Un profesor de filosofie devenit doctor la numai 31 de ani se confruntă cu o situație extrem de tristă, care nu face deloc onoare învățământului.
În 2013, Alin Negomireanu a obținut la titularizare media ponderată de 9.40, dar a fost mințit că nu sunt ore pentru a fi titularizat, așa că a fost nevoit să se intereseze care este adevărul. Așa a aflat că erau ore la mai multe licee din județul Gorj, dar că erau ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori.
Tânărul profesor a făcut o primă plângere la Inspectoratul Școlar Gorj, iar șeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece.
Alin Negomireanu și-a continuat demersurile pentru a-și face dreptate, așa că a trimis mai multe memorii la minister, a fost și în în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza.
Tânărul s-a adresat inclusiv instanţei de judecată, iar pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs informează pandurul.ro. ISG are dreptul timp de 15 zile ca să facă acest lucru.
„Am luat nota 10 la inspecţia la clasă şi 9.20 la proba scrisă. Media ponderată a fost de 9.40 la titularizare, am fost în primii 6% din ţară cu această medie pe filosofie. Cei de la ISJ Gorj m-au felicitat, după care mi-au spus că nu au posturi. Eu le-am spus că au posturi la Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu” şi la „Coşbuc” la Motru. Eu pot să mă titularizez în două unităţi şcolare, conform metodologiei. Nu au recunoscut şi mi-au dat la Cărbuneşti pentru patru luni, pentru că se întorcea titularul din maternitate”, a spus profesorul Alin Negomireanu.
Profesorul este hotărât să își caute dreptatea oricât timp ar fi nevoie, așa că nu a fost descurajat de atitudinea batjocoritoare la care a fost supus în ultimii doi ani.
„Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”.
Pentru că nu a renunțat la lupta sa contra sistemului și a depus mai multe memorii, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”„Ecaterina Teodoroiu”.
„Din păcate, nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore, în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.
Sursa: greatnews.ro
Prin urmare, din această prezentare trunchiată a textelor legale, pârâtul intenţionează a plasa întreaga activitate de atribuire a posturilor vacante în sarcina directorilor de şcoli şi, în eventualiatea existenţei unei culpe, să o transfere în sarcina acestora, deşi potrivit legii, inspectoratul este garantul îndeplinirii, cu corectitudine, a acestei proceduri. În sensul acesta vide: Inspectoratul Scolar Judetean Gorj Pârât Negomirea nu Dumitru Alin Reclamant 25.05.2 015 Oră: 09:00 Document: Hotarâre numarul 625/2015 din data 25.05.2015 Tip soluţie: Admite cererea Soluție pe scurt: Admite acţiunea. Obligă Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj să titularizeze pe reclamant pe un post în specializarea ,, Filozofie și logică, argumentare și comunicare ,,. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la TRibunalul Gorj. Pronunţată în ședinţa publică. Complet : CAF F11
1. Prezentarea metodologiei de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, se face într-un mod trunchiat de către INSPECTORATULŞCOLAR GORJ, mod care sfidează Legea Educaţiei Naţionale nr.1⁄2011 cu modificările şi completările ulterioare, şi instanţa de judecată: Exempl u: Art.30 din Metodologia de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014 este prezentat de ISJ GORJ, astfel: „Art. 30 alin.(1) „Proiectul de încadrare cu personal didactic, analizat în consiliul profesoral al unităţii de învăţământ şi aprobat de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, este prezentat de directorul unităţii de învăţământ comisiei de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar constituite la nivelul inspectoratului şcolar”. Astfel se opreşte fără a pune punct, însă Nici nu trebuie pus punct, deoarece articolul continuă, astfel cum îl vom reda în integralitate, pentru a se vedea diferenţa: Art. 30 alin. (1): „Proiectul de încadrare cu personal didactic, analizat în consiliul profesoral al unităţii de învăţământ şi aprobat de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, este prezentat de directorul unităţii de învăţământ comisiei de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar constituite la nivelul inspectoratului şcolar, prin decizia inspectorului şcolar general, în următoarea componenţă: a)preşedinte – inspector şcolar general adjunct cu atribuţii în domeniul managementului resurselor umane
Inspectoratul Școlar GORJ și Ministerul Educației nu au răspuns solicitărilor Tribunalului, nu au făcut verificările necesare și au ascuns în permanență realitatea în ceea ce privește lista posturilor vacante, cu scopul de a avantaja colegi cu note mai mici, pensionari sau persoane fără studii de specialitate. Totodată, vă fac cunoscut faptul că răspunsul Inspectoratului Școlar Gorj, Numărul 1656 din data de 13. 02. 2015, adresat Tribunalului Gorj nu a fost complet, în sensul că nu existau informații referitoare le posturile vacante pentru anul școlar 2013-2014, iar pentru anul școlar 2014-2015 nu erau prezentate în mod obiectiv posturile vacante. Obligaţia directorilor împreuna cu INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN GORJ, era sa actualizeze permanent situaţia locurilor vacante, asa cum prevăd dispoziţiile art. 31 alin. 3 din Metodologiei de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, etapele de mobilitate fiind incheiate demult. Or, dacă ar fi scos în timp util toate posturile vacante existente, care, așa cum am arătat existau, s-ar fi putut constitui catedre titularizabile, care, conform mediei obţinute la concurs – 9,4, ar fi putut să fie ocupate de mine.
