Hoţeşte, încălcând legea transparenţei decizionale, guvernul Ponta a modificat proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară şi le-a oferit baronilor locali peste un miliard de euro.Un miliard de euro, adică aproximativ 0,67% din PIB: aceasta este diferenţa dintre ceea ce era prevăzut iniţial pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în proiectul publicat pe site-ul ministerului de Finanţe, şi ceea ce s-a publicat în Monitorul Oficial, la câteva zile după ce Liviu Dragnea a preluat controlul asupra PSD. Şedinţa de guvern în care s-a luat această decizie nu a fost urmată de o conferinţă de presă, iar ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici s-a evaporat. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, a minţit fără ruşine într-o declaraţie dată Agerpres, spunând că, faţă de proiectul de rectificare publicat pe site-ul ministerului de Finanţe, nu s-au produs decât schimbări minore. Înainte de a explica de ce cred că această situaţie arată o schimbare majoră a situaţiei politice, vă prezint, pe scurt, ce a primit în plus ministerul Dezvoltării:
– De la buget, se acordă MDRAP 621 milioane de lei, faţă de 21 de milioane, cât prevedea proiectul Finanţelor.
– În Ordonanţa Guvernului 20/ 2015 privind rectificarea bugetară s-au introdus o serie de articole noi (care nu existau în proiect) prin care MDRAP are dreptul la o serie de credite de angajament. Cel mai important credit de angajament: două miliarde de lei pentru aşa-numitul Program Naţional de Dezvoltare Locală. Este moştenitorul controversatului Program Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, lansat de Elena Udrea, şi despre care Victor Ponta spunea, în 2011: „Ne dorim ca la această notă deja extrem de încărcată să nu se mai adauge programul Ministerului Dezvoltării Regionale, vestitul PNDI, prin care 4 miliarde de Euro ar urma să fie irosiţi şi furaţi în acest an şi anul viitor pentru campania electorală a PDL”. Nişte nume şi nişte cifre din această declaraţie, asta este tot ceea ce s-a schimbat.
– Alte credite pe care le poate contracta fostul minister condus de Liviu Dragnea,pentru programul de cadastru şi pentru finanţarea unor proiecte europene, ajung la 1,93 miliarde lei.
– Rectificarea de buget creşte peste noapte, faţă de prevederile din proiectul Finanţelor, şi alocările Externelor, Internelor, Sănătăţii, Apărării şi Secretariatul General al Guvernului (la capitolul „Cultură, recreere şi religie”). Firimituri, faţă de ceea ce a obţinut MDRAP.
Destul cu informaţiile tehnice, iată ce se întâmplă: Liviu Dragnea a preluat controlul politic asupra guvernului Ponta. Actualul premier execută ordinele venite de la partid. Baronii penali, mobilizaţi de condamnatul penal Dragnea, primesc, în deschiderea noului joc, un cadou de un miliard de euro. Adăugaţi la această informaţie faptul că, în doar câteva săptămâni, trei lideri judeţeni PSD, care se autosuspendaseră urmare a problemelor penale, au revenit: Ioan Cindrea (Sibiu), Mircea Cosma (Prahova) şi Gheorghe Nichita (Iaşi).
Am anticipat acum câteva săptămâni că Dragnea va relua politicile lui Ion Iliescu şi va utiliza vechile metode de cumpărare a „electoratului tradiţional”, deci nu vreau să insist. Ceea ce mă îngrijorează este posibilitatea ca Liviu Dragnea să abandoneze proiectul de reducere a fiscalităţii. Nu-l reprezintă şi nu-l interesează. În mediul politic se aude tot mai frecvent că noua conducere a PSD va ajunge la o înţelegere subterană cu PNL şi va îngropa Codul Fiscal. Sper că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că ar fi cea mai rea decizie pentru România. Renunţăm o serie de măsuri favorabile dezvoltării economice – reducerea TVA, eliminarea taxei pe stâlp şi a accizei de 7 eurocenţi la litrul de carburanţi – dar dăm drumul la pensii speciale, majorăm cu 71% salariile bugetarilor şi dirijăm sute de milioane de euro pentru micro-proiecte locale, în fapt o formă de a pompa bani în firmele controlate de primarii PSD. Aceasta este reţeta dezastrului din Grecia, nu reducerea fiscalităţii. Mă prefac că nu observ că oameni responsabili, unii dintre ei susţin chiar că sunt de dreapta, sunt indignaţi de reducerea fiscalităţii, dar nu suflă un cuvânt despre avalanşa de pomeni tipice politicilor PSD, dimpotrivă, le promovează. L-a auzit cineva pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunând ceva despre impactul pensiilor speciale asupra bugetului?
Îmi păstrez, totuşi, optimismul şi sper că baronii lui Dragnea şi nomenklaturiştii şi securiştii lui Ion Iliescu nu-şi vor lua toată România înapoi. Îi vom opri, 16 noiembrie 2014 ar trebui să fie o lecţie pentru absolut toată lumea.
Sursa: contributors.ro
haimanalele sub ochii nostri ,pe banii nostri isi cumpara locul si scaunul in conducerea tarii ,…..sub ochii blanzi si iertatori ai presedintelui de tara si al institutiilor care ar trebui sa-i cerceteze nu sa-i gireze …dar cum suntem o tara anapoda ,cu un presedinte preocupat numai de interesele lui si a sotiei nu vom avea nici-o certitudine ca se va schimba ceva sau ca vom trai mai bine ….au trecut atatia ani si acesti nenorociti care ne conduc si-au facut o retea de mafioti care nu mai poate fi debarcata decat cu furcile si alungati din piata mare din tara fara a le mai da dreptul sa revina vre-o data !..pana nu vom lua aceasta hotarare tara ramane la mana acestor nemernici si borfasi nesatui !…numai vedeti cu cata seninatate si tupeu ne sfideaza si tot o da cu poporul este cel care i-au ales dar, pe care l-a furat pana la os ……..oare pana când ne v-a prosti acesti neica nimeni si pana cad ne v-a fura si pana când ne v-a dispretui ca natie !….ma intreb dar pana când noi vom mai suporta ?
Comentariile sunt închise.