În această seară, de la ora 19:00, pe Nașul Tv, puteți urmări emisiunea MISTERE LA GRANIȚELE CUNOAȘTERII. Episodul de astăzi: „UNIVERSUL, între inteligență și întâmplare” – Invitat: prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan.
Vizioneaza aici restul episoadelor acestei emisiuni: https://www.nasul.tv/inregistrari-mistere-la-granitele-cunoasterii-cu-daniel-roxin/
E frumos sa vezi si in Romania discutii pe teme ca astea, din pacate insa nu este invitat un om de stiinta adevarat sau macar un ateu care sa raspunda la intrebarile ridicole ale religiosilor. Ar fi frumos sa vezi cum se inneaca religiosii care cred ca bananele au fost create special pentru mana omului.
Taticu…om de stiinta adevarat care sa zica ce?
Ca pamantul ,viata pe pamant,,pana si luna la care privesti tu gura casca au o sansa de 1 la foarte multe zerouri sa fi aparut asa ,din combinatii chimice prajite de cate un fulgerica mic! Pur si simplu adevaratii oameni de stiinta , aia care au creier elastic si nu dogmatic au recunoscut ca acele constante universale de distanta fata de soare , presiune atmosferica , compozitie chimica atmosferica,Luna cu ciclurile reglatorii,si multe altele ,atat de multe incat aparitia lor la momentu potrivit si locul potrivit indica nu hazardul naturii ci selectia atenta a unui Creator in Univers,zic acei oameni de stiinta stiu ca suntem Creatii.
Cel putin eu personal tin sa ma mandresc cu faptul ca sunt un exemplar reusit de urmas al Prafului de Stele si nicidecum un australopitec paros si negationist!
Daca tu esti mandru ca te tragi din maimuta,probabil e din cauza ca inca ai aceleasi deprinderi ca si stramosii tai!
Wandoo, din randurile pe care le-ai scris mai sus se poate deduce cu usurinta ca subiectul ‘stiinta’ iti e total strain. N-am sa stau sa critic tot ce ai insiruit, pentru ca sunt sigur ca explicatiile te-ar plictisi in cel mai bun caz. Cert e ca nu te-ar lumina in niciun fel. Am sa iti zic doar ca in una din lucrarile sale, Newton, (persoana care a inventat analiza matematica la 25 de ani, legile mecanicii clasice, legea gravitatiei, etc.), un om intr-adevar briliant, atunci cand a ajuns la limita cunoasterii sale (metode de calcul al relatiilor in functie de gravitatie a corpurilor ceresti), a atribuit acest echilibru unei divinitati. Desigur, peste ceva timp, a existat o persoana care a gasit o explicatie si a enuntat o formula pentru asta. Acest context este repetat de-a lungul istoriei stiintelor. Faptul ca tu nu poti sa iti explici ceva deocamdata, nu inseamna ca este creat de o inteligenta superioara sau un ‘construitor al universului’
In mod cert sunt curios cine sunt oamenii de stiinta care au enumerat ce ai scris tu mai sus. As vrea cu siguranta sa aflu, pentru ca in lumea civilizata proportia de oameni de stiinta care cred in creatie este de aproximativ 15-20%. Problema reala este ca acest procent, este prezent si in raportul oameni needucati 80-85% – oameni de stiinta 15-20% (procentul din urma este mult exagerat), la nivel global.
In ultimul rand, stiinta din zilele noastre nu spune ca oamenii se trag din cimpanzei, ci ca oamenii si cimpanzeii au un stramos comun. Inainte sa emiti o parere care un om inteligent sau un grup, sa o accepte ca si argument, documenteaza-te. Altfel risti sa pari usor ridicol pentru o persoana care mai cunoaste cate ceva.
Cu stima.
Comentariile sunt închise.