Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu a explicat, in premiera la Nasul tv, articolul 96 din Constitutie care vorbeste despre acuzatia de inalta tradare care i se poate aduce presedintelui. Gheorghe Iancu a explicat cum se poate aplica din punct de vedere constitutional aceasta acuzatie.
Vedeti mai jos explicatia fostului Avocat al Poporului.
[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”16372″]
Nu trebuie sa participam la un referendum ilegal ! Nu putem sa recunoastem acest referendum !Acesti puscariabili vor sa scape de raspundere prin participarea noastra si validarea unui referendum aranjat prin cele mai josnice mijloace. Nu trebuie sa participam la aceasta mascarada !
Este ft important ca s-a dat un mesaj de unitate.
Eu asta am asteptat.
Asa ca, sa fim uniti si sa boicotam referendumul USL!
Iar pucistii sa dea socoteala in fata Legii pt tot raul facut romanilor si Romaniei!
Si sa plateasca si cheltuielile generate de acest referendum „plagiat”!
Comisia de la Venetia, articolul 8-b
Este preferabil ca un referendum asupra chestiunilor de principiu sau altor propuneri formulate generic să aibă caracter consultativ. Dacă are însă caracter decizional, trebuie să existe norme care să prevadă în mod expres procedura ulterioară.
la noi „normele” sunt ploaia de ordonante care pica pana-n ziua referendumului.
fac ei normele, ca doar sunt oameni cu „creier”! sa nu ne lasam intimidati, sa facem tot ce putem sa-i trimitem unde le este locul….
Rostogolit:
” Lovitura de stat „light“
Azi puciul nu se mai face prin generali mustăcioşi, văcsuiţi în păr și cu uniforme de portari de la Ritz, ci printr-un vot al parlamentarilor
„Neopucismul“, altfel zis „lovitura de stat parlamentară“, e un termen lansat recent de un ziarist al cotidianului argentinian La Nación (Juan Tokatlian, analizã reluatã în Courrier International no. 1133). In ultimul deceniu, nu mai puţin de şase „neopuciuri“, nu toate reusite, au avut loc în America de Sud: în Venezuela, Haiti, Honduras, douã în Ecuador, si cel mai recent luna trecutã în Paraguay.
Reţeta neopuciului e aproape întotdeauna aceeaşi: azi nu se mai intervine cu generali mustăcioşi, vãcsuiţi în păr si cu uniforme de portari de la Ritz, si nici printr-o mînã de revolutionari devotaţi, cum ne invãţaserã Curzio Malaparte si Che Guevara, ci se rãstoarnã abuziv presedintele ţãrii printr-un vot al parlamentarilor corupţi (în ţãri ca ale noastre epitetul fiind redundant).
Neopuciul, scrie analiza argentinianã, „e condus de civili, în cadrul unei aparente respectãri a institutiilor statului, nu implicã neapãrat o putere strãinã, si pretinde, cel putin la început, cã urmãreste sã scoatã ţara dintr-un impas social sau politic“.
Analiza lasã cu totul deoparte ideologia afişatã a neopucistilor. Este irelevant dacã ei se declarã de dreapta sau de stânga, reteta neopuciului e invariabilã: „Pucistii invocã aceleasi argumente pentru a-si justifica comportamentul antidemocratic: un vid de putere îngrijorãtor, tendintele autoritare ale presedintelui, criza politicã stîrnitã ad-hoc, ambitia nemãsuratã a presedintelui, dorinta executivului de a se „agãţa de putere“.
Conform acestei analize, România (nenumitã în text) se plaseazã perfect în contextul sud-american: „In majoritatea cazurilor, rolul Parlamentului e decisiv si se invocã Constituţia, dupã o lecturã literalã, pentru a fabrica o legitimitate.“
Intr-adevãr, „neopuciul“ care a avut loc acum o lunã în Paraguay s-a desfãsurat exact ca cel actual din România, pînã la ultimul detaliu: pe 21si 22 iunie, parlamentul paraguayan s-a reunit, iar deputatii principalului partid de opozitie, condus de echivalentii perfecti ai lui Voiculescu, Vântu si Patriciu (unii dintre ei sub anchetã judiciarã), detinând majoritatea, au anuntat destituirea presedintelui Fernando Lugo.
