Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost înlăturat de la putere, potrivit celui mai recent zvon care circulă la Moscova. Preşedintele rus nu a mai apărut de zece zile în viaţa publică, iar întreaga presă internaţională vuieşte despre dispariţia sa, scrie ziarulnational.md

După numeroase zvonuri legate de lipsa lui Putin din viaţa publică, la Moscova se vorbeşte acum de o lovitură de stat. Vladimir Putin ar fi fost înlăturat de la putere de şefii serviciilor secrete. Puciul ar fi fost pus la cale de fostul director al FSB, Nikolai Patruşev, care ar fi efectuat de curând o vizită în Statele Unite, scrie Daily Mail.

„Vladimir Putin a fost neutralizat, dar este în viaţă”, a declarat unul dintre apropiaţii liderului rus, Geidar Dzemal, lider al Comitetului Naţional Islamic.

„Din informaţiile mele, Patruşev (fostul director al FSB, n.r.) s-a întâlnit cu liderul cecen Ramzan Kadîrov şi a încercat să-l atragă de partea sa. Patruşev a fost de curând în Statele Unite, cu toate că oficialii ruşi de rang înalt au interdicţie acolo. Cred că i s-a oferit ceva ce nu a putut refuza”, a mai spus Dzemal, potrivit sursei citate.

Ramzan Kadîrov a declarat deja că îi va rămâne loial lui Putin, „indiferent dacă acesta mai este în functie sau nu”, însă nicio altă voce din conducerea Moscovei nu s-a auzit în aceste zile.

În acest timp, parcă pentru a alimenta şi mai mult zvonurile, lângă Kremlin au fost văzute mai multe camioane albe, scenă pe care internauţii au asemănat-o cu fuga fostului preşedinte Viktor ianukovici, din iarna anului trecut.

De la dispariţia lui Putin, în presa elveţiană s-a vehiculat că liderul de la Kremlin s-ar afla în Ticino, acolo unde presupusa lui iubită, gimnasta Alina Kabaeva, ar fi adus pe lume o fetiţă.

Ziua adevărului pare să fie mâine, când Putin are întâlnire oficială cu şeful statului kârgaz şi să participe la ceremoniile ce marchează un an de la anexarea Crimeei.

Vladimir Putin a fost văzut pentru ultima oară în public pe 5 martie, când s-a întâlnit cu premierul italian, Matteo Renzi.