Ministrul Ioan Mang, acuzat de plagiat dupa numirea in functia de ministru, spune in propria biografie ca a fost un tanar pasionat de carte, caruia nu-i ajungea timpul pentru a citi. Va prezentam un scurt fragment din Cv-ul lui Ioan Mang, care a fost dat publicitatii, luni seara, in emisiunea Nasul.

„Evolutie:

M-am nascut in 1958 intr-o localitate din Tara Crisurilor. Am avut ambitia sa invat pentru a sti in ce lume traiesc. Scoala a fost si a ramas un reper in viata mea. M-au atras de la bun inceput stiintele exacte. Am fost student la Timisoara si sunt licentiat al Facultatii de Automatizari si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Timisoara.

Pana in 1989 am lucrat in cercetare la I.P.A. Bucuresti. Dupa 1989, mi-am deschis o afacere in domeniul IT. Scoala insa a ramas o obsesie. Incepand din anul 1990 predau la Universitatea din Oradea unde sunt profesor la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei –catedra Calculatoare.

MANG IOAN CA PROFESOR Cred ca fiecare tanar parcurge cum stie mai bine perioada marilor intrebari. Copil fiind, am fost fascinate de tot ceea ce nu stiam. Au venit apoi anii adolescentei, cu primele raspunsuri dar si cu alte intrebari si mai tulburatoare. In aceasta ambianta a calatoriilor din fiecare zi si din fiecare noapte printre intrebari tot mai revoltate si raspunsuri tot mai incomplete mi s-a cristalizat marea pasiune. Cartea.

Nu mi-ajungea timpul pentru a citi. Din toate aceste motive mi se pare cat se poate de firesc, chiar banal, ca am ajuns profesor. Modelele mele au fost dintotdeauna oameni de catedra, dupa ce idolii mi-au fost marii calatori care au descoperit continentele, savantii care au cutreierat atomii, tehnicieni si ingineri care au inventat lumea virtuala.

Sunt dascal pentru ca fiecaruia ii este dat sa fie ceea ce tinde a fi! „Meseria” mea de baza este aceea de profesor. In acelasi timp sunt om de afaceri si politician. Dar fundamental, in intimitatea fiintei mele, sunt profesor”.

13 COMENTARII

  1. Datiiiii,DEMISIA,PLAGIATORULE!!!,ce a-i facut tu,se cheama „FURT INTELECTUAL”si vrei sa fi ministru educatiei?,pai, ce educatie dai tu elevilor,studentilor,sa faca ce-ai facut tu?

  2. …stilul CV-ului este atit de mediocru, incit mie mi-e clar ca Mang-leala nu are nici o legatura cu lucrarile de cercetare plagiate…

  3. Bombonel..tata..iata-ti „creatia”(inceputul de genocid).Nu-ti ramane decat,sa-ti faci de cap,dobitocule…ianainte ca,poporul roman sa inteleaga cu-adevarat,in ce l-ai bagat,tu,ilici si voiculescu.

  4. „Scoala insa a ramas o obsesie”
    Il cred, la ce contracte are cu scolile, a uitat de cercetare si a luat-o pe scurtatura: a copiat de la altii care erau obsedati de meseria lor.

    Rusine, rusine, rusine!

  5. Imi este rusine sa afle o lume intreaga ce incompetent ministru propus la Educatie .In esenta tot Guvernul e o apa si un pamant,sunt compromisi altfel nu ar fi acceptat.

  6. „Dar fundamental, in intimitatea fiintei mele, sunt profesor.”
    profund… si mai profund… tot mai profund… profund.
    Asta-i din putzul gandirii? 😆

  7. Unde a fost depus de dl Mong acest CV ?

    Nivelul ideilor (putine si prost expuse), stilul, vocabularul sunt incredibil de mediocre pentru un rector si ministru, ba chiar si pentru un simplu profesor.

Comentariile sunt închise.