Condrea

Patronul Hexi Pharma dilua dezinfectantii de 10 ori fiindca isi vindea, printr-un off-shore, substante de 7 ori mai scumpe. Hexi Pharma cumpara materia prima printr-o firma offshore, cu un pret si de 7 ori mai mare decit cel de piata, scrie Tolo.ro intr-un nou articol despre compania aflata in centrul scandalului dezinfectantilor diluati din spitale, potrivit comisarul.ro

Isi umfla artificial costurile si, ca sa faca bani in Romania, baga de 10 ori mai putina substanta activa in Suprasept, Thor, Clorhexin si in alte produse, noteaza in investigatia lor jurnalistii Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan.

In acelasi timp, lui Condrea si lui Flori Dinu le ramineau sume mari in Cipru, in off-shore-ul C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution Ltd.

„Banii din off-shore ii alimentau, mai departe, pe sefii spitalelor, dar si pe unii medici”, a spus o sursa a Gazetei Sporturilor o sursa din interiorul companiei.

Din mecanismul off-shore al Hexi Pharma fac parte doua companii de spalat bani care apar si in dosarul Petrom Service, se arata in articolul ce poate fi citit integral AICI.

Miscarea Civica Initiativa Romania a realizat o analiza proprie privind situatia contractelor cu statul ale companiei Hexi Pharma in perioada 2012-2015, folosind surse guvernamentale. Analiza Initiativa Romania arata ca aceasta firma a avut, in anul 2015, 20 de contracte cu Spitalul de Arsi, cu o valoare totala de 26.150,7 euro.

Euractiv: Dan Condrea, seful Hexi Pharma, castiga foarte multi bani din sistemul sanitar si cu alta firma, ce face curatenie in Institutul Oncologic

Pe langa Hexi Pharma, o alta firma cu care omul de afaceri Dan Alexandru Condrea ia foarte multi bani din sistemul sanitar este Medical Cleaning SRL, scrie Euractiv.ro.

„Firma face curatenie in cateva spitale importante din Bucuresti si din tara, in schimbul unor sume importante. Medical Cleaning face curat de mai bine de o luna in Institutul Oncologic Bucuresti (IOB), in urma unei negocieri fara anunt public de participare care a fost deja anulata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Cu toate ca nu respecta cerintele din caietul de sarcini, firma se pregateste sa castige un contract de curatenie pe trei ani, in valoare de sapte milioane de lei.

Cel mai probabil, contractul va ajunge tot la Medical Cleaning, caci, ca si in cazul negocierii care a adus firma in IOB, spitalul cere, prin caietul de sarcini, documente pe care alte firme din domeniu nu le pot obtine, in lipsa unei relatii speciale cu producatorul dezinfectantilor pe care urmeaza sa-i foloseasca.”, se arata in investigatia Euractiv, ce poate fi citita integral AICI.