În timp ce Direcția Națională Anticorupție își desfășoară în forță activitățile, aducând tot mai mulți „clienți” în fața procurorilor, cineva lansează un site care pare a fi un fel de sperietoare de ciori.

Site-ul, numit sugestiv „TE IA DNA” – teiadna.ro este dedicat DENUNȚĂTORILOR, adică tuturor celor nerăbdători să „dea pe goarnă” în sprijinul și spre marea bucurie a Direcției Naționale Anticorupție.

Ciudat este faptul că site-ul apare într-un moment de mare fierbințeală pentru justiția din România, când politicieni, foști președinți și demnitari cu rang înalt sunt invitați sau aduși la DNA în dosare noi sau vechi.

Site-ul teiadna.ro are un iz ușor amuzant dacă stăm să ne gândim că oricine are o informație, importantă sau mai puțin importantă, poate face un denunț care ulterior apare pe pagina web.

Și pentru ca procurorii să aibă dovezi clare, site-ul îl obligă pe cetățeanul justițiar să atașeze imagini, înscrisuri, fotografii sau clipuri care îi încriminează pe „infractori”.

Cam așa arată pagina care trebuie completată de „sifonari”.

 

 

Sub motto-ul: „Ai asistat la vreo faptă de corupție? Cunoști un funcționar public care a comis o infracțiune? Denunță-l!”, cetățenii sunt invitați să „toarne” tot ce știu. Ce se întâmplă mai departe cu aceste turnătorii, cine le vede și dacă se autosesizează cineva, dacă sunt sau nu luate în serios sau pur și simplu se vrea a fi o situație de amuzament într-o vreme în care clasa politică este „la răscruce de drumuri”, rămâne de văzut.

Până acum au fost trimise peste 20 de denunțuri împotriva unor primari, miniștri, angajați ai unor instituții publice, angajați ai aparatului central.

Denunțătorii nu apar cu nume și prenume, ei ascunzându-se în spatele unor inițiale sau acronime.

 

Comentariile sunt închise.