Parlamentarii au rezolvat toate problemele țării. Acum își rezolvă propriile pensii pentru atunci când se vor retrage din activitatea lor glorioasă. Practic, senatorii și deputații și-au votat pensii pe care românii de rând nici nu le visează. Nici nu contează că au fost condamnați pentru corupție, că au averi din care pot trăi liniștiți chiar și copii lor. Ei se recompensează pentru cât au muncit pentru popor. Rivali pe proiecte de lege, doctrine politice și în alegeri, cu toții gândesc la fel când vine vorba despre buzunarul propriu. Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.
România Curată vă prezintă averile celor care își pregătesc pensii nesimțite din care să-și poată întreține casele, terenurile și mașinile. Nu avem pretenția că i-am atins pe toți, dar vă puteți face o imagine despre ce averi au parlamentarii care și-au dorit din tot sufletul pensii nesimțite. Facem precizarea că, inițial, și parlamentarii PNL au semnat proiectul de lege, dar și-au retras repede susținerea pensiilor nesimțite.
Ciprian Nica: case, apartamente, spații comerciale
Reprezentantul de frunte al regiunii de Sud – Est în materie de pensii babane este deputatul socialdemocrat CiprianNicolae Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, cel care sa remarcat ca fiind vârf de lance în operațiunea supranumită „martea neagră a parlamentarismului românesc”, când aleșii poporului sau adunat la ceas de seară pentru a vota pe ascuns legi care îi protejau de anchetele DNA. ”E un act de dreptate, se trage cu toate tunurile către Parlament. (…) parlamentarii sunt cei mai prost plătiţi din toată Europa”, a motivat deputatul Ciprian Nica, pentru Ziarul Gândul, votul acordat pentru mărirea pensiilor pe care le vor lua parlamentarii. Deputatul PSD Ciprian Nica se află între primele locuri în clasamentul neoficial al celor mai bogati parlamentari din țară, având în conturi aproximativ 200.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Ciprian Nica are două apartamente, o casă moştenită în podgoria Panciu, o altă casă veche, plus un spaţiu comercial în care are biroul notarial, unde lucrează alături de consoartă, tot notar de profesie.
Deputatul ales în Colegiul 1 Focșani mai are, potrivit declarației de avere, și două maşini Dacia Logan şi un Audi A8, bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi obiecte de artă de 5.000 de euro. Deputatul PSD Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea, potrivit unei deciziei definitive luate de Înalta Curte de Casație și Justitie în primăvara anului trecut.
Manuela Mitrea: Vilă în Austria, bijuterii scumpe și mare iubitoare de artă
De la Constanţa, cel mai prosper parlamentar pare a fi tot un notar, Manuela Mitrea, soţia fostului parlamentar de Vrancea, Miron Tudor Mitrea, aflat în prezent în închisoare pentru luare de mită. O vilă de vacanţă în Austria, bijuterii şi tablouri de aproape 100.000 de dolari, venituri anuale de peste 100.000 de euro este averea de care dispune parlamentarul aflat la al treilea mandat. Dea lungul anilor, familia Mitrea a agonisit obiecte din metale preţioase (32.000 lei), bijuterii (124.000 lei), obiecte de artă (36.000 lei), obiecte de cult (8.000 lei) şi tablouri (101.00 lei), totul în valoare totală de peste 300.000 lei. În 2007, Miron și Manuela Mitrea au achiziţionat o casă în Austria, întro staţiune turistică, la care se adaugă casa din Bucureşti cumpărată în 2004. Achiziţia din Austria a atras un credit de 592.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Deputatul Manuela Mitrea câştigă anual de la Camera Deputaţilor peste 50.000 de lei, o sumă de zece ori mai mică faţă de veniturile de la cabinetul notarial. Cu alte cuvine, pensia specială din Parlament ar fi mărunțiș în buzunare.
Deputații Ion Bălan și Avram Marian: Bani frumoși din agricultură
Deputaţii tulceni Ion Bălan şi Avram Marian sunt aproape latifundiari. Ion Bălan deţine nu mai puţin de 427 ha de teren agricol în judelul care la trimis în Parlament. Şi deputatul Avram Marian, ales pe listele PSD, se remarcă între parlamentari pentru că deţine 46 ha de teren agricol în județul Tulcea, dar şi maşini agricole cu care lucrează terenul. Marian Avram are şi un credit de 116.400 de franci elvețieni luat în anul 2007, scadent în 2032, dar a luat împrumut şi de la persoane fizice suma de 173.500 de euro. Cum francul elveţian a ajuns spaima românilor datori la bănci, probabil că parlamentarul vrea săşi asigure rata la bancă din pensia specială de parlamentar.
Alți doi latifundiari. Parlamentarii de Buzău
Şi deputatul Adrian Mocanu de la Buzău are nu mai puţin de 46 de hectare de teren, dar şi două tractoare, de pe care declară venituri de peste 100.000 de lei. Conform declaratiei de avere a politicianului, doar darul de la nunta pe care a făcuto în 2001 cu fiica unui om de afaceri a fost de 205.000 lei si 33.400 de euro, deci nu ar trebui săşi facă griji pentru pensie. În plus, acesta declară și o dotă de 340.000 lei.
Venituri frumoase din agricultură are și senatorul socialdemocrat de Buzău Victor Mocanu, care câștigă, împreună cu familia, din activități agricole și zootehnie, 85.500 lei, cu mult mai mult decât salariul anual de la Senat. Peste acestea se adaugă și dividende și dobânzi în valoare de 37.000 de lei.
Și deputatul de Constanța Viorel Ștefan este un ales prosper, având depozite și conturi aproape 500.000 de lei.
Emacu, pensionarul care va încasa aproape 9.000 de lei pe lună
La Iași, Gheorghe Emacu, pensionar cu aproape 48.000 de lei pensie în 2014, a fost angajat al Ministerului Apărării Naționale. Ales pe listele UNPR, Emacu, în 2014, a purces la completarea declarației de avere. Nu știm dacă simțul civic l-a făcut să-și treacă în documentele completate cele trei parcele agricole și cele trei apartamente, două la Iași și unul la București.
Dacă pentru orașul pe care îl reprezintă în Parlament, Gheorghe Emacu nu arată că dorește a investi mari eforturi profesionale, în schimb, plasamentele sale financiare dau dimensiunea eforului pentru bunăstarea personală, aproape 90.000 de euro cu titlu de împrumut către un anume Radu – Bogdan C. Pe lângă pensia de la MApN, Gheorghe Emacu a luat în 2013 pentru ce a făcut în funcția de deputat aproape 60.000 de lei.
Deputatul Ioan Stan: conturi pline, terenuri și firme
Ioan Stan este deputat din partea PSD în județul Suceava. Are terenuri agricole, dar și unul intravilan, în municipiul Fălticeni. La acestea se adaugă casă, apartament și spațiu comercial; de asemenea, un Mercedes din 2002 la care se adaugă clasicelor bijuterii și obiecte de valoare, evaluate la 6.000 de euro. Contul respiră și el a bunăstare: 200.000 de lei; mai puțin este într-un fond de investiții, peste 60.000 de lei. Tot investiție se cheamă și banii împrumutați firmei SC Iristar SRL, unde administrator este soția, Silvia Stan. De acolo, doamna a ridicat, în 2013, 21.000 de mii de lei. Ca deputat, Ioan Stan a câștigat în același an 70.000 de lei. El este la al doilea mandat în Camera inferioară a Parlamentului.
