Guvernatorul uneia dintre cele mai mari regiuni din Grecia, Attica, acuza liderii europeni de favoritism, considerand ca Grecia nu are de ce sa fie amenintata cu excluderea, atat timp cat Bruxellesul tine in Uniune tari precum Romania si Bulgaria.
„Nu poti pastra Romania si Bulgaria in UE si sa te angajezi in negocieri de aderare cu Turcia, in timp ce fortezi Grecia sa paraseasca familia europeana”, a declarat Rena Dourou, guvernator al Atticai din partea Syriza, citata de agentia Sputnik.
Aere de olimpieni
Din punctul de vedere al guvernatorului din Attica, toate negocierile se vor dovedi fara solutie, daca planul liderilor europeni tinteste doar sa excluda Grecia din UE.
„In acest caz nu va aparea nicio solutie, asa cum nu va exista nici daca ni se cere sa reducem nivelul pensiilor la plafonul intalnit in Croatia sau alte tari din Balcani” a explicat Douru.
Reprezentanta stangii extreme considera ca amenintarea cu excluderea Greciei din zona euro, proferata de cativa politicieni europeni, printre care si Angela Merkel, nu va face decat sa extinda fenomenul de balcanizare pana in bazinul mediteranean.
„Nu avem nevoie de o noua zona balcanica. Daca o tara din zona euro va parasi uniunea monetara va fi dezastru pentru toata lumea”, sustine Dourou.
„Nu avem institutii!”
Rena Dourou sustine ca actualul guvern se confrunta cu o serie de dificultati in a initia o parte din reformele gandite de Atena sau chiar de catre creditorii tarii.
„Pare usor sa ii numesti pe guvernantii de stanga outsideri sau idioti, dar adevarul este ca, dupa 5 ani de austeritate, ne confruntam cu lipsa personalului si a institutiilor”, spune guvernatorul din Attica.
„Poate cineva sa astepta rezultate impresionante in lupta anti-coruptiei si in eradicarea evaziunii dupa doar 5 luni de guvernare? Sa nu uitam ca in acest timp, activitatea guvernului a fost blocata si de negocierile cu Bruxellesul”, arata Rena Dourou.
Intre timp, delegatia condusa de premierul elen Alexis Tsipras a reusit sa incheie cu creditorii din zona euro un acord pentru obtinerea unui imprumut de urghenta care sa acopere plata tranmselor din datoria externa pe perioada verii.
In schimb, Atena trebuie sa initieze o serie de reforme pe care pana si ministrii de Finante din zona euro le descriu ca fiind mai dure decat cele respinse in cadrul referendumului din 5 iulie.
Acordul va trebui sa fie ratificat astazi de Parlamentul de la Atena, grupul de creditori impunand ca miercuri sa fie emis pachetul legislative cu masurile acceptate de guvernul elen,
Luni, 20 iulie, Grecia trebuie sa plateasca 3,2 miliarde de euro catre Banca Centrala Europeana in schimbul unor obligatiuni la termen emise de Atena.
La sfarsitul lunii iunie, Grecia a intrat in incapacitate de plata ratand returnarea transei de 1,6 miliarde euro din imprumutul FMI.
sursa: business24.ro
Mergi singur la Cluj mai lingaule si fa ce ti-ai propus lui Boc pentru ca nu ai dreptate, asta chiar trebue facut de pupincuristi ca tine, usor de manipulat, nu adesvaratii Romani cu capul pe umeri.
Pentru postaci pupincuristi. Cititi cu atentie si apoi mergeti la Cluj sa il pupati in dos toti cei care l-au jignit pentru masurile de austeritate pe fostul premier Emil Boc. Si pentru desert mancativa in continuare tot rahatul dar si cel care il scoateti pe gura.
Comentariile sunt închise.