Presa britanică relatează povestea unor romi stabiliți în Londra. În fața oficiliu poștal lângă Hyde Park în Londra, într-o luni dimineață, cuplul de romi numără 800 de lire bani gheață ca să îi trimită în România. Atât au câștigat dintr-un weekend de cerșit în fața celor mai faimoase magazine de pe Oxford Street și cu siguranță a meritat, scrie Daily Mail.
Reporterii publicației i-au urmărit pe Ancuța Neagu, 29 de ani, și pe soțul ei, Petru, în vârstă de 25 de an, cum completează formularele pentru a trimite prin Money Gram banii acasă, în Iași, la cei patru copii cu vârste cuprinse între unu și șapte ani. În curând, vor avea o nouă gură de hrănit, pentru că Ancuța este gravidă și urmează să nască la primavara.
La jumătate de oră după ce Ancuța i-a trimis banii mamei sale, care are grijă de nepoți, Petru a ieșit din nou pe străzi să cerșească. S-a așezat pe bordură la intrarea în Selfridges, în timp ce Ancuța făcea cumpărăturile din Sainsbury pentru masa de prânz.
Cu mâna întinsă, Petru se roagă de oamenii care trec pe stradă și ocazional flutură un baston roz, ca sa arate că are probleme locomotorii.
Totuși, nimic nu e adevărat. La prânz, bărbatul se ridică și, fără niciun semn de greutate, pornește la drum să se întâlneasc cu Ancuța.
Cuplul pornește agale către Hyde Park pentru un picnic pe iară.
Acolo i-am găsit și am putut sta de vorbă cu ei, mai scrie publicația.
Petru și Ancuța au spus că se află în Marea Britanie de două zile. Au venit cu un zbor low cost care i-a costat 38 de lire și au aterizat pe Luton.
Au stat la poze și le-au explicat reporterilor Daily Mail că e prea mare cheltuiala dacă își aduc și copiii, și că nu există un alt mod de a se întreține decât cerșitul.
Când jurnaliștii i-au oferit Ancuței 10 lire ca să îi trimită acasă, i-a luat, dar a spus, cu ajutorul unui dictionar, că nu sunt suficienți nici măcar să plătească taxa de trimitere la Money Gram. “Nu ai mai mulți?”
Copiilor mei le e foame și trebuie să trăiască cu mama mea care e oarbă. Nu există niciun loc de muncă pentru noi, tiganii, în Iași și nu avem nimic.
Citiți articolul integral pe evz.ro