prostituata

Cu amenzi care totalizează 67.000 de lei, adunate de-a lungul mai multor ani, o prostituată din Deva este cel mai mare datornic la bugetul local, potrivit datelor centralizate de funcționarii de la Serviciul Taxe și Impozite, transmite Agerpres.

„Cea mai mare sumă pe care o avem de recuperat este de 67.000 de lei și reprezintă amenzi pentru practicarea prostituției. În acest caz a fost demarată procedura de transformare a amenzii în muncă în folosul comunității. Este o procedură destul de greoaie și, de aceea, durează relativ mult. Decizia (de transformare a amenzii în ore de muncă, n.r.) poate fi luată doar de către instanța de judecată’, a explicat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Informațiile despre femeia care deține recordul de a fi cel mai mare datornic la bugetul local sunt relativ puține: certe sunt adresa de domiciliu și faptul că nu este de găsit acasă. Se pare însă că își desfășoară ‘activitatea’ în mai multe locuri din țară, în ultima perioadă de timp ea fiind surprinsă și amendată de oamenii legii în zona orașului Sighișoara. De aceea, este puțin probabil că doamna în cauză va putea fi văzută la îngrijit spațiile verzi din Deva.

Datele Primăriei Deva arată că și alți localnici au datorii mari la capitolul ‘impozite’. Astfel, cea mai mare sumă restantă aparține unui devean care nu și-a achitat impozitul pe mașină de mai mulți ani și a acumulat o datorie de 45.000 de lei, iar un alt contribuabil are de plată la bugetul local impozite pe clădiri în valoare de 24.000 de lei.

La polul opus, cel mai mare impozit a fost achitat anul trecut de un locuitor al municipiului Deva care deține mai multe imobile și pentru care a scos din buzunar 29.000 de lei, iar un alt cetățean a plătit 20.700 de lei pentru mașinile pe care le are în proprietate.

Primăria Deva avea de recuperat, la sfârșitul anului trecut, impozite, taxe și amenzi în sumă totală de aproximativ 5 milioane lei. Banii pot fi recuperați prin executare silită și popriri în cazul impozitelor și a altor taxe. În cazul amenzilor neplătite se inițiază acțiuni în instanță pentru transformarea acestora în muncă în folosul comunității.

În municipiul Deva sunt peste 40.000 de contribuabili, dintre care 15% sunt înregistrați cu debite la bugetul local.