udrea - parlament

Bulibășeala din Parlament la votul privind arestarea preventivă a Elenei Udrea a fost interpretat în fel și chip.
Eu însă cred că miercuri, 28 octombrie 2015, ni s-a confirmat un adevăr cumplit al anului 2015:
România are o democrație doar pe hîrtie, prin nimic deosebită de democrația populară din anii stalinismului și de democrația socialistă din anii lui Nicolae Ceaușescu.

În realitate, ca și pe vremea lui Stalin, ca și pe vremea Conducătorului mult iubit, România e condusă de Securitate, mai precis de Noua Securitate, întruchipată de Binomul SRI-DNA, după ce în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu au fost făcute praf toate instituțiile tipice democrației reale:
Parlament, presă, Justiție, ONG-uri.

Au rămas în picioare, crescînd monstruos, ca un cancer al națiunii, instituțiile de forță.
Ele țin locul Parlamentului, ele fac presă (au site-uri, ziare, televiziuni, au ofițeri acoperiți în toate instituțiile de presă), ele fac bani negri, pe care-i folosesc generalii corupți atît pentru ghiftuirea proprie, cît și pentru ghiftuirea clientelei, ele fac și desfac partide, ele dau jos sau pun Guverne.

DNA a deschis un nou dosar penal Elenei Udrea.
Pentru aceasta, DNA a trimis Parlamentului trei cereri: una privind începerea urmării penale, una privind reținerea și una privind arestarea preventivă.
Cererea de urmărire penală a fost făcută în virtutea Legii privind răspunderea ministerială. Fiind vorbă de acuzații aduse Elenei Udrea pentru perioada cînd a fost ministru, potrivit Legii privind răspunderea ministerială din 3 martie 2007, art. 12, Camera Deputaților trebuie să avizeze urmărirea penală.

Despre celelalte două cereri ale DNA, Constituția României, prevede, la articolul 72, punctul 2 că:
„Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.”

Despre acest articol, Divizia Presă a Binomului SRI-DNA duce de mai multă vreme, de pe timpul regimului Traian Băsescu, o campanie agresivă menită a demonstra că e lipsit de conținut și că Parlamentul trebuie să accepte toate solicitările DNA fără să crîcnească.
Imunitatea parlamentară e un drept înscris în toate Constituțiile lumii, de care s-au bucurat chiar și senatorii romani. Ea fost introdusă, pentru a evita folosirea abuzivă a reținerii și arestării preventive a unui parlamentar din motive de răfuială politică.
Prin urmare, Parlamentul României are nu numai dreptul, dar și obligația constituțională de a vedea dacă nu cumva o cerere de arestare preventivă ascunde un abuz al Binomului SRI-DNA.

În cazul Elenei Udrea, chiar idiotizat de apartenența la Divizia Presă a Binomului să fii, tot ți-ai fi putut da seama că e vorba de un abuz al lui Florian Coldea și al Codruței Kovesi, care o urăsc pe Elena Udrea din toate ovarele pentru anii cînd le dădea cu tifla ca favorită a lui Traian Băsescu.

Era normal ca Parlamentul României, pe baza mandatului constituțional, ca principală instituție responsabilă în România de existența statului de drept, să respingă atît cererea de reținere, cît și cererea de arestare preventivă.
S-o facă însă pe față, bărbătește, atît prin luări de cuvînt menite a justifica votul, cît și prin vot deschis.

Ce s-a întîmplat întrece orice închipuire, inclusiv pe cea din Coreea de Nord.
Parlamentul a preferat o șmecherie cu încurcare urnelor și a bilelor, cu plecarea din sală, astfel încît cererile abuzive ale Binomului SRI-DNA să nu fie respinse fățiș.
S-a ajuns astfel la situația halucinantă în care Elena Udrea poate fi reținută, dar nu poate fi arestată preventiv.

De ce a procedat așa Parlamentul?
De teama Binomului SRI- DNA!

A devenit deja o tradiție ca un politician care bombăne împotriva Binomului să fie imediat înhățat de DNA. După înhățare, Divizia Presă a Binomului primește în chip ilegal stenograme ale interceptărilor telefonice ale politicianului, alese astfel încît el să fie compromis în viața sa publică și chiar în viața sa personală.

Prin Constituție Parlamentul României are puterea de a stăvili abuzurile instituțiilor de forță.
El alege pe directorul SRI, el are o Comisie de control a SRI, el poate modifica Codul penal și Codul de procedură penală, două instrumente ale Poliției Politice făurite cu sîrg pe vremea lui Traian Băsescu.

De acest Parlament ar trebui să le țîțîie fundul lui Florian Coldea și Codruței Kovesi.
Iată însă că Parlamentul României se scapă pe el de frica Binomului SRI-DNA, Noua Securitate a României.
Să mai spună cineva că democrația noastră din realitate diferă de cea din Coreea de Nord!

 

Sursa: cristoiublog.ro

4 COMENTARII

  1. Tonomatul comunist molfaitor de rahat Cristoiu evident ca nu vede fratia trans-partinica a penalilor din parlament! E platit de acesti spagari si hoti!

  2. Este diferita totusi! De ce? Pentru ca in Coreea de Nord conduce seful statului (adica o persoana), nu doi cretini care, pe langa mediocritatea evidenta a vietii lor pana la anul in care au fost promovati in niste functii datorita relatiilor de rudenie si nu pentru PERFORMANTE PROFESIONALE!!!, nu au iesit in evidenta decat cu lucruri negative. E nevoie de cele doua institutii, dar nu de vesnicii conducatori care impun tot felul de jocuri, deoarece au devenit PARANOICI. Mai mult, cred ca cel mai bolnav, dintre ei bineinteles, este coldea. Se vede din tot ce face personajul. Cea ce imi place cel mai mult, este ca se incapataneaza sa aduca sri-ul, ca imagine pozitiva, acolo institutia nu va mai ajunge in urmatorii 25 de ani.Totul datorita lui si actiunilor pe care le impune in interior.

  3. când şi-a dat seama maestrul că e vorba despre o nouă securitate? când primea contracte de la pâmpistă părea că statul era de drept şi nu mai vedea nici parlamentul nici binomul,care este de fapt trinom,şi nici cheile lui băse!

Comentariile sunt închise.