La Colegiul Auto ”Traian Vuia” Târgu Jiu ,a predat în anii școlari 2013-2014 o persoană care a predat logică, argumentare și comunicare și cultură civică, fără a avea studii de specialitate. Menționez, faptul că, am prezentat aceste nereguli la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj și în memoriile adresate Ministerului Educației.
Inspectoratul Scolar Judetean Gorj Pârât Negomirea nu Dumitru Alin Reclamant 25.05.2 015 Oră: 09:00 Document: Hotarâre numarul 625/2015 din data 25.05.2015 Tip soluţie: Admite cererea Soluție pe scurt: Admite acţiunea. Obligă Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj să titularizeze pe reclamant pe un post în specializarea ,, Filozofie și logică, argumentare și comunicare ,,. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la TRibunalul Gorj. Pronunţată în ședinţa publică.
Prea multa putere au inspectorii. Dupa cearta zdravana cu doamna director, madam inspector a mai adaugat…”Lasa sa le prind eu pe nesimtitele de la ….. ca vin la mine cu dosar pentru gradatie de merit”…deci, asteptam sa iasa doamna inspector la pensie.
Multe se intampla in tara noastra. Eu acum 2 ani aveam continuitate, am luat postul iar la 2 saptamani dupa ce au inceput cursurile doamna inspector a sunat-o pe doamna director unde lucrez eu si a tipat la dansa ca vezi Doamne ea avea o fata titulara nu stiu unde si vroia sa ii dea postul pe care aveam eu continuitate si cum de si-a permis doamna director sa ma trimita pe mine sa iau postul? Acum m-am titularizat si m-am mai linistit putin. Din 2005 de cand am absolvit facultatea abia anul trecut am prins post la titularizare.
Welcome to Romania … Hai ***** sa plecam din ea! Sunt asa de multi corupti incat 80 de ani de viata nu sunt suficienti ca sa ne luptam cu ei! (asta daca apucam 80)
„șeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece”. Dom’le, cine e jmecheru’ asta de la ISG? Cine se ofera sa dea cu el de pamint?
Profesorul are dreptate,dar,se pare ca a te lupta cu acest sistem corupt din invatamantul romanesc,inseamna a da o lupta cu …morile de vant ! Totusi , succes !
Problema este că inspectorii sunt numiți politic ,iar după aceea au ………. „datorii”
ar trebui ca repartizarea orelor sa nu mai fie facute de inspectori si directori. Ministerul ar trebui sa emita un ordin prin care sa se stabileasca un numar de ore minim si maxim iar tot ce depaseste acest numar de ore sa fie repartizat altor profesori. De asemenea ar trebui sa existe sanctiuni atat pentru inspectori si directori cat si impotriva profesorilor care au multe ore suplimentare daca exista profesori lasati pe dinafara pe motiv ca nu exista ore desi alti profesori au ore suplimentare
asa am avut si eu un profesor de matematica, prin 2011 -2012 (seral), cu o medie de 10 si era doar suplinitor. urmind ca anul urmator sa fie mintit ca nu sint ore. fiind obligat sa se reprofileze. rusine celor care fac asemenea lucruri
da ,din pacate inspectorii si directorii fac si desfac, pastreaza ore sau le declara doar daca e cazul unor protejati
Comentariile sunt închise.