Trăim pe o planetă vie. O planetă capabilă să genereze viață, să o întrețină, să creeze echilibrul necesar evoluției. Pe această planetă, omul este un co-creator al realității și, de aceea, parteneriatul omului cu Terra este cheia unei dezvoltări armonioase, a unei vieți mai fericite…
Astăzi, când omul a depășit praguri tehnologice pe care nu ni le puteam imagina acum 50 de ani, este nevoie cu atât mai mult de responsabilitate. Pentru că acum, când oamenii de știință pot să realizeze teleportări reale ale unor particule, când imprimantele 3 și 4D pot să producă organe din materiale biologice, capabile să înlocuiască cu succces organele umane într-o operație de transplant, totul pare să ne devină cu putință.
Ca urmare a orizonturilor care se deschid, omul trebuie să se reseteze el însuși pentru a se adapta la ceea ce viitorul îi oferă.
Pentru asta e nevoie de o altă viziune, de programe inteligente și creative care să îl învețe pe om, de mic, tainele universului și cum poate să îi folosească resursele infinite în scopuri bune și frumoase.
Pentru a vorbi despre o astfel de viziune asupra viitorului, l-am avut invitat într-una din edițiile emisiunii “Mistere la Granițele Cunoașterii” pe dl. prof. univ. dr. ing. Florin Munteanu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, cercetător în cadrul Academiei Române, președinte al Centrului pentru Studii Complexe, o organizatie care funcționează ca centru Unesco.
Vizionați-o, pentru că merită!
Daniel Roxin