Dupa nici o saptamana de la audierea lui Andrei Marga in Parlament, la Comisiile de politica externa, pentru preluarea portofoliului de ministru, apar noi informatii despre Vladimir Mihailovici Filippov.

Andrei Marga declarase luni ca este prieten foarte bun cu Filippov, care la randul sau este un apropiat al lui Putin si ca Romania ar trebui sa isi indrepte atentia catre Rusia si China in plan diplomatic. “Exista multe idei preconcepute in Rusia fata de noi si invers. Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filippov, care imi spunea ca rusii cred ca romanii  vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie. Aceasta idee nu exista indiferent cine e la guvernare”.

Jurnalistul Petru Bogatu a comentat, pentru Evz, declaratiile lui Andrei Marga si a dezvaluit ca Filippov este colonel GRU, despre care spune ca a fost numit, in 1998, ministru al invatamantului din Rusia la insistentele comunistilor lui Ghenadi Ziuganov, mandat pe care l-a pastrat pana in 2004.

Petru Bogatu mai scrie in Jurnalul de Chisinau ca Filippov avea si o porecla ciudata: “ministrul prieteniei popoarelor”.

“Aceasta, deoarece intreaga cariera a lui Filippov este legata de Universitatea „Prieteniei Popoarelor – Patrice Lumumba” de la Moscova, patronata de GRU, serviciul de informatii externe al armatei ruse. Aici isi faceau studiile tineri din lumea a treia. Era o adevarata forjerie de cadre pentru spionajul militar al URSS. Nimeni nu era admis aici fara a fi fost in prealabil racolat de GRU”, scrie Petru Bogatu.

La „Patrice Lumumba” a invatat, intre altii, unul dintre cei mai mari teroristi ai lumii, Carlos Ramirez Sanchez, zis „Sacalul”, cu care Filippov a fost coleg, mai scrie jurnalistul.

“Vladimir Mihailovici, chiar daca a ajuns doctor in matematica, a fost tot timpul un politruc. Filippov a fost multă vreme secretar de partid la Universitatea Lumumba, iar după disparitia URSS, a ajuns rectorul ei”, mai dezvaluie Petru Bogatu.

“Apartenenţa la GRU a lui Filippov si gradul sau de colonel au fost dezvaluite de ziarul „Moskovski komsomolet”, la sfarsitul anilor 90. Mark Deitch, autorul demascării lui Filippov, a fost un reputat ziarist rus de investigaţii. A fost, pentru ca Deitch a murit acum o saptamana, in Indonezia, incercand sa salveze un copil de la inec”, titreaza Evz.

Cititi si Ministrul misinterpretat, legaturi primejdioase

 

10 COMENTARII

  1. Daca tov. Margarina vrea sa mearga catre Rusia si China nu am nimic impotriva,dar sa nu implice poporul roman,noi romanii vrem sa mergem catre Occident,acest tovaras nu consider ca ma reprezinta pe mine si cred ca nici pe 99% din poporul roman.Sa faca afirmatii in nume personal si se poate duce sa se mute definitiv in Rusia sau China,nimeni nu ii va duce lipsa.Rusine tov.Margarina !!!

  2. Sunt o ramanca fff naiva sa cred ca nu mai sunt interese in fostul si actualul guvern dar ma uit la toti si parca le-am facu ceva acestor guvernanti(romani de buna credinta) caci nimeni nu doreste decat sa traiasca numai pentru ei(clasa politica si acoliti)dar ce ma doare cel mai tare este ca sunt tineri care au studiat si stiu si incearca sa le redea ramanilor -D E M I T A T E -nu este vorba de cei mai sus mentionati ci de cei care sunt cu adevarat capabili si sunt chiar patrioti.Daca as putea si as trai din fantasme ia-si trimite in exil fara o alta sursa de castig si sa muncesca in tarile care le sunt datori ”probabil,, sa vada ce inseamna sa muncesca si probabil acolo in linistitele seri sa reflecteze la tara lor si sa-si stimeze semeni. Scuze,sunt atat de revoltata dar poate o sa pot sa-i iert!

  3. Catre CSAT! Atentie la Marga! (sau marga-rina) acest individ nu este periculos! este FOARTE periculos…e o basi…na trista comunista INCA foarte periculoasa…solutia? NU ministru de externe!

  4. „Minciunile sunt adevarurile mincinosilor.”
    (Valeria Mahoc)
    „Se pare ca orice om are cate o ambitie, daca nu pentru intelepciune, cel putin pentru fleacuri, el cauta sa se faca faimos, daca nu prin bunul simt, atunci prin nebunie.”(Axel Oxenstierna)
    Vajaie un elan de „Vitejie, un amestec ostasesc de vanitate, datorie si speranta de cartofor.”(Ambrose Bierce)

  5. Ce sa mai verifice jurnalistii ?! e clar si pentru copiii de gradinita:

    A Marga e bine uns, cu de toate.

    Alex_T

    • Da ,dar totusi niste probe pe masa ,poate l-ar mai exfolia de „unsori”.Macar asa sa stie toti oamenii ,cine ii conduce .Sunt unii ,care se prind mai greu…si „e multi”.

  6. Imi place ca s-au petrecut lucrurile asa ca a cazut guvernul dintr-un punct de vedere,Dne ,Dne vrea sa ne arate ce fel de oameni ne-au condus si vor sa ne conduca ,tot raul spre bine.
    Ma bucur de presa curata care palpaie si nu se stinge asa usor ,ba chiar da lumina in bezna care o avem.FELICITARI DRAGILOR si MULTUMIRI.

  7. Mama Rusia nu trebuie neglijata. Dar o prietenie peste noapte nu ne poate aduce foloase.
    Marga – Putin, o relatie imposibila.

    • Bine zis ca mama Rusia nu trebuie neglijata.Nici testamentul tzarului…
      Marga -Putin este o relatie foarte posibila.Unul e sef (Putin),iar celalalt subordonat sau mai degraba sluga (Marga).Atunci cind spui cu mare tupeu ca esti prieten cu Filipov,automat dai de inteles ca esti agent GRU si ca cine da in tine,da in GRU!Si stie toata lumea ce „blinzi si tandri” sint agentii GRU…Deci,e de bine…
      Mama,cu ce guvern ne-am pricopsit!!!

Comentariile sunt închise.