Sorin Ovidiu Vîntu şochează cu o nouă postare pe blog şi pe reţelele de socializare. Fostul mogul media scrie într-o notă nostalgică că îi e dor de „demnitatea unui Brâncoveanu, Ferdinand sau Coposu”, incondeindu-i în schimb, în termeni foarte duri, pe Udrea, Băsescu, Ghiţă, Coldea, Ponta, Vâlcov, Hrebenciuc sau Voiculescu.

„Dincolo de negocierile din cimitire, dincolo de tupeul de curtezană al Elenei Udrea, dincolo de definiţiile abracadabrante date termenului de delator de Traian Băsescu sau de furturile imense ale unui Ghiţă sprijinit atât de Coldea, cât şi de Ponta, mai există dragostea, respectul, marile lucrări literare, monumente laice sau religioase, demnitatea naţională sau individuală. Nu demnitatea de paradă a unui Vâlcov, Hrebenciuc sau Voiculescu, ci demnitatea unui Brâncoveanu, Ferdinand sau Coposu”, spune Vîntu în textul publicat sub titlul „Mi-e dor de-un pic de demnitate”.

”Dupa ce am citit cateva mii de comentarii atat de pe blog, cat si de pe Facebook, am constatat ca foarte multi dintre voi se raporteaza la un set minimal de valori, si aici ma refer de la cei cu un nivel cat de cat de instructie pana la cei cu un nivel ridicat de educatie.

In cei 25 de ani de democratie, elitele acestei tari nu au fost capabile sa construiasca si apoi sa implementeze o tabela axiologica. In aceasta stare de confuzie generalizata, tot felul de indivizi oplositi pe la televiziunile de stiri au devenit lideri de opinie. Multi dintre acestia au capul mai gol decat al vostru, caracterul mult mai volatil si pantalonii mai bine calcati. Luna dupa luna, an dupa an, acesti indivizi v-au transferat toata ura, toata frustrarea si tot jegul pe care il carau dupa ei. Aceasta ura, frustrare si jeg le regasim in refugiul creat de retelele de socializare. De aceea mania mea nu este indreptata impotriva voastra, ci impotriva celor care v-au pervertit, impotriva celor care n-au fost capabili sa va arate si frumusetile care va inconjoara, impotriva celor care n-au stiut sa va ofere o cauza generoasa pentru care sa luptati. Dincolo de negocierile din cimitire, dincolo de tupeul de curtezana al Elenei Udrea, dincolo de definitiile abracadabrante date termenului de delator de Traian Basescu sau de furturile imense ale unui Ghita sprijinit atat de Coldea, cat si de Ponta, mai exista dragostea, respectul, marile lucrari literare, monumente laice sau religioase, demnitatea nationala sau individuala. Nu demnitatea de parada a unui Valcov, Hrebenciuc sau Voiculescu, ci demnitatea unui Brancoveanu, Ferdinand sau Coposu.

Exista atatea valori spirituale, morale si chiar materiale, exista atatea frumuseti in jurul vostru, incepand de la femei si incheind cu Delta Dunarii, exista atatea cauze carora merita sa va dedicati, incepand cu grija pentru parintii vostri si incheind cu salvarea cainilor vagabonzi, incat merita sa faceti efortul de a va construi voi singuri tabela de valori care sa va reprezinte si o cauza pentru care sa luptati.

Dupa cum vedeti, nimeni nu si-a propus asta, nimeni nu s-a obosit sa va acorde o minima atentie, eforturile pe care parintii vostri le-au depus pentru voi s-au izbit de contraofensiva gunoaielor care va bombardeaza zilnic de pe micile ecrane cu micimea sufletului si a gandirii lor malformate.

Ati facut deja un prim pas intru viitoarea voastra devenire, v-ati creat propriile comunitati in spatiul virtual. Acest pas trebuie consolidat prin crearea unor reguli minimale de comunicare. Excludeti exprimarile triviale, marginalizandu-i pe toti purtatorii de dejectii urbane.

Prima forma de respect este controlul limbajului, prima forma de demnitate personala este refuzul promiscuitatii pe care o colporteaza personajele de joasa calitate.

Doamnelor si domnilor, invatati din nou sa admirati barbatii demni si femeile frumoase.

A admira inseamna a aspira, a aspira inseamna a deveni.

Mi-e dor de-un pic de demnitate!

Mi-e dor de demnitatea profesorilor mei, mi-e dor de demnitatea ofiterilor nostri, a magistratilor si a functionarilor, a medicilor, a marilor actori si a studentilor, mi-e dor de demnitatea tarii mele!”, a scris fostul mogul media pe blogul sov.ro

Comentariile sunt închise.