Cetățeanul.net a prezentat dovezile din care reiese că primarul Cristian Popescu Piedone este principalul VINOVAT de faptul de marea tragedie de la clubul Colectiv!
Pe site-ul Primăriei sectorului 4 a fost publicat un comunicat menit să arate că primarul și oficialii Sectorului 4 nu ar aveau nicio responsabilitate în evenimentele care au permis producerea tragediei de vineri noaptea. Că nici Piedone, nici altcineva nu putea condiționa funcționarea clubului morții de avizul pompierilor. În realitate, atât documentele de pe pagina de Internet a primăriei Sectorului 4, cât și altele pe care le vom prezenta în continuare demonstrează vinovăția lui Cristian Popescu Piedone și a aparatului (corupt?) din subordinea sa! Este rândul procurorilor să constate aceleași aspecte!
„Clubul morții” nu putea funcționa fără „acord de funcționare” eliberat de Piedone
Sâmbătă și duminică, Piedone, dar și șeful Poliției locale au „demonstrat” și indus în eroarea opinia publică, inclusiv mass-media, că legea nu impune Primăriei să solicite avizul pompierilor la eliberarea „autorizației de funcționare”. Argumentul este unul cel puțin mârșav: „autorizația de funcționare” se emite numai după și în baza unui alt document – „acordul de funcționare”. Iar acordul de funcționare nu se putea elibera fără avizul pompierilor!!!
Să începem cu legea – Ordonanța Guvernului 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă și normele metodologice de aplicare: „În conformitate cu prevederile ordonanţei, pe teritoriul României pot desfăşura unul sau mai multe exerciţii comerciale persoanele fizice şi juridice care (…) d) au acordul primarului comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti pentru exercitarea activităţilor comerciale în zone publice în structuri de vânzare”.
Pe 29 februarie 2012, Consiliul local al sectorului 4 a aprobat hotărârea 22, prin care a stabilit, în condițiile legii menționate alăturat, obligația obținerii acordului primarului Piedone. În regulamentul anexat documentele obligatorii pe care trebuie să le prezinte firma care deține un club. Între acestea, regulamentul menționează – autorizațiile și avizele necesare desfășurării activității (autorizație de mediu, sanitar-veterinară etc). „Între acestea este obligatorie fără nici cea mai mică umbră de îndoială, privind securitatea la incendii).
Citiți mai jos extrasul din hotărâre și regulamentul aferent pentru eliberarea acordului:
De ce nu ai cerut avizul de la ISU, domnule primar Piedone?
După cum am menționat mai sus, autorizația de funcționare nu putea fi emisă decât după emiterea „acordului de funcționare”, cum Piedone o știe prea bine. Ei bine, Piedone a emis acordul de funcționare pentru club pe 14 ianuarie 2015, iar în aceeași zi a emis și autorizația de funcționare.
Ei bine, în cererea pentru emiterea autorizației de funcționare, din 6 noiembrie 2014, se menționează, mincinos, că „firma Colectiv SRL are acord de funcționare”. De unde îl avea domnule Primar, pîn noiembrie 2014, când l-ați emis abia în ianuarie 2015? Cum i-ați putut aproba cererea?
Cui să reclame Poliția locală lipsa avizelor? Primarului…?
Pe 21 octombrie 2015, Poliția locală a sectorului 4 a controlat clubul și a văzut, fără îndoială, lipsa avizelor de securitate la incendiu. S-au mulțumit să dea o amendă penrtru munca la negru… Surse din primăria sectorului 4 ne-au declarat, sub rezerva anonimatului, că polițiștii nu au sesizat ITM-ul pentru „munca la negru” și, mai mult, că firma nu are nici măcar autorizație de mediu. „Cui să reclame? Primarului, cel care a dat acordul fără avizele legale?”, s-au arătat indignate, sursele citate?
Încă o ilegalitate – lipsa autorizației de construcție
Potrivit Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții, primarul și aparatul din subordinea sa erau obligați să solicite autorizație de construcție ca să permită funcționarea clubului: „Construcţiile civile, industriale, agricole, cele pentru susţinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a reglementărilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor, pentru (…)lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinaţie”.
Dacă se respecta legea însă, pentru emiterea autorizației de construire, primarul Piedone trebuia să emită un certificat de urbanism prin care era obligat să pretindă avizul pompierilor. Caz în care clubul nu ar fi funcționat niciodată! Dormiți bine, domnule primar Piedone?
sursa: cetateanul.net