bancnote-lei

Angajaţii magazinelor şi restaurantelor vor fi obligaţi să prezinte banii pe care îi au asupra lor, la cererea Antifraudei, se arată în proiectul de modificare a OUG 28/1999, discutat marţi de guvern, relatează onlinereport.ro

Proiectul de OUG discutat marţi de guvern va obliga comercianţii care utilizează case de marcat să întocmească  documente justificative pentru banii aduşi sau luaţi din magazine sau restaurante, astfel încât „organele de control să aibă la dispoziție instrumentele necesare pentru a identifica sumele care nu pot fi justificate prin documente conform legii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Companiile vor fi obligate să asigure înregistrarea  banilor personali deţinuţi de angajaţii unităţii într-un registru de bani personali „astfel încât, în cazul unui control, eventualele  sume de bani în plus, să nu fie justificate ca fiind banii aparținând angajaților”, arată sursa citată.

Acelaşi proiect reintroduce caietul de bani personali, stabileşte amenzile în funcţie de diferenţele de casă şi închiderea activităţii doar de la a doua abatere în decurs de 24 de luni, conform Capital.ro.

9 COMENTARII

  1. si asta e doar inceputul.In curand,la intrarea in serviciu te vei cantari,vei declara de cate ori te caci,si cata apa bei intimpul serviciului,vei cantari pachetul si vei face bilantul cu cat te-ai cacat,si daca nu iese corect,diferenta o mananca inspectorul.Corect?

    • Asa se pare! este „preludiul” pina la implementarea chip-urilor! Asta ne pregatesc „ingerii sionisti ai intunericului”; sau Lacustele Mondiale.

  2. Ceausescu s-a reincarnat in GUNOIUL de premier,iar ANAF-ul in fosta MILITIE ECONOMICA!SECURITATEA TRAIESTE PRIN SRI!Rezulta o tara de unde nu stii cum sa faci ca sa dispari!Macar nu vom ajunge in IAD,ca Romania e IADUL PE PAMANT!SA PASTETI FERICIT!!!

  3. ce tampenie,pai si ciubucurile ospatarilor?ca doar le fac in tipul serviciului,nu vin cu ei de acasa…..

    • Doamne fereste, pai nu trebuie sa ii impoziteze si pe aia, daca se poate si cate o amenda, doua? Asa se face bugetul, pic cu pic.

  4. Adica tot praf in ochi! Daca prima data iti gaseste 5 lei in plus, iei avertisment, peste 6 luni vine si te gaseste cu 2,50 lei si iti inchide firma si asa am rezolvat problema, ca sa nu mai spuna nimeni ca asuprim poporul :))))))

  5. nasol!pe ei cine i a controlat pana acum sau de acum cata spaga au luat aa??nimeni.

Comentariile sunt închise.