Fostul șef ANAF, Sebastian Bodu, a afirmat prin intermediul unei rețele de socializare că „Direcția Generală Antifraudă Fiscală este o monstruozitate”, un fel de Gardă Financiară mai mare, mai agresivă și mai abuzivă care trebuie desființată cât mai repede.

„Direcția Generală Antifraudă Fiscală este o monstruozitate. Este un fel de Gardă Financiară mai mare, mai agresivă și mai abuzivă. Am spus tuturor că nu trebuia înființată și că antifrauda trebuie să rămână o structură mică, formată din cei mai buni profesioniști atât pe control operativ, cât și fiscal, care să meargă punct ochit-punct lovit peste marii evazioniști. E adevărat, nu mă așteptam ca cineva să dea doi bani pe părerea mea.

Sancțiunile pentru neregulile în gestiune sunt abuzive și chiar neconstituționale. Câtă vreme nu afectează baza impozabilă nu e treaba statului dacă sunt plusuri sau minusuri in gestiunea zilnică, ci treaba patronului. Rolul fiscului e să stabilească baza corectă de impozitare, nu să verifice gestiunea, precum făcea Miliția Economică, pe vremea când economia era de stat”, a spus Bodu.

El a afirmat că va ataca la Avocatul Poporului textele de lege care permit aplicarea de sancțiuni pentru nereguli în gestiune.

„Voi ataca la Avocatul Poporului textele de lege care permit aplicarea de sancțiuni pentru nereguli în gestiune. Evident că nu mă aștept de la Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituțională, pentru că el este, de fapt, avocatul lui Victor Ponta, dar plătit din banii noștri. Așa că voi posta textul plângerii, astfel încât orice patron abuzat să îl poată folosi într-o excepție de neconstitutionalitate, cu prima ocazie când se va judeca cu ANAF”, a mai spus Sebastian Bodu.

Bodu îi învață pe agenții economici sancționați abuziv de ANAF ce trebuie să facă pentru a depune o plângere împotriva procesului-verbal, folosind un model anexat de el pe Facebook.

Detaliile le găsiți aici: sebastianbodu.wordpress.com

„Sancțiunile aberante si neconstituționale ale ANAF nu se referă la neemiterea de bonuri fiscale. Poate intelege si Ponta chestia asta. Sancțiunile au fost date pt sume de câțiva lei sau cateva zeci de lei in casa de marcat, in plus sau in minus față de cât s-a înregistrat prin emitere de bonuri. Adică o chestiune de disciplină financiară. Înțelegi, băi, Ponto care e deosebirea? Fiscul trebuie să sancționeze chestiuni legate de fiscalitate, nu de disciplină financiară, că nu sunt firme de stat”, completează fostul șef ANAF.

În concluzie, el subliniază că primul lucru pe care trebuie să-l facă viitorul Președinte ANAF este să desființeze Direcția Generală Antifraudă Fiscală

„Primul lucru pe care trebuie să îl facă viitorul președinte al ANAF este să desființeze Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Este o amenințare, prin abuzurile pe care le practică, pentru orice contribuabil onest și o rușine, prin amatorismul lor, pentru cei din ANAF care știu fiscalitate”, conchide Bodu pe pagina de Facebook.

 

Comentariile sunt închise.