Iulian Iancu: terenuri intravilane, conturi și vizite la DNA
Ales în județul Bacău, Iulian Iancu (PSD), la numai 55 de ani, este deja un senior al Camerei Deputaților. Este la al treilea mandat în Parlamentul național, iar declarația sa de avere este la fel de consistentă precum anii petrecuți în legislativ. S-a remarcat de-a lungul timpul prin numeroasele luări de poziții în chestiuni ce țin de domeniul energetic. Are cinci terenuri intravilane, inclusiv în București, toate dobândite în perioadă 1995 – 2005. Are un apartament în capitală cu o suprafață de 143 de metri pătrați și o casă la Mediaș, județul Sibiu, de 657 de metri pătrați. Bijuteriile au fost și ele estimate ca valoare la 7000 de euro. Are un singur cont curent, dar care este cu greutate: 101.780 de lei. Alți bani ai familiei deputatului Iancu sunt îndreptați către acțiuni în diferite companii: 73.680 de lei.
Ca venituri pe 2013, Iulian Iancu a trecut în dreptul numelui său 64.000 de lei (bani de la Camera Deputaților), iar în dreptul soției, un venit net de 24.500 de lei.
Pe lângă opiniile legate de domeniul energetic pe care deputatul băcăuan le-a exprimat de-a lungul timpului, el a avut ocazia să discute, în 2015, și cu procurorii DNA. Potrivit romaniatv.net, în luna ianuarie, el declara că ”am fost invitat să dau anumite explicaţii legat de transportul membrilor de partid din 2012 la lansarea candidaţilor. E vorba de deplasările din Bacău”.
Pepiniera politică a județului Bacău, care l-a dat pe Viorel Hrebenciuc, a mai trimis în Parlament un personaj: Lucian Șova. Este la primul mandat, iar puterea sa zace în conturi. Cel puțin asta reiese din declarația de avere pe care a completat-o și a semnat-o la 27 mai 2014. Avea conturi curente și depozite bancare ce totalizau 312.460 de lei, aproape 39.000 de dolari și, în moneda europeană, 12.420.
Deputat cu firmă, vizite la DNA
Activitățile antreprenoriale ale lui Lucian Șova se învârt, în principal, în jurul firmei Cominfortrans SA, unde are cotă de participare 54% și căreia i-a împrumutat 177.000 de lei. Ca venituri, în 2013, deputatul și-a trecut suma care i-a venit de la Camera Deputaților (aproape 59.000 de lei), dar și salariul luat de soție, doamna Carmen Șova (M.A.I – aproape 42.000 de lei).
Toate aceste sume nu ar fi rotunde fără valorile dobânzilor la banii depuși în conturi: 9.000 de lei, 260 de euro și 270 de dolari.
La fel ca și celălalt băcăuan, Iulian Iancu, Lucian Șova a fost chemat la finele lui ianuarie, la DNA, fiind urmărit în dosarul lui Toni Greblă. Acuzele care i s-au adus au fost legate de folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.
Deputatul nouă case și două firme vine de la UNPR
Deputatul nouă case și apartamente este Sergiu Constantin Vizitiu. Este trimis în Parlamentul României de alegătorii din județul Iași să facă treabă bună. Pentru cine, nu se știe. Dacă tot e să-i analizăm averea, mai adăugăm 2 spații comerciale și cinci terenuri intravilane în comune din vecinătatea municipiului Iași. La alegeri a câștigat cu PDL, dar ulterior, UNPR i s-a părut cea mai bună variantă politică. Talentul în jongla cu bunuri imobiliare iese în evidență și prin prisma vânzărilor efectuate, terenuri, apartamente și construcții, tranzacții ce au totalizat peste jumătate de milion de lei și 55.000 de euro.
Numele a două firme sunt interesante pentru Sergiu Constantin Vizitiu: Huge Construct SRL și Alma Trust Construct SRL. Cota de participare la fiecare dintre ele este de 99%, iar în aceste condiții, deputatul a acordat împrumuturi asociaților de aproape 4 milioane de lei. Publicația online 7est.ro scria că ”între anii 2009-2012, firma lui Vizitiu a semnat contracte pe bani publici pentru construcţia de drumuri, clădiri civile şi reţele de apă şi clădiri, prin intermediul companiei Huge Construct SRL din Lunca Cetăţuii. În zonă el are şi un depozit de materiale de construcţii. Vizitiu a încasat sume importante de la Compania Naţională de Drumuri pentru reabilitarea unei şosele la Agnita, în valoare de 16 milioane de lei, dar şi lucrări similare la primării din judeţele Botoşani şi Vaslui în valoare cumulată de 17 milioane de lei. În judeţul Iaşi, compania lui Vizitiu a reabilitat clădirile mai multor primării pentru aproximativ 10 milioane de lei”.
La același capitol al declarației de avere figurează și împrumuturi acordate unor persoane, de 1,5 milioane de lei și de 180 de mii de euro. În ceea ce privește veniturile, acestea provin de la Camera Deputaților, din partea soției, dar, cum era și firesc, din chirii (80.000 de lei).
Deputatul Blăjuț, om de afaceri cu o Dacia și Bentley
Tot de la Iași este și deputatul Viorel Ionel Blăjuț (Partidul Poporului – Dan Diaconescu). Are terenuri, inclusiv forestier, aproape 19 hectare. Bogăția familiei este completată de o casă de vacanță, de o casă de locuit și de un apartament, ultimele două chiar în municipiul reședință de județ. Deputatul ieșean este un om al contrastelor: este posesor al unui autoturism Dacia (an de fabricație 2011), dar are actele de proprietate și pe un Bentley Continental, produs în 2006. Pe site-urile de vânzări auto second, o astfel de mașină este estimată la aproape 60.000 de euro. Firma pe care o controlează Iașisting SRL este cea care a primit din partea deputatului peste un milion de lei un împrumut. Aceeași societate a fost implicată într-un caz de piraterie a programelor de calculator. Presa locală consemna rezolvarea cazului odată ce Iașisting și Microsoft ajungeau la o înțelegere.
Antal Istvan, deputatul cu păduri, terenuri și acțiuni
Deputatul de la Harghita, Antal Istvan (UDMR), vrea o pensie specială, în condiţiile în care, conform CV-ului ataşat pe site-ul Camerei Deputatilor, activitatea sa profesională pare să se fi încheiat în 1992, când era director tehnic la Întreprinderea de Matriţe şi Piese din Fontă Odorheiu Secuiesc. De atunci, Antal Istvan este parlamentar, fiind la al şaselea mandat. Conform declaraţiei de interese, este acţionar la SC Olhib SRL Racoş, unde are 30% din acţiuni, însă a uitat sa precizeze valoarea acţiunilor. Antal este şi „fericitul câştigator” al unor terenuri obţinute pe legile retrocedarii, inclusiv păduri, unele la Racoş, în judeţul Brasov, unde s-a şi născut.