Lugo a avut doar o zi pentru a-si pregãti apãrarea – inutilã – în fata Parlamentului. Mandatul sãu ar fi expirat peste un an. Toate ţãrile din regiune au numit asta o loviturã de stat, dar pucistii, controlând presa, sînt acum pe cale de a stârni populaţia împotriva strãinãtãţii.
Intre timp, capii si finatatorii neopuciului au scãpat de procese si înlocuiesc acum rapid si sistematic sefii si structurile tuturor institutiilor statului.
Similitudinea este totalã. Dacã la noi se mai planteazã si anul ãsta palmieri pe litoral, românii vor avea astfel în sfârsit ce si-au dorit: „o ţarã ca afarã“.”
inspaimantator !
Noi avem insa UE.
Subscriu intrutotul
Sa fim uniti
In sinteza:
Asadar cred ca azi PDL trebuie sa anunte ca recomanda sustinatorilor dlui Presedinte sa nu se prezinte duminica la vot motivele fiind in ordine descrescatoare a importantei
a) Nu legitimam un puci
b) Nu trebuie noi sa ne alegem presedintele caci l-am ales pana in 2014, ci ei sa vina si sa spuna DA
Obs: Daca cei de mai sus nu vin la vot situatia ptre USL et co este similara cu cea in care ar fi in comntinuare valabila regula cvorum de 50% plus 1(peste 9 milioane) si voturi pentru demitere tot atat adica tot peste 9 milioane), cu cat venim mai multi si votam NU cu atat sarcina adversarilor devine mai usoara.
c) De ce sa ne ostenim la un referendum convocat nu numai nelegitim, dar tocmai de cei care si in 2007 au mai incercat acelasi lucru fiind batuti mar, iar din 2009 si pana acum au torpilat indeplinirea referendumurilor privitoare la numar de parlamentari, 300 si o singura camera. Cand respecta dlor si cand iau in serios mult trambitata azi, vointa a poporului;
d) Si chiar daca cele trei motive de mai sus nu ar exista(ele insa exista cu prisosinta) fata de fraudarea evidenta ce se pregateste nu putem decat avea o singura reactie: fara noi;
e) Pregatirea si efectuarea de marsuri cu tineri , nu trebuie sa fie multi 10-20 dar sa fie in cat mai multe localitati cu lozinca de ex:
“noi nu suntem garantati de Voronin sau de Stancev, noi vrem sa fim garantati de UE”
” nu vrem sa iesim din UE”
” Nu un PM Plagiator adica un hot si un mincinos
“Nu un chiulau la Cotroceni”
etc
Succes
Sustineam prezenta la vot pentru ca o victorie a lui NU mi se parea posibila si benefica imaginii externe a Romaniei. Ar fi fost si o infrangere mai ferma a USL.Intre timp lucrurile se precipita in directia cea mai neagra si mai murdara …
Voi face deci ceea ce decide majoritatea romanilor cinstiti si ceea ce inteleg ca socoteste Presedintele Basescu ca fiind mai potrivit. E un moment greu pentru tara. Sa fim uniti !
Se impun insa pe 28 , 29, 30 mitinguri de mare amploare. Se impune si supravegherea sectiilor de vot, adunarea de marturii, probe cat mai multe. Mai ales pe litoralul lui mazare. De supraveghiat autocarele – cine poate s-o faca, face o fapta patriotica. Ideal ar fi ca acolo unde se aude despre turism pe 29, sa-i urmareasca cineva cu un autoturism si sa faca poze la escalele electorale. E o idee. Daca as fi in tara as fi voluntar …
Dumnezeule, prin ce trecem !
In acest caz acesti tradatori USL trebuiesc inpuscati
Comentariile sunt închise.