Procurorul General, Tiberiu Nițu,  a declarat miercuri că fostul președinte, Traian Băsescu, a sunat la cabinetul lui imediat după ce a aflat că s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana.

Nițu a specificat că nu a vorbit cu Băsescu, în ciuda telefonului intempestiv al acestuia.

„Nu am avut nicio discuție. Dânsul știe de ce a sunat!”, a declarat Tiberiu Nițu.

Pe de altă parte, Traian Băsescu urmează să se prezinte astăzi la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de șantaj de Gabriela Vrânceanu Firea.

„Nu voi avea nici azi o discuție cu el”, a conchis Nițu.
Procurorul general al României a mai precizat că reputația sa este solidă și a știut că atacurile politice la adresa procurorilor vor continua și în 2015. El a mai zis că nu intenționează să alimenteze „un subiect creat artificial.
„ Eu am fost și prim-adjunct, subiectul nu e nou”, a completat Nițu. Declarația sa vine în contextul în care Traian Băsescu a spus despre el că este „suspect” în dosarul Nana, la fel cum procurorul general Tiberiu Nițu este „suspect” după ce în 1989 a tras la Revoluție și a „împușcat sau nu niște teroriști”, pe când era militar în termen.
Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost citat pentru astăzi, la ora 11.00, de procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă, pentru a fi audiat în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză de şantaj. În aprilie anul trecut, fostul președinte a afirmat că Firea este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.
}n ceea ce prive;te terenurile de la Nana, Parchetul a dispus instituirea sechestrului asigurator pe cea mai mare parte (80%) dintre terenurile agricole ale comunei Nana.

Mai mult localnici au primit notificari prin posta ca a fost pus sechestru pe terenurile lor. Acest lucru ar putea fi datorat anchetei facute de procurori in legatura cu retrocedarile efectuate in judetul Calarasi, retrocedari investigate si de comisia de ancheta din parlament, inainte ca cercetarile sa fie preluate de Parchet, informeaza Romania TV.

Totodata este cunoscut faptul ca DNA a pus sechestru si pe averea Elenei Udrea, iar printre bunurile pe care le detine se numara si un teren la Nana.

Si fostul presedinte Traian Basescu are un teren in comuna Nana, localnicii sutin ca acesta ar fi incercat sa isi vanda terenul in urma cu o luna.

Traian Basescu afirma intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook ca regreta faptul ca 127 de familii din comuna Nana au sechestru asigurator pe terenurile agricole restituite in periaoda 1996-2010, despre care spune ca suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa. Fostul presedinte se mai intreaba in finalul mesajului de ce nu s-a facut nicio investigatie in perioada de trei ani in care proprietatea terenurilor a detinut-o firma italiana. 

Mesajul lui Traiana Basescu:

„Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010.
Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea.
Nu exclud posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati. Asta va constata justitia iar cei care au incalcat legea vor raspunde.
Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepind spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis.
Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta
Oare de ce timp de trei ani cit timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigatie?”

Mesajul vine in contextul in care Tribunalul Calarasi a respins contestatia depusa de Ioana Basescu impotriva masurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana.

 

Comentariile sunt închise.