Deputatul Iosif Moldovan (UDMR), contract de 6,887 milioane lei cu Ocolul Silvic Reghin.
Deputatul Vasile Gliga, condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese
Susţinător al pensiilor speciale pentru parlamentari este şi deputatul de Mureş, Vasile Gliga (PSD). Gliga e acţionar la Gliga Instrumente Muzicale, iar asta e singura sa legatură directa, în acte, cu vreo firma. În rest, deşi a vândut către Gliga Companies SA un teren în valoare de 590.000 de lei (aprox 134.000 de euro), el nu apare ca acţionar la aceasta companie.
Vasile Gliga, aflat la al doilea mandat de parlamentar, face des afaceri cu imobiliare. El a cumpărat în 2014 ceva terenuri şi păduri, dar nu este proprietarul nici unei clădiri. În schimb, a DONAT o casă în valoare de 132.810 lei (aprox. 30.000 de euro).
În declaraţia de avere, Gliga a mai notat venituri de aproximativ 340.000 de lei din acţiunile şi părtile sociale deţinute la trei firme, precum şi venituri din domeniul agricol de aproape 269.000 de lei. Deşi a absolvit Universitatea Tehnică din Braşov în 1985, din CV-ul lui lipseşte rubrica de activitate profesională. De altfel, în CV este „un gol” de 11 ani, din 1985 până în 1996, când apare ca vicepreşedinte al PD Reghin. Cu toate acestea, Vasile Gliga este cetăţean de onoare al municipiului Reghin, al comunelor Ibăneşti şi Chiheru de Jos. De asemenea, la Titluri şi Distincţii mai apare: „ Fibula de la Suseni,Prefectura Mureş”.
În februarie 2015, Vasile Gliga a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul CamereiDeputaţilor.
Deputatul Florian Buicu, tânărul prosper care şi-a luat două maşini de lux într-un an
Tot dintre parlamentarii de Mures, semnatari ai proiectului, se remarcă şi Corneliu-Florin Buicu (PSD), fost consilier al ministrului Sănătăţii. El este deţinătorul a două spaţii de locuit. Una dintre ele a fost cumpărată în 2003, prin ANL, atunci când parlamentarul avea 33 de ani. Un an mai târziu, tânărul prosper Buicu a reuşit să îşi cumpere rapid şi un BMW şi un Peugeot! ! În bancă are 80.000 (nu e trecuta moneda).
Are datorii în valoare de 100.000 de euro, dintre care 75.000 de euro către două persoane fizice. Restul de 25.000 de euro sunt pentru casa ANL. În 2012 a fost consilier personal al ministrului Sănătăţii.
Deputat cu 16 moşteniri la Avrig, niciun leu în cont, dar cu datorii
Deputatul Gheorghe Frăticiu (PSD) se remarcă prin înaintaşii săi bogaţi. Frăticiu a moştenit 16 terenuri cu suprafeţe cuprinse între 281 mp şi 6.600 mp, toate în Avrig. Tot în Avrig, a mai cumparat o casă şi a moştenit alta. Soţia a moştenit şi ea o casa în Avrig şi a obţinut o casă în Sibiu prin contract de întreţinere. Când imobilele nu au venit prin moştenire, ele au fost cumpărate de deputat, care şi-a achizitionat el însuşi încă un teren în Avrig şi unul în Porumbacu de Jos.
Deputatul nu are nici un leu în conturi şi datorează 20.000 de euro unei persoane fizice. Pe de alta parte, în 2013, soţia, care este contabil şef la Ocolul Silvic din Avrig a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în valoare de 1,08 milioane de lei.
Deputatul Frăticiu, care susţine acordarea indemnizatiilor speciale pentru parlamentari, este fost viceprimar de Avrig (1994-2000), primar de Avrig în perioada 2000-2008 şi din nou viceprimar, între 2008 – 2012, când s-a hotarât să faca pasul cel mare spre Parlament.
Deputatul care îşi permite să dea 15.000 de euro si 465.600 de lei împrumut către o firmă
Noroc de înaintaţi bogaţi a avut şi Călin Potor, deputat PSD de Alba. În 2011 moştenit, în municipiul Alba Iulia o curte cu o suprafaţă de 794 de metri pătraţi şi o pătrime dintr-un teren agricol cu o suprafaţă de 75.400 de metri pătraţi situate în comuna Ighiu (jud. Alba). Tot în 2011 a moştenit o jumatate dintr-o casă din Alba Iulia. El şi-a cumpărat, din 1992 încoace, un apartament, o casă de locuit şi o casa de vacanţă, iar din 2001 a început sa strângă masini, având în proprietate trei autoturisme şi o motocicleta.
Colegul său, Ioan Dîrzu (PSD) a moştenit şi el două case şi deţine bijuterii în valoare de 8.500 de euro. De asemenea, deputatul e suficient de avut, încât să acorde împrumuturi în nume personal. El a dat firmei SC Prefera Foods SA, un împrumut în valoare de 15.000 de euro, şi un altul în valoare de 465.600 de lei, societatea la care, până în 2012 a fost şi preşedinte al CA.
Deputatul Niţă şi-a luat 7 terenuri de când e parlamentar
Printre susţinătorii pensiilor speciale se află şi fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă. Liderul PSD Braşov, care este parlamentar din 2000, este deţinătorul a 7 terenuri în intravilan, toate situate în zone imobiliare foarte bune din apropierea Braşovului (Tohan si Ghimbav), şi toate cumpărate din 1999 încoace, adică în perioada sa de parlamentar. Pe lângă acestea, Niţă mai deţine un teren în Braşov, încă din 1991 şi alte trei terenuri primite ca moştenire, într-o comună din Iaşi.
Preşedintele PSD Brasov are interese financiare la cinci firme, dintre care una şi-a suspendat activitatea în 2009. Fostul ministru a declarat ca are si un cont de cu 55.000 de euro, precum şi un apartament şi o casa de locuit de peste 600 de metri pătraţi, pe care a construit-o pe parcursul a opt ani (1991 – 1998). Pe de alta parte însă, Niţă are de plătit până în 2023 şi un credit de 100.000 de euro, iar până în 2017, un altul, în valoare de 10.000 de euro.
Agoniseala lui Niţă a început încă din perioada în care era director al Staţiunii Pârâul Rece din Braşov (1990 – 1993) şi apoi director general la Sucursala de reprezentare şi protocol Valea Prahovei (1993 . 1997). După 2000, Niţă a fost doar deputat şi a trăit, se pare, de pe urma firmelor pe care le deţine.
Deputatul Ochi: afaceri în construcții, deține terenuri agricole, cercetat de DNA
Deputatul Ion Ochi şi-a pus şi el semnatura pe proiectul de act normativ privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta cu toate că ar putea trăi linistit şi fără. El deţine prin cumpărare un teren în intravilan la Malnaş, două terenuri agricole la Braşov şi Prejmer şi alte două terenuri de balastieră la Malnaş şi Braşov. Deputatul este în afaceri cu constructii, deţinând firma SC ExploConstruct SRL. Aceasta este şi activitatea cu care şi-a atras banii considerati mită în dosarul în care DNA îl cercetează pentru abuz în serviciu. În perioada când a fost vicepreşedinte al CJ Braşov, Ochi i-ar fi solicitat unui constructor căruia i-a dat un contract de reabilitare a unui drum judetean, să cumpere materiale de la balastierele sale.
