Fostul premier Emil Boc a cerut miercuri, intr-o conferinta de presa, demisia ministrului educatiei Ioan Mang, acuzandu-l pe acesta de plagiat suta la suta. Presedintele PDL a prezentat mai multe documente sustinand ca un „articol al domului ministru este copiat integral dintr-o sursa japoneza. Adica a copiat articolul altor cercetatori japonezi si si-a pus numele pe un articol ce nu-i apartine”.

Emil Boc a mai spus ca singura diferenta dintre cele doua documente o reprezinta faptul ca domnul Mang ” a uitat sa mai preia doua sau trei grafice din acest articol, in rest tot articolul este la fel. Si din sursele bibliografice a omis trei autori, in rest tot articolul e copiat in integralitate. E adevarat ca a modificat titlul articolului. Aceasta este contributia originala a domnului ministru Mang, in rest l-a copiat in integralitate”.

Emil Boc a mai spus ca nu are nimic personal cu domnul Mang, dar nu are ce cauta in fruntea ministerului educatiei  cu o cariera academica fundamentata pe plagiat. Fostul ministru a mai precizat ca demisia este singurul gest care se impune in acest moment.

Ministrul educatiei, Ioan Mang a declarat inca de la primele acuzatii aparute in presa la adresa sa, ca daca se va dovedi ca a plagiat o alta lucrare isi va depune demisia.

34 COMENTARII

  1. Felicitari dlui BOC a tras alarma si ne-a salvat de la pericol! La cat mai multe atitudini ca cele a dlui BOC .

  2. In PDL doar Boc a mai ramas? Restul Modroganilor pe unde sunt?
    Doar presa lupta cu penalii astia?
    Hai si noi!

  3. Si ce facem? Stam si asteptam sa intre astia cu bocancii peste noi si sa ne schimbe in rau tot ce am castigat?
    Asteptam sa ne intoarcem in anii ’89? Toate declaratiile lor, ministri din cabinet, totul este o platforma de reintoarcere a Romaniei in neantul anilor ’80…
    Justitia vedeti bine, nu are curaj nici macar sa continue ce a facut pana acum. Coruptia se va generaliza din nou, ca o plaga, ca o boala cronica. Si noi stam si ne crucim.
    Trebuie sa iesim in strada, in fata ministerului educatiei. Asta trebuie sa facem.
    La noi nu se poate cu dovezi (care dovezi? dosar politc dom’ne, facatura, nu eu am semnat, etc). La noi se poate doar cu urlete, in strada.
    Manga dinastia Tanga, TREBUIE SA PLECE. E simplu. Nu vrea el, nu-l demite premierul, sa-i cerem noi demisia, in fata Ministerului.
    E simplu, dar isi misca cineva trupul pana acolo? Sa zicem luni? Sau marti, nu conteaza, conteaza doar sa le aratam CA NU VREM SA RENUNTAM la ce am castigat deja. Un pic de onoare si dezmeticire.

  4. Dl.Ministru are dreptate. De cand este la conducerea ministerului inca nu a plagiat nici un articol.

  5. …de ce nu se face un „cnsas” care sa verifice doctoratele,diplomele si cv-urile parlamentarilor si politicienilor…sa vedeti distractie …diplome cumparate si plagiate…!!!

  6. Trist,dar adevarat ! Dl.Funeriu,intelectual cu acte in regula,nu era bun pentru invatamantul romanesc.A fost injurata,umilit si nu am auzit ca Antena 3 sa fi patit ceva in cazul falsului grosolan cu diploma de bac.Dar,asta este Romania !
    Din pacate,ma sperie posibilitatea revenirii d-nei Andronescu la educatie , marea adepta a restauratiei invatamantului comunist.Mandatele ei au fost o tragedie,venind de fiecare data dupa cate un ministru reformator.„Codul Andronescu„ este vechea lege a educatiei,in limbajul de lemn bine stiut.Sper ca apelul universitatilor de marca si al ONG-urilor catre presedintele basescu sa fie ascultat-Nu permiteti modificarea noii legi a educatiei.

  7. Lamentabile explicatiile dl. ministru!
    Totusi, stim foarte bine cum stau lucrurile cu asa zisa „cercetare stiintifica”; ministru Funeriu a incercat sa puna ordine, dar s-a lovit de muuulta rezistenta si cum n-au avut argumente,i-au reprosat ca este… „arogant”!!!

  8. Alex nu am crezut ca neinformarea
    a poposit la tine, el a zis-o.
    Sa fim unuti

  9. Daca dl Mang recunoaste aceasta fapta este jenant sa nu ma exprim altfel si sa mai ai putere sa iti calci demnitatea in picioare este uluitor de urat .Dar de astfel de model sa ne feresca SFANTUL ca si asa e vai de noi .

  10. Nu domnule Alex, ministrul este impotriva camerelor vineo la bac.
    Deci sa se poata FURA .punct
    Sa fim uniti.

      • Da si inca foarte clare.Sunt acei ani in care ministri vostri uslinosi au adus invatamantul la cel mai jos nivel posibil.Vezi rezultatele la bac dar la cel pe bune nu la ala cand huzureau baietiasi destepti cu spagile luate de la sarmani parinti.

  11. Dragi romani, daca USL-ul propune la postul de presedinte al Romaniei un repetent, un lenes, un… fac ce vreau, ma scol cand vreau… ce pretentii mai aveti de la ministri ?

