nicholas-900x444Nicolae, nepotul Regelui Mihai, este al patrulea membru al Familiei Regale exclus in ultimul an.

Cea de-a treia fiică a Regelui Mihai, Irina Walker, a fost exclusă din ordinea succesiunii la tron, împreună cu toți descendenții săi, în octombrie 2014, după ce a fost condamnată de statul american la trei ani de închisoare cu suspendare deoarece organizase, împreună cu soțul ei, lupte ilegale de cocoși la ferma lor din Oregon, Statele Unite. Tot atunci, Regele Mihai i-a retras titlul de Principesă a României.

De asemenea, cu acest prilej, Regele Mihai i-a exclus din Familie si pe Mihai de Romania Kreuger, al doilea nepot al sau, fiul Irinei, dar si pe fiica acestuia, Angelica de România Kreuger.

Dintre cei 4 nepoti, Regele Mihai a mai pastrat doar unul in ordinea succesiunii la tron. Este vorba de sora lui Nicolae, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills

Un al cincilea membru al Familiei Regale a fost, de asemenea, exclus, acum mai multi ani, dar apoi reprimit. Este vorba de Principesa Sofia, fiica Regeluio Mihai si a Reginei Ana, care in 1998 s-a căsătorit cu Alain Biarneix, care își inventase un titlu nobiliar și un supranume, Michel de Laufenburg. Majestatea Sa Regele Mihai nu a fost de acord cu aceasă căsătorie, fapt care a dus la decăderea din drepturi printre care și acela de succesiune la tron, retrăgându-i titlul de Principesă de România. În 1999, Principesa Sofia a născut-o pe singura fiică Elisabeta-Maria, însă căsnicia cu Alain Biarneix s-a destrămat în 2002. În 2007, când Casa Regală a României a adoptat noul statut, Principesa Sofia a fost inclusă pe poziția a opta a liniei de succesiune la tronul României, iar fiica sa pe pozitia a noua.

sursa: flux24.ro

3 COMENTARII

  1. Din pacate familia regala e jucata de degete de parvenitul Duda – infiltratul lui Iliescu!

  2. Din pacate familia regala e jucata de degete de parvenitul Duda – infiltratul lui Iliescu!

Comentariile sunt închise.