În rest, deputatul nu a declarat că ar avea bani în conturii, iar de locuit are doar un apartament la Braşov, cumpărat în 1993.
Florică Bîrsăşteanu are firme ce încasează bani de la stat. Partener cu baronul de Mehedinți, Ioan Duicu
Deputat cu o mandat scurt de Timiș, venit în 25 mai 2014 în locul Mariei Grapini, care a plecat în PE, Florică Bîrsășteanu e fost consilier local PSD, președinte al PSD Timișoara, fost director medical al Spitalului Județean Timișoara și pentru scurt timp manager al Spitalului Județean în Guvernul Ponta. Bîrsășteanu e un medic înstărit. Are un teren de 1034 mp undeva în Timișoara și mai are o parcelă de 830 mp în Calea Urseni, una din periferiile cele mai valoroase dpdv imobiliar ale Timișoarei.
Are și o casă de 225 mp construită în 2008.
Bîrsășteanu și-a tras în 2007 un Mercedes C 200 care valorează acum 10.500 euro.
Bîrsășteanu a fost implicat de-a lungul vremii în mai multe firme. Una dintre acestea este Romrad RMN SRL Orșova, avându-l coasociat pe banul de Mehedinți, Adrian Duicu.
O altă firmă a deputatului este Centrul de Radioimagistica dr.Birsasteanu SRL, firmă care își ia o parte din încasări de la Casele de Asigurări de Sănătate, adică din bani.
Neurorad SRL este o altă firmă a deputatului care încasează inclusiv bani publici de la CNAS, iar firma sa Sanotim SRL, tot cu specific medical, e chiriașă în spații ale Primăriei Timișoara, iar Bîrsășteanu a fost de mai multe ori fie vicepreședinte al Consiliului Local Timișoara, fie consilier local.
Deputatul mai apre și în firmele Computer Rad SRL Turnu Măgurele, dar și la Centrul de Radioimagistică Telescan SRL, alături de fiul său, Andrei Bogdan.
Natalia Intotero: mașini, terenuri și spații comerciale
Căsătorită cu un om de afaceri italian, Intotero Massimiliano, Natalia era normal să conducă (la nivelul anului 2009) o mașină italiană. Conform declarației de avere, aceasta era proprietara unei “Lancea”. Vremurile s-au mai schimbat și veniturile învățătoarei au devenit veniturile deputatei, așa că familia sa deține în prezent pe lângă vechiul Peugeot 306 (din 2005) și Fordul Fiesta (din 2009) o bijuterie de mașinuță Audi A5 din 2010, pe numele soțului. Pe piața second hand, o asemenea mașină se vinde acum cu în jur de 15.000 euro
La capitolul terenuri, în localitatea Brad, familia Intotero deține patru parcele, cu o suprafață totală de aprosimativ 6.400 de metri pătrați. De asemenea mai deține 14.000 mp în satul Crișan.
Parlamentara PSD deține un spațiu comercial în Brad de 158 mp de pe urma căruia a încasat în 2013 aproximativ 8.000 lei lunar.
În DA din 2014, fosta învățătoare Natalia a menționat că are și o clădire de 756 de metri pătrați, dar și un venit de 60.000 lei de la Parlament.
Deputatul care a împrumutat cu 50.000 de euro un milionar în euro
Petru Andea are o sumă de lefuri: 126.000 lei de la Universitatea Politehnică Timișoara, aproape 60.000 lei de la Camera Deputaților, 19.700 lei pentru că e membru în Consiliul Național de Etică, 1.850 lei ca membru în comisii de doctorat, adică un total de peste 220.000 lei în anul 2013). El însă un om strângător și a pus deoparte pentru zile negre (412.000 lei într-un cont la Banc Post și 268.000 lei într-un cont la BRD).
Deputatul este și un bun prieten, el a împrumutat un milionar în euro cu suma de 50.000 euro. Este vorba despre Vasile Rotărescu, cotat în 2013 în Topul Forbes cu o avere de 7 milioane de euro. Milionarul debitor este și consilier județean PSD.
La un calcul simplu, doar din economii ar putea trăi boierește încă 20 de ani, până la 86 de ani, cu aproape 1.000 de euro pe lună.
Deputatul declară că deține 1.150 de metri pătrați în comuna Fârdea, județul Timiș și conduce un autoturism Volvo.
Ciobanu Gheorghe poreclit „Ghiță Vamă“: trei case și împrumuturi către firme
Fost vicelider al grupului PDL din Camera Deputatilor, ex-subprefect al judetului Timis si ex-consilier local la Timisoara, ex-director executiv la clubul Poli AEK Timisoara (2002-2003). Între 1990 și 2001, Ciobanu a lucrat la Vama Timiș, ajungând de la revizor vamal, director al Direcției Regional Vamale Timiș. El este nașul lui Gabriel Moldovan, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara. Numele celor doi au fost vehiculate în interceptări ale unei rețele de traficanți de țigări de pe clisura Dunării, apropiați de controversatul milionar Sorin Vișenescu în dosarul Clisura Dunării.
Conform ultimei declarații de avere din 2012 (în 2013 și 2014 nu a depus), deputatul zis „Ghiță Vamă“ locuiește în două case. Una are 327,97 mp, iar cealaltă 182,14 mp. Pentru a-și încărca bateriile consumate în Parlament, el are și un teren cu casă de vacanță (P+M) la Poiana Mărului, stațiunea superbă unde posedă teren și deputatul PSD Florin Bârsășteanu.
Are și bijuterii de 14.000 euro acumulate pe parcursul a 15 ani (1990-2005).
Nu are mașină, dar Gheorghe Ciobanu conducea în 2007 o mașină Range Rover de peste 50.000 euro, luată în leasing.
La capitolul leafă e modest, cu doar 60.000 lei/an, iar soția lui, care e avocat, a avut un venit de doar 13.000 lei, adică sub 1.100 lei/lună. Din puținul pe care l-a avut, a găsit, totuși, resurse să investească în câteva firme: în Delpack Invest SRL a băgat 291.000 lei și 535.800 euro. Aici a fost director general adjunct Sorin Grindeanu, actualul ministru al comunicațiilor.
În altă firmă în care e asociat, Tristar Service SRL, a băgat 7.500 lei și 81.000 euro, iar în Comity Inn SRL – 1.000 de lei. În plus a mai împrumutat și o persoană fizică cu 150.000 euro.
Diaconu Adrian-Nicolae, un polițist special cu trei mașini și o vilă mare
Fost ofițer de poliție, ex-PDL-istul Adrian Diaconu a fost deputat PPDD până în 2014, când a migrat ca prim vicepreședinte la UNPR Timiș, a fost director în Zenit Security SRL și în Zen Guard SRL. În 2002 a fost judecat pentru implicarea într-o reţea de trafic de maşini fiind însă achitat, iar multe dintre fapte s-au prescris până la decizie.
Are o singură casă (de 400 mp) și o singură parcelă de teren (de 2000 mp) în Dumbrăvița, unul din cele mai bine cotate sate-suburbii ale Timișoarei. În schimb are trei mașini, un VW Touareg din 2007, o Skoda Octavia din 2008, un VW Passat din 2009.