  12. Asta este explicatia ,pt. care d-l Mang initial nu dorea camere de supraveghere la bac. Dansul stie cum sta treaba cu copiatul(plagiatul) ,si ce noroc poate sa iti aduca in viata ; sa ajungi ministru !?……Ce exemplu minunat ne-a adus „cinstitul Ponta „, pt elevii ,studentii si doctoranzii nostri. Bravo d-le Boc ,si eu va sustin ,si cer demisia acestui domn

  13. OFFF, ce rea e lumea.
    Toti injura cind ministrul fura lucrarile altora.
    Eu am stat si am meditat.
    Solutia pentru usl e sa desfiinteze ministerul educatiei, pare singura posibilitate ca sa scape de critici.

    Alex_T

    • Pe vremea cand tu si prietenii tai din usl erati la scoli inalte sigur nu exista ministerul invatamantului ca daca exista mai trimiteau niste inspectori sa vada rezultatulele profesorilor care v-au intruit.Se vede de la o posta ca era inexistent pe vremea voastra uslinosilor.:)

  14. Domnilor daca USL atit a putut sa prezinte la postul de ministru al invatamintului,inseamna ca sint in plopul cu mere,si mai au nerusinarea sa spuna ca prezinta cel mai curat guvern, oare cum sint ceilalti pretendenri.Si nu este singurul minister.

  15. Mang ,asta ,de unde a mai aparut?!!!,o Doamne,mare este gradina ta!si atiti neispraviti in ea?!!!Ii scoate ponticul din palarie precum magicianul,o fi infometat si el,o vrea sa roada si el alecutica din ciolan. 😉 😆 ;lol:

    • Credeam ca tu stii mai bine! Uite ca nici eu nu am retinut exact. Daca aflu, iti sciu. Da’ stii ce nu inteleg eu? De ce trebuie sa i se ceara demisia? Nu era mai simplu sa si-o dea singur? Pe ea, pe demisie, evident…

  16. E foarte frumos sa aflam ca va intereseaza ce fel de oameni ocupa ministerul.

  17. Cita rautate zace in dvs. dle Emil Boc. E guvernul cel mai curat, cel mai cinstit, cel mai alb din istoria galaxiei noastre. Eu cred ca noi ar trebui sa-i dam o sansa, sa asteptam macar 20 de ani in liniste, poate ii merge mintea lui ponta si in Romania va curge lapte si miere.
    Plus ca e guvern socialist, deci eu cred ca are 100% sanse sa reusesca.
    Eu chiar nu vad care e marea problema ca un ministru a furat lucrarea stiintifica a altcuiva.
    Chiar asa o mare problema ?!

    Alex_T

    • Ma vad fortat sa modific, se pare ca-s mai multe lucrari furate de ministrul Mang.
      Dar totusi, nimeni nu e perfect pe lumea asta, fiecare om are tabieturile lui.

      Alex_T

      • Dle Alex, ce legatura are tabieturile unui om si infractiunea de plagiat? Este ca si cand dumenata tea-i afla la un examen sia ai copia integral o lucrare sia ai pretentia sa promovezi examenul.

      • Dle Alex, ce legatura exista intre tabieturile unui om si infractiunea de plagiat? Este ca si cand dumenata te-ai afla la un examen si ai copia integral o lucrare si ai pretentia sa promovezi examenul.
        Imi cer scuze pentru greseli am corectat

        • Sunteti incredibili.
          Asa cum unii merg la pescuit, altii plagiaza, care e marea crima, oameni buni ?!
          A facut ministru’ asta ceva atit de rau ?!

          Alex_T

          • Plagiatul inseamna furt, daca tie ti se pare ca a fura e ceva de bine,atunci tu spui raului bine si binelui rau. Un ministru al invatamantului e o emblema, asa ca: Despre ce vorbim? Cel mai curat guvern? Minciuna la rang inalt.

    • Ai dreptate Alex, guvernul este curat, precum „Albă ca Scufila Moșie” … desi este bolnav de ciuma stacojie de la rasarit … gasca „pretenilor” lu’ Putin cel democrat, nu-i asa? …

      Ai uitat ca „mica furaciune nevinovata”, este taxata de intelepciunea populara prin zicala asta: „cine fura azi un ou, maine va fura un bou” … iar pana la cireada intraga mai este apoi numai un pas … pe care (apropos) abia asteapta sa-l faca si sa puna gheara semiluna („crescent”) felixaca (miscare politica de exceptie) cinstita ca si plagiatul „sashimi energetic” al lui Mang-(litorul) de idei stiintifice, si care se declara de la inceput ca adept al „pretului corect” in lumea diplomelor si titlurilor stiintifice … caci „bac-ul fara supraveghere” e telul lui in viata, de ce sa nu il intelegem pe bietul om care nu doreste decat binele elevilor si ii apara de rautatea politica a supravegherii examenelor ? …

      BOC = BAC = rautate … e dictatura stiintei asupra elevilor nevinovati !!! … jos BAC-ul tiran si nedemocratic !!! … 😀

  18. Multumesc tututor politicienilor adevarati!!
    Si eu sint roman si vocea mea conteaza !

    Va asteptam la Nasul Tv! 🙂

Comentariile sunt închise.