USB, au organizat o petiție online și au chemat tinerii frumoși și liberi la un protest de stradă, primul de acest gen în postdecembrism, deoarece vizează rezultatul alegerilor.

Protestul e însă o premieră și prin faptul că el atacă Guvernul Dacian Cioloș, organizatorul alegerilor. La votarea de către Parlament, Dacian Cioloș a declarat Guvernul său ca ivit din protestele post-Colectiv și s-a angajat că va ține cont în activitatea Guvernului de cerințele Străzii.
Una dintre cerințe viza organizarea de alegeri libere și corecte. Ba chiar dacă mă gîndesc la climatul anterior instalării Guvernului Dacian Cioloș, organizarea de alegeri libere și corecte a fost principala cauză pentru care Klaus Iohannis a impus Guvernul Dacian Cioloș. Propaganda Regimului lansase deja o campanie de neîncredere în alegerile organizate de Guvernul Victor Ponta. Un Guvern tehnocrat se contura ca soluția ideală pentru a nu se mai repeta după alegeri cunoscutele scandaluri ale fraudării alegerilor.

Pînă la un punct Guvernul pare a-și fi îndeplinit promisiunea.
Spre deosebire de alte dăți, nu s-a mai făcut de către învinși tărăboi privind balamucul organizării, climatul de fraudă, votul multiplu.
Părea că pentru prima dată în postdecembrism, un Guvern reușise în fine să elimine din spațiul public blestemata campanie de după anunțarea rezultatelor privind fraudarea alegerilor.

Părea însă.
Iată însă că Guvernul Dacian Cioloș se confruntă cu contestarea felului în care a organizat alegerile locale de către cei care se pretind tineri frumoși și liberi, de cei care au ieșit în stradă pentru instalarea Guvernului Dacian Cioloș. Mi se va spune că Guvernul nu e cel vizat, ci alte instituții precun BEC. Da, dar de organizarea alegerilor a răspuns Guvernul Dacian Cioloș. Iar demonstrația de stradă, campania pe rețelele sociale se referă la organizatorul alegerilor, Guvernul Dacian Cioloș.

Campania de contestare a rezultatelor alegerilor locale e o nouă lovitură dată Guvernului Dacian Cioloș.
O lovitură care convine de minune PSD.
Nu întîmplător contestatara Clotilde Armand a devenit vedeta Antenei 3, depășindu-l pe Mugur Ciuvică la capitolul amorul lui Mihai Gâdea, iar Nicușor Dan, din toate punctele de vedere dușman al politicii duse de Dan Voiculescu, e cultivat la Antena 3 mai ceva decît Victor Ponta înainte de alegerile prezidențiale.

Nicușor Dan a avut o contribuție esențială la victoria zdrobitoare a PSD la București.
Prin contestarea alegerilor locale, Nicușor Dan dă o mînă de ajutor PSD în campania acestuia de contestare a Guvernul Dacian Cioloș și prin aceasta a lui Klaus Iohannis.
Putem șopti fără probleme:
PSD dormi liniștit! Nicușor Dan lucrează pentru tine!

sursa: cristoiublog.ro