Și el și soția trăiesc din salarii, ea fiind angajată în MAI, cu o leafă anuală de 41.500 lei, iar el parlamentar, cu 74.000 lei. Este asociat cu 5% în Best Investigations SRL. Firma a fost fondată alături de un alt politician, Laurian Daniel Deac, fost consilier județean de Timiș.
Deputatul PSD-ist, îndrăgostit de sportul bogaților
Deputatul PSD a fondat firma cu numărul 134 din România, după revoluție. E fondator al S.C. Auto Europa S.R.L., concesionar Dacia, Renault și Nissan alături de PDL-istul Dan Popa. Răducanu mai deține și S.C. I.A.T.S.A. Timișoara 1 S.A., S.C. Rom Industrie & Design Licht S.R.L., S.C. Auto Welt S.R.L. din Timișoara și S.C. Carbochim S.A. din Cluj-Napoca.
Într-un articol omagial cu titlul: “De la prefect la managerul perfect“: „Este singurul lucru care mă poate deconecta și relaxa total. Joc golf la Alba Iulia sau la Szeged, unde sunt terenuri mai bune, dar și la Recaș“.
În 2008, Răducanu anunța că ar vrea să participe la construirea unui teren de golf internațional de 18 cupe, între Pișchia și Bencecu de Sus.
Ca proprietăți, deține în Timișoara o suprafață de teren de 71 mp (probabil o cotă indiviză) și trei immobile, unul de 45, altul de 57mp și al treilea de 290mp. Are 7 conturi în bănci, în care are suma cumulate de 628550 lei, are acțiuni la 5 societăți comerciale și a încasat dividend de la două dintre acestea în valoare de 382.000 lei. În 2014 a încasat de la Parlament 77.000 lei, în contextual în care soția sad oar 68.000. Soții Răducanu au încasat și dividende în valoare de 56.000 lei de la firmele lor.
PSD-istul Flavius Măduța, în afaceri cu dușmanul premierului Ponta
Flavius Luigi Măduța a fost administratorul firmei DIAL-TON SRL, cumpărată de Andreea Blejnar, soția lui Sorin Blejnar, ex-șeful ANAF promovat și ținut în funcție de câțiva grei din PDL.
Flavius Măduța a fost făcut vameș peste noapte chiar de Sorin Blejnar, fiind extras din Vama Moravița cu doar câteva luni înainte de celebrul val de arestări din vamă, în urma căruia s-a lansat în spațiul public numele “Regina”.
În CV-ul lui Măduța apare că în intervalul 2004-2006 a fost director comercial la Porto Petrol SRL, fiirmă implicată alături de frații Iancu, RAFO și VGB în traficul cu motorină și evaziune fiscală.
Ca avere, Măduța deține 5 loturi de teren în Arad ce însumează peste 8000 mp, cvasimajoritatea parcelelor fiind dobândite în intervalul 2003-2009. Deține și două locuințe în Arad, de 130 și 230 mp, are două mașini modeste: un VW Golf din 2005 și un alt VW Golf din 1996. Are un deposit mic, de doar 24.000 euro, dar are în schimb plasamente și împrumuturi făcute către trei firme, în valoare de 523.000 lei. Are și o datorie de 74.000 euro scadentă în 2021 către o societate comercială. Ca deputat a câștigat în 2013 suma de 59.000 lei, în timp ce soția sa a câștigat de la o grădiniță suma de 16.500 lei. Ca o completare a veniturilor. Și-a vândut pentru 8000 lei părțile sociale din Logos Broker de Asigurare SRL. E asociat în trei firme, dintre care una cu profil petrolier și e membru fondator al casei româno-chineze, alături de Dumitru Nicolae alias NIRO.
Senatorul care împrumută firme cu sute de mii de lei
Senatorul UNPR (ex-PPDD) Haralambie Vochitoiu, unul din semnatarii legii pensiilor speciale pentru aleșii neamului, are, conform ultimei declarații de avere ce datează din 2013, un apartament de 112 mp în Petroșani, plasamente ce totalizează 845.000 lei la firmele Euro Jobs SRL și SC ART FOREST COMPANY SRL și dintr-un credit de 34.700 euro. Ca venituri obținute în 2012, enumerăm Senatul, cu aproape 2.000 lei, 3.700 lei pentru funcția de consilier județean, un salariu de 167.500 lei de la firma unde e acționar, Euro Jobs SRL și 1.500 lei de la o asociație de ocuparea forței de muncă. Nevasta lui Haralambie are și ea 62.000 lei câștigați ca psiholog la două firme, una din ele fiind aceeași Euro Jobs SRL și alți 11.800 ca asistent farmacist la o farmacie.
Haralambie e și membru fondator al Asociației de PescariSportivi PRO PESCAR.
Chestorul Deputaților și soția sau au declarații de avere diferite
Tot la capitolul ”greii” declarațiilor de avere poate fi plasat și chestorul Camerei Deputaților, Mircea Gheorghe Drăghici. Și, cumva, la cea mai amuzantă declarație de avere. Asta pentru că, simpla citire a declarației sale de avere nu este ultra spectaculoasă. Dar, dacă ținem cont de faptul că soția sa, Georgiana Drăghici, este și ea obligată să depună declarații de avere și interese și te apuci să compari declarațiile de avere ale celor doi soți, abia atunci ai parte de o distracție pe cinste, demnă de ”Cascadorii Râsului”!
Drăghici își trece în CV faptul că este pilot și copilot de raliu, membru fondator al FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv) și campion național la rally (Cupa Dacia Nova 1999) dar în declarația sa de avere nu apare trecută nici măcar o bicicletă, ce să mai vorbim despre vre-un autoturism. Cum e om important la Cameră (chestor), probabil că Drăghici nu prea are vreme să treacă pe acasă și nici nu prea vorbește cu soția sa. Așa se explică de ce aceasta îl dă de gol și trece, în declarația ei de avere, că familia Drăghici ar avea, totuși, trei autoturisme!
Mircea-Gheorghe Drăghici are 5000 mp de pădure în Arefu/AG, un intravilan (3.000 mp) în Pitești și unul (1.371 mp) în Curtea de Argeș, dar și un teren extravilan în Curtea de Argeș. Asta dacă este să-l credem pe deputat căci soția sa trece în declarația ei de avere doar extravilanul! Te pomenești că restul nici n-or exista, le-o fi trecut Drăghici doar să se dea mare printre colegi și să corespundă ”normelor nescrise” de pe la PSD!
Nici la obiecte de valoare nu trece ceva dar, și acolo, soția fiind o doamnă atentă la detalii, trece în declarația de avere obiecte de valoare pe care le evaluează la 10.000 de euro! Și tot la declarația de avere a soției apar depozite de peste 30.000 de euro, deși deputatul Drăghici nu trece nici un leu în propria sa declarație de avere. Și tot fără știrea nevestei se pare că Drăghici s-a împrumutat de la persoane fizice cu 22.000 de euro!
Darul de nuntă l-au numărat împreună, pentru că ambii trec suma de 88.650 de euro. Se pare că domnul Drăghici nu-i spune soției nici pe unde are acțiuni, căci el declară acțiuni de 51% la Electroconstrucția Piteși, dar soția sa pare că nu știe.
