gabriel-oprea-guvern-palatul-victoria

Senatorul UNPR Gabriel Oprea le-a cerut colegilor din Senat să nu votezeze cererea DNA pentru urmărirea penală, însă nu a fost conginvător. Fostul ministru de Interne a susţinut, în faţa colegilor, că este nevinovat şi că acuzaţiile de abuz în serviciu care i se aduc în dosarul sunt nefondate. În același timp, au apărut informații noi din dosar, transmite Digi24.

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal de procurorii DNA. 71 de senatori au fost în favoarea cererii procurorilor, iar 52 de senatori au votat împotrivă. Un senator s-a abținut.

„Sunt nevinovat și, în consecință, vă rog să votați împotriva acestei cereri”, le-a spus Gabriel Oprea colegilor din Senat.

În cazul primului dosar, chiar Gabriel Oprea a votat pentru ridicarea imunității. Astăzi însă, el le-a cerut colegilor să nu voteze favorabil cererea DNA privind urmărirea penală.

În apărarea sa, Gabriel Oprea a mai spus că nu a încălcat legea cu privire la acea mașină cumpărată din fondurile DIPI și de care a beneficiat. Senatorul adăugat că avea motive întemeiate pentru a solicita protecție sporită, o ipoteză care reiese și din declarația unui alt inculpat în dosar, sublaterna al lui Gabriel Oprea.

Din declarații și memoriu reiese că Gabriel Oprea avea date că existau tentative de interceptare al comunicațiilor de serviciu, că existau amenințări al adresa sa și a familiei și că se încearcă interceptarea ambientală ilegală a sa. Acesta este motivul pentru care i s-ar fi propus să beneficieze de un autoturism mai sigur.

În acest timp, apar noi informații din acest al doilea dosar pe numele lui Gabriel Oprea. Trei denunțuri au fost făcute la DNA în ianuarie anul acesta. Denunțurile au fost făcute de trei funcționari din Departamentul de Informație și Protecție Internă al MAI. ei au solicitat procurilor statut de martor amenințat și protejarea identității pe parcursul anchetei, declarațiile lor fiind redate sub pseudonim.

În acest dosar, Gabriel Oprea este acuzat că ar fi fost de acord ca din banii DIPI, serviciului secret al Ministerului de Interne, să fie cumpărat un autoturism de lux pe care l-a folosit exclusiv.

Mai mult, procurorii anticorupție spun că, în sediul Ministerului, Gabriel Oprea avea canapele noi, dar şi un jacuzzi, cumpărate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru combaterea corupţiei.

Cel mai ieftin model de Audi A8 costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.