Apar tot mai multe întrebări după sfârşitul tragic al patronului Hexi Pharma. A intrat cu viteză foarte mare într-un copac de pe marginea drumului care leagă Corbeanca de Buftea. Nu se ştie cum a ajuns acolo. Reporterii Digi24 au consultat imagini de pe camere de supraveghere din zonă, au luat în calcul toate traseele, dar maşina condusă de Dan Condrea nu apare în imagini. Pe de altă parte, apar semne de întrebare legate şi de modul în care s-a desfăşurat ancheta la faţa locului, conform digi24.ro
Patronul Hexi Pharma ar fi plecat la Ploieşti. Cel puţin aşa i-a spus iubitei sale când au vorbit la telefon, în jurul orei 18:00. Urma să treacă prin Mogoşoaia, să îşi ia fetiţa de la fosta soţie. A sunat-o şi a anunţat-o că ajunge în scurt timp.
Traseul obişnuit de la Ploieşti spre Mogoşoaia ar fi trecut pe DN1, apoi prin Corbeanca, Buftea şi Mogoşoaia.
Dar nici urmă de Dan Condrea în această zonă. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localitatea Corbeanca apare un singur Opel Astra. Are într-adevăr aceeaşi culoare, dar diferă numărul de înmatriculare, modelul şi numărul de uşi.
„Din Corbeanca până la locul accidentului, patronul Hexi Pharma nu ar mai fi avut rute alternative”, transmite corespondentul Digi24.
O altă variantă de la Ploieşti la Mogoşoaia este Drumul Naţional 1 A. Dacă a folosit însă această rută, ori a uitat, ori a omis intenţionat să treacă să ia copilul, pentru că la Buftea a virat spre Tamaş.
„Sunt zeci de astfel de camere de supraveghere. Aparţin fie unor instituţii publice, fie unor firme private. Nicăieri pe imaginile înregistrate nu apare maşina lui Dan Condrea”, transmite corespondentul Digi24.
Ca şi în Corbeanca, la Crevedia apare în trafic un Opel care seamăna cu cel condus de patronul Hexi Pharma. Dar şi acesta are doar două uşi, nu patru, precum cel implicat în accident.
Ora accidentului este şi ea orientativă. Ipoteza anchetatorilor este 18:30. Primul apel la 112 a venit însă mai târziu.
„Apelul a fost anunţat la 112 la ora şapte fără un sfert”, precizează Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.
Primii ajunşi au fost politiştii de la Buftea. Văzând că este un accident cu victimă, aceştia i-au chemat pe colegii de la Serviciul Rutier Ilfov.
S-a făcut cercetarea la faţa locului iar apoi au fost chemaţi legiştii pentru a lua cadavrul. S-a chemat şi o platformă, pentru a ridica ceea ce a mai rămas din maşina. Poliţiştii au sunat şi la Primăria Buftea pentru ca cineva să cureţe locul accidentului.
Când toată lumea se pregătea de plecare, a apărut echipa de criminalişti care a venit să analizeze probe. Evident, ce a mai rămas, după ce serviciul de salubrizare de la Buftea a strâns probele în saci. Specialiştii spun că în general, la un astfel de eveniment, nici maşina, nici cadavrul nu sunt ridicate pâna la finalizarea cercetării la faţa locului. Ce-i drept, procedurile nu prevăd două astfel de cercetări într-un timp atât de scurt.
Dilema privind cauzele accidentului este departe de a fi rezolvată. Anchetatorii iau în calcul toate pistele. Şi aşteaptă rezultatele expertizei tehnice. Nu se ştie dacă Dan Condrea a purtat centura de siguranţă. Airbagurile s-au deschis, dar este clar că nu au ajutat. Victima a fost găsită lângă maşină. Specialiştii spun că autoturismul este cotat ca unul foarte sigur, dar viteza este cea care face diferenţa dintre viaţă şi moarte.
„Maşina este o maşină care are cinci stele date de Euro NCAP. Este o maşină foarte bună, dar aceste stele, grade de siguranţă sunt date până la un impact de 60 de km/oră. Când am trecut de 60 la oră nu mai contează dacă avem airbag, dacă avem centuri, dacă avem alte elemente de siguranţă, pentru că impactul frontal când maşina se opreşte brusc în ceva peste 60 la oră, oricum cei din maşină mor. Când vizeza este de 100 şi mult la oră, înspre 200, am putea spune 150-160, nu mai contează niciun fel de element pentru că maşina se dezmembrează”, explică fostul campion naţional de raliuri Titi Aur.
La locul accidentului, anchetatorii au găsit telefoanele patronului Hexi Pharma.