Deputatul cu șapte mandate, membru fondator al Yacht Club Regal România, dar zice că nu are yacht
Rămânem la capitolul ”consacrați” și continuăm cu un veteran de excepție al Parlamentului: Bogdan Niculescu Duvăz, aflat la al șaptelea mandat, fiind inclusiv membru al CPUN, de trei ori ministru (tineret și sport, relația cu Parlamentul, dialog social), Duvăz postează o declarație de avere impecabilă, de te și întrebi ce o fi făcut cu banii adunați în cele șapte mandate și trei portofolii de ministru! Nu declară case și terenuri, are 2 mașini vechi, 10.000 de euro în bancă.
Deși este membru fondator al Yacht Club Regal România, susține că nu are nici un yacht, doar acțiuni la două firme, pentru una dintre ele explicând că a adus aport la capital social un teren, dar terenul cu pricina nu-l declară.
Deputatul ofițer SRI, un mare iubitor de artă
La același capitol poate fi trecut și fostul ofițer SRI, Daniel Savu. PSD-ist de frunte, Savu a mai fost director în Primăria Capitalei, la APAPS și AVAS, un personaj controversat de care se leagă foarte multe dezvăluiri din lumea serviciilor secrete, membru al Comisiei de Supraveghere a SRI din Senat. Are două terenuri intravilane (1594 mp și 2581 mp) și peste 4.000 mp de vie, o casă în Ploiești, un autoturism Kia, obiecte de artă în valoare de 50.000 de lei.
Timotei Stuparu, parlamentar PSD de Teleorman, a fost deputat și în primul Parlament postcomunist, apoi președinte al CJ Teleorman (un precursor al lui Dragnea), profesori și senator, omul este un latifundiar adevărat. Are 5 terenuri agricole (aprox. 25.000 mp) și un teren intravilan, un apartament și o casă de locuit dar și acțiuni la o societate comercială (SC Timotei SRL).
Deputat cu mașini, motorete și o firmă
Deputatul PSD de Teleorman, Valentin Gabriel Boboc, este ceva mai timid și are o singură luare de cuvânt în plen (cea de la depunerea jurământului). Probabil că nu este foarte vorbăreț pentru că nu are timp, având multe afaceri de condus. Boboc are două terenuri agricole, trei terenuri intravilane ( de aprox 1.000 mp), trei case de locuit și o casă de vacanță la Zărnești. Extrem de pasionat, omul a mai adunat 3 mașini, 2 motorete și o remorcă. Și o firmă (SC Alexcar Service SRL) de la care declară că primește chirie, dar pe care uită să o treacă în declarația de interese…
Deputatul cu Trabant, trei apartamente și o casă
Deputatul Gheorghe Marin este un veteran al Camerei, având încheiate două mandate (1996-2004). Doctor inginer, profesor universitar și fost secretar de stat, Gheorghe Marin este un tehnician recunoscut, care s-a ocupat 5 ani de proiectare și dezvoltare a autoturismului de teren ARO. Deși acum este la al treilea mandat, Gheorghe Marin nu s-a mai obosit să-și actualizeze CV-ul, în care trece că și acum este consilier la Camera Deputaților, deși din 2012 este chiar deputat.
Marin are un extravilan în județul Argeș, trei apartamente în Brașov și Câmpulung și o casă la Ploiești, un Trabant și un VW Bora, 30.000 de lei în conturi și un venit anual de peste jumătate de miliard de lei vechi.
Deputat, fost jurnalist, cu Jaguar la poartă
Un alt exemplu poate fi deputatul PSD Carmen Ileana Moldovan. Fostă ziaristă la Jurnalul Național și Antena 1, este și ea o veterană a Camerei Deputaților, având deja două mandate încheiate (2000-2004 și 2008-2012), un soi de politician de export în provincie, născut la București, notar public în județul Prahova și deputat de Dâmbovița în acest al treilea mandat.
Carmen Moldovan are un apartament în București, un autoturism Jaguar, un credit de 29.000 de euro și venituri anuale de peste 1 miliard de lei vechi, atât de la Camera Deputaților cât și de la cabinetul notarial din Prahova.
Tot la capitolul dive poate figura Elena Cătălina Ștefănescu, sexy asistenta lui Dragnea, ajunsă deputat PSD de Teleorman. Potrivit propriului CV a avut nevoie de mai bine de 11 ani pentru a absolvi Institutul Pușkin din Moscova. Din 2008 este membru PSD iar din 2010, fără nici o altă experiență sau pregătire specială, este consultantă al SC Agroconstruct SRL. Postul de consultant, de regulă, se oferă unei persoane cu studii în domeniu și experiență, condiții total străine divei blonde, care nu are trecut nimic în CV, decât voluntariatul de la Crucea Roșie. Cu toate acestea, în 2011 și-a cumpărat un apartament în București! Blonda conduce un Citroen C3.
Fost ministru, deputat, cu ceasuri de 20.000 de euro
Avocata Aurelia Ionescu este membră a PC din Ialomița, are 2 terenuri extravilane și unul intravilan, o casă de vacanță, trei autoturisme, o firmă pe care a împrumutat-o cu bani.
Deputatul PSD de Dâmbovița, Ion Stan este deja la al patrulea mandat, așa că are de protejat un mod de trai cu care s-a obișnuit. Stan are firmă, 5 terenuri intravilane, o casă la Târgoviște și o casă de vacanță la Brănești. Iar la așa o casă de vacanță nu poți să te duci decât la volanul unei Dacia Logan!
Fostul ministru al agriculturii, Valeriu Steriu, a părăsit PNL pentru UNPR, devenind viceliderul grupului PSD din Cameră. Este deja la al treilea mandat, are 2 firme, un autoturism Rover, un apartament și spații comerciale, dar și o impresionantă colecție de ceasuri în valoare de 20.000 de euro.
Deputatul cu venit de 12.000 de lei doar din dobânzi
Deputatul traseist Ioan Viorel Teodorescu, ales pe listele PNL dar acum trecut la UNPR, are terenuri, apartamente, bijuterii de 30.000 de euro, două firme și nici o mașină!
Radu Costin Vasilică este deputat PSD de Argeș, are trei terenuri, casă și apartament, un autoturism Peugeot, obiecte de artă ce depășesc 6.000 de euro, aproximativ 500.000 de lei în conturi, doar din dobânzi în 2014 câștigând 12.507 lei.
Căloianu, deputatul cu cinci conturi și datorii
Caloianu Mario Ernest, ales deputat pe listele PP-DD a decis să aibă comportament traseist de la primul mandat și în iulie 2014 trece la UNPR. Acesta face parte din a doua categorie de semnatari ai proiectului de lege ce aduce pensii speciale parlamentarilor, adică aceia cu declarații de avere imaculate și averi nedeclarate. Caloianu merită cu siguranță numele de ”deputatul fără CV”, cel mai probabil rușinându-se cu trecutul său pe care nu a suportat să-l vadă scris într-un CV, în condițiile în care majoritatea senatorilor și deputaților au CV-ul publicat. Omul a ajuns parlamentar, pe semne, nu datorită unor merite din trecut, ci doar pentru că a găsit un partid precum PP-DD care să-l pună pe listă. Cu toate acestea, în momentul când interesul personal i-a cerut-o a părăsit acel partid și s-a înscris într-un partid al coaliției de guvernare. Caloianu are un teren agricol (931 mp), un apartament în Pitești, patru conturi bancare și un depozit și 26.500 de euro împrumutați de la o persoană fizică. Deputatul mai are și 4 credite.
