Procuratura Generală susține că nu are indicii că patronul Hexi Pharma ar fi fost urmărit, în timp ce unii parlamentari din comisia de control a SRI cred că Dan Condrea a fost filat, dată fiind importanța cazului și implicațiile activității firmei acestuia în domeniul riscurilor la siguranța națională. Dinspre SRI semnalul e unul clar. Instituția nu ar fost implicată în nici o operațiune care să presupună interceptarea sau urmărirea lui Condrea. Totuși, un alt serviciu ar fi operat astfel de acțiuni în cazul firmei Hexi Pharma, conform stiripesurse.ro
Printre parlamentarii comisiilor de specialitate se vehiculează informația că actualul DIPI, Direcția de Informații și Protecția Internă a Ministerului de Interne, urmașa fostului „Doi ș’un sfert”, l-ar fi filat pe Condrea în ultimele săptămâni. Rămâne de văzut dacă parlamentarii din comisiile de apărare vor face și ei un demers similar precum colegii lor din comisia de control a SRI, care au solicitat instituției conduse de Eduard Hellvig dacă au avut competențe de urmărire în dosarul Hexi Pharma și dacă patronul acestei firme a fost filat.
Ultima ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care a fost adoptată pentru a pune în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale privind interceptările SRI din anchetele procurorilor, a extins dreptul de a intercepta comunicaţiile în România la mai mulţi actori, printre care se numără și DIPI.
Chiar dacă structura de la Interne nu are competențe de urmărire în domeniul siguranței naționale, procurorii pot apela la acest serviciu în alte cazuri și nu este exclus să o fi făcut și în acest dosar, susțin surse parlamentare. Mai ales că, DIPI pare acum a fi mai mult sub tutela SRI. Serviciul de la Interne a trecut printr-o perioada de rebranduire, pe parcursul căreia așa numiții „pui de Vulpe”, aluzie la colaboratorii lăsați în sistem de controversatul chestor Virgil Ardelean, au fost eliminați din posturile de conducere și înlocuiți cu oameni veniți de la SRI.