orban_despre_condamnarea_voiculescu_dispare_marii_profitori_tranzitiei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să scoată la vânzare proprietăţile unde functionează companiile GRIVCO, Intact Media Group şi televiziunile Antena 3 şi Antena 1.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să scoată la vânzare proprietăţile unde functionează companiile GRIVCO, Intact Media Group şi televiziunile Antena 3 şi Antena 1, potrivit hotnews.ro, care citează surse guvernamentale.

ANAF a început procesul de selectie al evaluatorilor şi pregăteste scoaterea la vânzare a proprietăţilor confiscate în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în august 2014, la zece ani de închisoare pentru fapte de coruptie.

Acţiunea de evaluare este realizată în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi ar putea dura puţin peste o lună, au mai precizat sursele Hotnews.ro. Potrivit acestora, Dan Voiculescu se interesează din inchisoare dacă imobilele confiscate de stat au fost evaluate după trecerea lor in proprietatea statului şi la ce sumă.

Curtea de Apel a stabilit că statul trebuie să recupereze 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu şi a dispus sechestru pe o serie de bunuri, precum clădirile în care funcţionează Antena 3, Antena Tv Group sau GRIVCO.

În octombrie anul trecut gândul a formulat o cerere în baza legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, în care solicita ca ANAF să explice cum decurge procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu.

În consecinţă, gândul a solicitat ANAF să explice dacă, spre exemplu, a încheiat contracte cu aceste entităţi pentru închirierea sediilor care au intrat în proprietatea statului. De asemenea, am solicitat să ni se spună dacă au fost demarate procedurile de evacuare a societăţilor care ocupă aceste sedii aparţinând statului.

În replică, ANAF a transmis într-un răspuns oficial că toate aceste detalii sunt secrete, astfel că presa şi opinia publică nu au dreptul să le afle. „Totodată, cu privire la furnizarea de informaţii, altele decât cele publicate pe site-ul ANAF, menţionăm că, potrivit art. 11 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi pct. 11.1 din H.G. nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală acestea sunt supuse secretului fiscal”, se arată în răspunsul ANAF.

sursa: gandul.info