Deputatul cu venituri uriașe, dar cu avere puțină
Tot un îmbogățit sub acoperire pare să fie și deputatul Daniel Florea (PSD), un bucureștean exportat la Călărași doar pentru a prinde un loc pe listele de candidați. Fost judecător, avocat de succes, fost consilier al ministrului transporturilor și posesorul mai multor funcții importante în AVAS, Daniel Florea a ajuns până și în forurile de conducere ale Federației Române de Fotbal. Cu un venit de aproape 4 milioane de lei anual, Florea are doar un teren agricol în Călimănești/VL, un apartament în București, două autoturisme de teren VW, ceasuri și bijuterii de 30.000 de euro și depozite bancare de puțin peste 400.000 de lei, adică exact cam cât câștigă el într-un an! Dacă în alte cazuri ANI se sesizează pentru avere nejustificată, în cazul său ar trebui să se sesizeze pentru venituri uriașe care nu se regăsesc în avere.
Deputatul Mihăiță Găină (PSD) este un rătăcit pe lista semnatarilor proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, probabil semnând fără să știe ce semnează, un senator ”retrogradat” mandatul acesta la deputat. Omul este atât de molcom că nu i-au ajuns două mandate de parlamentar să-și compună și el măcar un modest CV. Găină este posesorul unui teren agricol de aproximativ 10 ha în județul Dolj, de pe urma căruia declară că obține un venit anual de 5.000 de lei, mai are un intravilan de 1 Ha tot în județul Dolj, un alt intravilan în județul Ialomița și tot un teren intravilan la Costinești/CT.
Mai are un apartament în Slobozia și o casă în Dolj, un depozit bancar de 10.000 de euro. Curios cu ce o lucra cele 10 ha din Dolj, așa încât să mai facă și profit, căci omul nu declară nici o mașină, nici un utilaj agricol, nimic… nimic în afara autoturismului de serviciu de la Parlament, evident!
Deputatul care a împrumutat șase firme cu un milion de lei
Deputatul PSD de Ialomița, Marian Neacșu, liderul grupului PSD din Cameră, este pasionat de firme. În pofida poziției pe care o are, nu crede prea mult în viitorul său politic așa că s-a decis să investească masiv în firme, șase până acum. Nici cu banii nu stă foarte rău, împrumutând din buzunarul propriu 5 societăți comerciale cu peste 1 milion de lei noi. Are 10.000 de euro în depozite bancare, 1300 mp de pădure la Mila 23 și un teren agricol în Buzău, două apartamente în Slobozia și o casă de vacanță la Tulcea. Excursiile spre casa de vacanță le face cu un Audi A4. Soția îi este angajată la SC PAID SA București dar nu-i poate spune salariul datorită unei ”clauze de confidențialitate în contractul de muncă”!
Parlamentarul cu televiziune proprie, tractoare, conturi și acțiuni
Un alt exemplar de ”deputat mut”, Nicolae Florian de la Giurgiu, un parlamentar doar de decor cu o singură luare de cuvânt, la depunerea jurământului, fără a avea nici măcar o interpelare. Tipul de carierist politic, inginer electrotehnician devenit gardian public, apoi brusc patron de firme (3). Și, pentru că o carieră politică ai nevoie de imagine bună, a fondat ziarul ”Giurgiuveanul” și postul local de televiziune ”Giurgiu TV”. Deputatul declară 4 terenuri agricole (aprox 25 de ha), un apartament și două case, un autoturism de teren și un Logan, 5 tractoare, 4 remorci, o rulotă turist și o motocicletă. Mai declară bijuterii în valoare de 20.000 de euro, depozite bancare de 87.000 de lei, acțiuni la trei firme. Nicolae Florian spune că a împrumutat SC Nova Force SRL cu 350.000 de lei.
Nicolae o transformă pe ”mătușa Tamara” în ”Bunica Elena” care îi donează familiei 150.000 de lei ”economii din venituri agricole”. La acestea social-democratul mai declară venituri agricole proprii de 50.000 de lei!
Fost inginer CAP, proprietar de păduri
Senatorul PSD de Teleorman, Florinel Dumitrescu, este un alt demnitar a cărui ascensiune a plecat de la Corpul Gardienilor Publici, ca și a deputatului Nicolae Florian. Dumitrescu are o casă în Alexandria și trei autoturisme, din care două de teren.
Constantin Tămagă este senator PSD de Argeș, a început cariera ca inginer de CAP și, apoi, ajuns director de SMA, omul perfect al Partidului Comunist, fapt care nu l-a împiedicat să se înscrie și în PSD pentru a fi numit prefect, deputat și, apoi, senator. Tămagă are 41.000 mp de pădure, un teren intravilan de aproximativ 10.000 mp, 250.000 mp de teren agricol, așa cum îi stă bine unui fost inginer de CAP. Are o casă de locuit în Prahova, dar și o casă de vacanță, un BMW, 500.000 de lei în cont și un venit de 14.000 de lei din agricultură.
Senatorul iubitor de timbre
Șerban Constantin Valeca este senator PSD, cercetător în domeniul nuclear și fost ministru delegat pentru cercetare, are 2 terenuri, 3 case, un autoturism VW, timbre de aprox. 5.000 de euro, bijuterii de 9.000 de euro, zeci de mii de euro și dolari în cont, două societăți comerciale la care este acționar minoritar.
Mihai Deaconu este înscris în PC Ialomița, are 3 terenuri intravilane și unul agricol, o casă și un spațiu comercial, două autoturisme.
Fostă șefă de IAS și Agromec, Maria Dragomir a fost pe listele PP DD din Călărași și deține peste 100 ha. de teren agricol, un apartament și o casă, două tractoare, două grape cu discuri și o semănătoare. Încasează 337.000 de lei venituri din activități agricole și are și trei firme.
_________________________________________________________________________________________
Parlamentar, fac afaceri cu Statul. Vreau pensie specială!
Parlamentarul de Harghita, Iosif Moldovan (UDMR), este asociat la patru firme, unele dintre ele obţinând, direct sau prin licitatii, multiple contracte cu statul. În declaraţia sa de interese se observă cum, la nivelul anului 2014, Moldovan avea în derulare contracte cu Ocolul Silvic Reghin (contract de 6,887 milioane lei, prin Safetech Innovations, obţinut în urma unei licitaţii), Consiliul Judeţean Iaşi (contract în valoare de 50.820 de lei), Consiliul Judeţean Suceava (contract de 52.000), ANAF (contract de 75.000) şi UAT Hunedoara (două contracte, de 38.000, respectiv 64.000). Pe lista instituţiilor cu care au făcut afaceri firmele lui Moldovan mai sunt Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Bucureşti, Imprimeria Naţională, CNADNR (contract de 85.200) sau Consiliul Judeţean Harghita.
