tariceanu

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, l-a acuzat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că a comis o „golănie politică” prin convocarea plenului Parlamentului pentru marți, explicând că, în acea zi, „foarte mulţi colegi parlamentari, din pricina sărbătorilor legale, nu vor fi prezenţi la Parlament”, iar aleşii au fost chemaţi „tocmai marţi” pentru „a nu putea fi votate actele necesare punerii în legalitate” a Regulamentului cu Constituţia.

„Şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului de marţi, 7 aprilie. Eu nu am mai văzut asemenea golănie politică de foarte multă vreme” a declarat Gorghiu, sâmbătă, la Oradea, într-o conferinţă de presă.

Ea a explicat că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut posiblitatea să convoace acest plen reunit, pentru a pune în acord Regulamentul cu Constituţia, şi săptămâna trecută, şi că mai are timp să îl convoace şi pe viitor.

„Dar l-a convocat marţi când, din păcate, foarte mulţi colegi parlamentari, din pricina sărbătorilor legale, nu vor fi prezenţi la Parlament. L-a convocat tocmai marţi pentru a nu putea fi votate actele necesare punerii în legalitate. Practic, această convocare a plenului reunit de marţi consfinţeşte ilegalitatea săvârşită la momentul votului pentru senatorul Dan Şova de către Tăriceanu, purtătorul de cuvânt al domnului Victor Ponta şi al PSD-ului” a subliniat Gorghiu, citată de Agerpres.

Copreşedintele PNL a dat asigurări că, împreună cu copreşedintele Vasile Blaga, vor face un apel către toţi parlamentarii PNL să fie prezenţi marţi, în Parlament, pentru că este „mult mai important să repari o ilegalitate şi să pui în concordanţă actele normative cu Constituţia atunci când este necesar”.

„Şi mai bine mai târziu decât niciodată, pentru că aşa vom evita situaţii pe viitor, ca diverşi parlamentari prieteni cu dl Ponta sau prieteni cu PSD-ul să nu poată fi trimişi în faţa instanţelor de judecată pentru a putea să-şi pledeze cauza”, a conchis Alina Gorghiu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru data de marţi, 7 aprilie, în vederea modificării programului de lucru al Senatului, el solicitând ca în aceeaşi zi să fie ţinută o şedinţă comună a Parlamentului pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor astfel încât hotărârile de aprobare a cererilor de reţinere a parlamentarilor să se adopte cu votul secret al majorităţii simple.

Reamintim că PNL că a sesizat Curtea Constituțională tocmai pentru articolul din statutul senatorilor și deputaților care nu a fost în acord cu Constituția, prin care a scăpat Dan Șova de cererea DNA de arest reținere și arest preventiv. Senatul a precizat că votul pentru imunitatea lui Șova a picat din lipsă de cvorum, în timp ce liberalii afirmă că, de fapt, senatorul PSD ar fi trebuit să fie dat pe mâna procurorilor deoarece majoritatea senatorilor prezenți la vot au aprobat cererea DNA.

Judecătorii constituționali vor analiza miercuri, 8 aprilie, trei sesizări privind votul în cazu Șova. Acestea au venit de la președintele Klaus Iohannis, Consiliul Superior al Magistraturii și de la PNL, scrie paginadepolitica

1 COMENTARIU

  1. Despre ce sarbaUtori legale vorbiti doamna Gorghiu ?
    Chiar nu va e rusine sa spuneti asemenea aberatii ?
    „Alesii neamului” sa mearga la „servici” si sa voteze, nu le mai ajung zilele libere si chiulul pe care-l trag tot anul ?

    Ce sarbatoare e marti si de ce nu pot merge la servici „alesii neamului” ?
    Acesti alesi ai neamului se reprezinta pe ei insisi sau reprezinta populimea care i-au ales ?
    Sinteti, doamna Gorghiu, deja incarcata de ridicol, trintorii astia de care vorbiti, sa se duca sa faca treaba, de-aia sint platiti de populatie !

Comentariile sunt închise.