Bilderberg Group - the Shadow Club - ExposedÎn fiecare an, cei mai bogați și mai puternici afaceriști, bancheri, șefi de trusturi media și politicieni din lume se întâlnesc pentru a stabili cum trebuie să arate această lume în viitor astfel încât profiturile lor să sporească, alături de prestigiul de care se bucură. Este reuniunea Bilderberg.

”Ce poate să-i aducă pe șeful Google, pe doi premieri a două mari puteri și pe președintele băncii HSBC la aceeași masă în subsolul unui hotel strașnic păzit?”, se întreabă The Guardian. Site-ul oficial Bilderberg încearcă un răspuns: este ”un forum pentru discuții informale” care ”întăresc dialogul dintre Europa și America de Nord”. Deci un dialog care dorește să întărească dialogul. Discuție de dragul discuției, pare să fie poziția oficială Bilderberg.

Anul acesta evenimentul începe pe 10 iunie și va ține până pe 12 iunie. Țara gazdă este Germania. Reuniunea are loc la hotelul Taschenbergpalais din Dresda. Potrivit ziarului local DNN , au fost mobilizați 400 de polițiști în jurul clădirii. ”În interiorul cordonului de securitate, ultimul acord fin îl fac cei din echipa de organizare. Trebuie să fie siguri că draperiile lui Henry Kissinger nu lasă pic de lumină să treacă. O singură rază ar fi fatală”, scrie The Guardian.

Urmează să se discute depre evoluțiile actuale din lume, unele dorite, altele mai puțin dorite, și despre cum ele pot fi influențate astfel încât să aducă mai multă prosperitate pentru acel 1% din populație, încât să perpetueze un sistem despre care acum până și FMI spune că nu mai are mult.

Presa alternativă scrie ca în acest an se va discuta în cadrul Bilderberg despre cum Donald Trump poate fi împiedicat să fie ales președinte al SUA, despre riscul izbucnirii unor revolte sociale din cauza inegalității crescânde, despre criza imigranților, despre referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, securitatea cibernetică, despre economia Statelor Unite (creșterea ei și datoria publică crescândă), despre crizele din Orientul Mijlociu, prețul energiei, Rusia și China. O altă temă pare să fie clasa de mijloc și ”precariatul” – un neologism în sociologie care desemnează proletariatul sărac.

Citiți articolul integral pe cotidianul.ro