Acest parlamentar care îşi doreste o indemnizaţie specială la batrâneţe, de pe urma muncii prestate în Parlament, a adunat bani frumoşi de-a lungul carierei şi ca salariat al unor instituţii publice. CV-ul său arată că după ce a fost agent vamal, a mai lucrat ca referent marketing la S.C. Romaqua S.A. Borsec (între anii 1998 – 2003), director export si key account la S.C. Perla Harghitei S.A. Sâncraieni (între anii 2003 – 2007).
A devenit apoi preşedinte – director general al Companiei Naţionale a Uraniului (2007 – 2009). În perioada 2010 – 2012 a fost Secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor şi Societătii Informaţionale.
Potrivit declaratiei de avere totuşi, Moldovan care se află la primul mandat ca deputat, pare sărac. Nu are conturi bancare dar nici nici datorii. I s-au donat, în schimb, 10.000 de metri pătraţi de pădure la Borsec.
Fejer Laszlo, contracte de peste 3 milioane de lei cu Ministerul Economiei
Bani din contracte cu statul a obţinut şi deputatul UDMR de Covasna Fejer Laszlo-Odon. El deţine 50% SC Laser DT STL Tg. Secuiesc, din Perla Neagra SRL Tg.
Secuiesc şi din SC Cartograf SA Sf. Gheorghe. Aceasta din urma este firma care în 2013-2014 a obţinut un contract de 1,616 milioane lei de la Ministerul Economiei. Tot de la Ministerul Economiei, firma sa LASER DT SRL a obţinut un alt contract, de 1,735 milioane lei.
Fejer Laszlo-Odon este la primul mandat de parlamentar. Împreună cu soţia a moştenit două terenuri (intravilan şi agricol) la Crizbav, în judeţul Braşov. El deţine, de asemenea, un teren şi o casă de locuit în Tg. Secuiesc, un apartament în Budapesta, şi bijuretii de 7.000 de euro. În nume propriu a împrumutat cu 20.500 de lei firma Perla Neagră, la care e asociat. La capitolul datorii, Fejer are ipoteca şi două credite, de 49.944 lei şi 56,688 lei, care se vor stinge în 2016.
Firmă de deputat, beneficiară a două contracte cu statul
Deputatul UNPR de Giurgiu, Marin Anton, liberal de frunte, a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și cel al Mediului, dar și manager al celebrei fabrici de anvelope Danubiana și administrator al RAFO. Cu toate acestea din martie 2014 a demisionat din PNL și a trecut, ”în interes național”, la UNPR. Declarația sa de avere reușește să facă invidioși mulți colegi parlamentari. Deputatul este și un generos, împrumutând societăți comerciale și persoane fizice cu peste 3 milioane de lei noi. Interesant este că și el s-a împrumutat de la Ionel Leancă în anul 2011 cu suma de 250.000 de euro!
Cât privește bunurile mobile și imobile, cred că pentru redactarea declarației de avere i-a trebuit un formular special! Marin Anton are 29 de terenuri (din care trei terenuri agricole în suprafață de aproximativ 100.000 mp), 6 păduri (aprox 340.000 mp), 5 intravilane (4.000 mp în Grădinari/GR; 2.400 mp și un altul de 200 mp în București; 3.300 mp Bălănești/BZ) 3 apartamente în București, două case (una în București și alta la Grădinari/GR) și o casă de vacanță la Bălănești/BZ. Deputatul mai are 2 autoturisme BMW și un Mini Cooper, tablouri, ceasuri și bijuterii de 250.000 de Euro și câteva conturi bine alimentate (3 milioane de lei, 3.400 USD și 1.000 de Euro). De asemenea deputatul a mai adunat plasamente și investiții la 9 firme (amintim RAFO, Eforie Turism, Vinprod) și soția director financiar la două firme (SC MARAGRO SRL și SC TOTAGRO SRL). Soția sa mai încasează dividende de la ROMSEM (100.000 de lei) și TOTAGRO (aprox 370.000 de lei) deși nu sunt declarate în declarația de interese a lui Marin Anton.
Compania sa, MARAGRO SRL, desfășurând și 2 contracte cu Statul prin ”atribuire directă”, contracte încheiate cu ADS și cu APDRP. Deși aceste contracte sunt declarate în declarația sa de avere, Marin Anton nu precizează și valoare acestora, ceea ce contravine prevederilor legale.
12 contracte cu statul, toate prin atribuire directă
Din ultima categorie poate fi încadrat Marian Pavel din Ialomița, o persoană care-i datorează începutul ascensiunii Partidului Social Democrat, datorită căruia a ajuns purtător de cuvânt al AJOFM. De pe acest post a fost susținut, tot de partid, să candideze la primăria comunei Gheorghe Lazăr, unde a fost ales primar. În tot acest timp Marian Pavel n-a stat cu mâinile în sân, ci a tot adunat, așa că acum, ca parlamentar, se poate lăuda cu aproape 100 de ha de teren agricol în comuna Gheorghe Lazăr, două terenuri intravilane și trei case în aceiași comună, dar și un apartament în Slobozia. Ajuns înalt demnitar, omul s-a pus și pe afaceri, având firma Euroconsulting SRL, o firmă abonată la contracte cu Statul. Atât de multe contracte, că anul trecut Marian Pavel a încasat numai dividende de 50.000 de lei. Și, cum e latifundiar, a încasat și subvenții de la Stat de aproximativ 80.000 de lei, dar a scos și 150.000 de lei venituri din agricultură.
Anul trecut firma sa a avut nu mai puțin de 12 contracte cu Statul, toate cu primării sau consilii locale, nici unul câștigat prin licitație, toate cele 12 contracte fiind atribuite prin încredințare directă!
Contracte de milioane cu statul român
UNPR-istul Ion Toma vine de la Ialomița, un consacrat al clasei muncitoare, economist la IJCM Olt (intreprinderea județeană de construcții și montaje), este demnitar din 2005, are două terenuri intravilane, o casă, un apartament, spații comerciale, 180.000 de lei în cont și o societate comercială, SCADT SA (fosta IJCM ), care are 12 contracte declarate cu Statul, multe dintre ele având valori de milioane de lei noi!
***
NOTĂ: De precizat că numărul parlamentarilor care fac afaceri cu statul este mult mai mare, aici fiind enumerați doar cei care au inițiat proiectul de lege al pensiilor speciale pentru parlamentari
Sursa: romaniacurata.ro
Hai, propuneri….Ce facem cu ei??
Eu cred ca nenorocitii astia mafioti din parlament si-au votat pensii NESIMTITE deoarece se tem ca tot ceea ce au furat li se va confisca mai devreme sau mai tirziu si – pentru a-si asigura o batrinete sigura – s-au gindit ca ce-i in mina si „legal” nu-i minciuna!
De ce nu au facut-o acum 10 ani? pentru ca la acea vreme justitia era sub controlul lor…acum este din ce in ce mai putin.
Fratilor de ce nu iesiti in strada sa i dati jos?Doar asa se poate schimba toata cardasenia asta de corupti
Mergeți cu autocare si directia puscarie. ..cine refuza poate sa protesteze dupa gratii.
Comentariile sunt închise.