hatra 4

Membrii Statului Islamic au mai distrus un loc aflat in patrimoniul UNESCO, din Irak. In cateva imagini care au devenit virale pe Internet se poate vedea cum distrug cu ciocanul si mitraliera statui vechi de 2.000 de ani din Hatra.

Fanaticii sustin ca nu distrug decat „falsi idoli”, care contravin legii islamice, informeaza Daily Mail, citat de ziare.com Situl distrus cu nepasare de militanti apartine patrimoniului UNESCO din 1987.

Distrugerile Statului Islamic in orasul iraian stravechi au fost inregistrate si postate pe Internet, clipul avand sapte minute. Se crede ca ce nu a fost distrus este vandut pe piata neagra, pentru finantarea gruparii.

Initial, inregistrarea, in care jihadistii vorbesc exact inspre camera, a fost postata pe un site folosit adesea de organizatia terorista. Ulterior, a devenit viral.

hatra 1

In prezent, Statul Islamic controleaza o portiune de pamant mai mare decat Marea Britanie, din Aleppo pana in centrul Irakului.

Luna trecuta, teroristii Statului Islamic au fost vazuti pangarind cruci, distrugand simboluri crestine vechi si ridicand steagul negru pe lacasele de cult din Nineveh, capitala straveche a imperiului asirian.

hatra 2

Acelasi lucru s-a intamplat si in Nimrud, in nordul Irakului, unde au fost distruse statui vechi de 3.000 de ani.

hatra 3

Tot ei au pus bombe in jurul Librariei Centrale din Mosu, distrugand circa 10.000 de carti si manuscise de valoare inestimabila.

Hatra e un oras vechi fortificat, capitala primului regat arab. Este locul in care se afla numeroase temple si sculpturi dedicate zeilor ca Apollo si Poseidon.

4 COMENTARII

  1. Dacă ai
    cunoaşte adevărul, tu ai înţelege imediat că te-ai născut cu capacitatea de a
    obţine toate lucrurile la care ai visat vreodată. Asta scrie celebrul Bob
    Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time
    care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel
    mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți
    mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

    Multumesc.

  2. Si , ce-a facut intreaga lume ?????!!!!! A ramas revoltata , pana n-a mai putut dupa care a revenit la vechea INDIFERENTA ! Nu mai scriu cuvantul ” rusine ” ca a fost scos din dictionare …nici nu mai stiu de cand; dar , RUSINE LUMII ASA ZIS CIVILIZATA !

    • De acord cu tine. In afara de indignari impotente si de pasivitate complice, „lumea civilizata” nu face absolut nimic sa opreasca aceste agresiuni criminale. Asista cum este distrusa istoria lumii de catre niste scelerati care cred ca totul se rezuma doar la fanatismul lor religios. Scandalos.

      • Oricum , se incadreaza de minune in scenariul Apocalipsei , in orice varianta . Pamantul l-am otravit , oceanele la fel , spatiul cosmic e plin de containare cu deseuri radioactive , omenirea trebuie decimata ( medicamente , E-uri , mesaje subliminale care printre altele duc la depresii si tendinte de suicid , din avioane ploua cu chimicale , ne jucam cu reactii nucleare pe care nu le stim stapani s.m.d.) . Oare nu e normal sa ne distrugem si trecutul ? Reptilienii ni se vor infatisa in curand si apoi ….cine ramane ultimul sa stinga lampa .

Comentariile sunt închise.