Groparul celor mai puternici oameni ai României ar putea fi Adrian Sârbu. Dacă părintele PRO TV vrea şi toarnă, iar dacă procurorii DNA întreabă, Sârbu şi DNA vor cădea la învoială! Şi vom vedea pe drumul spre Rahova preşedinţi, premieri, miniştri, sereişti, inspectori fiscali etc. Probabil vă întrebaţi de unde până unde poate fi ex-patronul PRO TV un taifun pentru cei mai mari escroci fiscali. Simplu: Adrian Sârbu a „plimbat” în „formă continuată” şpăgile politice.

Echidistanţa

Marea şmecherie a lui Sârbu a fost echidistanţa afişată de PRO TV faţă de problematicile reale ale naţiei, faţă de evenimentele ce îi aveau ca actori principali pe cei mai puternici oameni ai patriei, faţă de politicienii aflaţi la butoanele ţării. Însă, doamnelor şi domnilor procurori DNA, a fi neutru costă al dracului de mult; cel mai mult, mai mult chiar şi decât să fii proX! Iar pentru ca televiziunea deţinută de Adrian Sârbu să afişeze o echidistanţă debordantă zi de zi, informaţie după informaţie, trebuia ca uzina media să fie hrănită cu vită de Kobe, să se îmbrace în Armani, să miroasă a Christian Dior şi să privească Parisul de pe Champs Elysees! Că doar obrazul subţire cu bani mulţi se ţine, iar asta trebuia afişat! Aşadar, tocmai echidistanţa este misterul care înconjoară arestarea lui Adrian Sârbu.

Citadela lui Sârbu

Astăzi vă ofer o mică mostră din monstruoasa citadelă construită de Sârbu şi protejată de potentaţii vremii – preşedinţi, premieri, miniştri, sereişti, inspectori fiscali etc. Este vorba despre tabelul veniturilor şi profiturilor obţinute de firmele din proprietatea părintelui PRO TV: SC Alerria Management Company SA – Adrian Sârbu deţine 87%, SC Mediafax SA – SC Alerria Management Company SA deţine 99,41378%, SC Apropo Media SRL – SC Alerria Management Company SA deţine 95%, SC Mediafax Group SA – SC Alerria Management Company SA deţine 50%, SC Mediafax SA deţine 25% şi SC Apropo Media SRL deţine 25%.

Pierderi mai mari decât încasări

După cum observaţi din Tabelul Bilanţurilor – vezi Tabelul Bugetelor -, Adrian Sârbu a realizat performanţa unică în România de a cheltui într-un singur an, 2011, cu o firmă de consultanţă, Alerria Management Company, mai mult decât a încasat! Adică, la un venit de 12,6 milioane de euro, Sârbu a înregistrat o pierdere netă de 17,8 milioane de euro! Practic, părintele proteveului a cheltuit într-un an nu mai puţin de 30,4 milioane de euro cu o firmă de consultanţă în care roboteau… 17 angajaţi!!!

E drept că anul următor Sârbu şi-a “echilibrat” balanţa. La venituri de 10 milioane de euro a avut pierderi nete de doar 3 milioane de euro. Dar, cum îi stă bine unui escroc de talie europeană, Sârbu a recidivat în 2013 când, la un venit de circa 9,8 milioane de euro, a avut pierderi nete de… 7,6 milioane de euro.

Să vă spunem totalul pierderilor înregistrate timp de patru ani? Ei bine, în perioada 2010-2013, alături de 17 angajaţi, Adrian Sârbu a cheltuit circa 110 milioane de euro cu societatea de consultanţă Alerria Management Company, pentru venituri de doar 76 de milioane de euro! (Vă las dumneavoastră plăcerea să comentaţi “realizările financiare” ale celorlalte trei firme deţinute de Adrian Sârbu – vezi graficele!)

Sârbu prestează, Udrea plăteşte

Acum vă întrebaţi unde este legătura dintre cei doi arestaţi preventiv, Sârbu şi Udrea, care a dat titlul articolului nostru? Iată un exemplu – ele sunt mult mai multe – de cum poate fi Adrian Sârbu groparul Elenei Udrea. Din fruntea MDRT, Elena Udrea a atribuit un contract de circa 1,6 milioane de euro televiziunii PRO TV. Desigur, printr-o licitaţie. Şi, atunci, care a fost ilegalitatea? Ei bine, licitaţia a fost organizată doar pentru alegerea unei agenţii de publicitate care să ţină legătura între ministerul condus de Udrea şi PRO TV-ul manageriat de Sârbu. Spunem asta, pentru că respectivul caiet de sarcini prevedea că toţi banii vor merge DOAR către… prima staţie tv. Şi, ce să vezi, prima staţie era tocmai PRO TV-ul lui Adrian Sârbu, unde Elena Udrea făcea turul emisiunilor de divertisment!

Misterul Scutaru

În urmă cu câteva zile, preşedintele Klaus Iohannis l-a eliberat pe George Scutaru din importanta funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională. Această decizie a produs o surpriză uriaşă, deoarece Scutaru fusese numit de Iohannis cu doar două luni şi jumătate în urmă. Dar cine este George Scutaru şi care este legătura cu Adrian Sârbu?

Ei bine, George Scutaru a fost jurnalist de politică internă la Mediafax – agenţie de ştiri inventată şi deţinută de Sârbu, o contrapondere informatică la agenţia de stat Rompres, actuala Agerpres. Pe nepusă masă, în 1995, din jurnalist de politică internă Scutaru devine corespondent al PRO TV la Moscova. Cel care l-a trimis pe Scutaru în capitala Rusiei a fost Adrian Sârbu. Rămâne un mister cine este personajul care i-a făcut o astfel de solicitare lui Sârbu şi pe ce criterii a fost ales Scutaru pentru o astfel de misiune aparent jurnalistică!

Cert este că, într-una din revenirile sale în ţară, Geroge Scutaru a devenit ţinta unui filaj care a generat cel mai mare scandal de presă de după ’89: “Terasa Anda”. Scutaru era urmărit de SRI, deoarece era considerat a fi un pericol pentru… România, dar şi pentru preşedintele Ion Iliescu.

Oricum, după trei ani petrecuţi la Moscova, George Scutaru revine în ţară şi, din rolul de jurnalist, sare în cel de consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu – pe atunci preşedinte al partidului Alianţa pentru România.

Sârbu şi „forţele oculte”

Formaţiunea politică ApR a fost o invenţie a şefului SRI, Virgil Măgureanu, care i-a pus la dispoziţie ex-ministrului de Externe Meleşcanu o felie desprinsă din PSDR. Cu ajutorul PRO TV, proaspătul partid ApR a obţinut în anul 2000 un scor uriaş la alegerile locale: 10%! După ce „maurul şi-a făcut datoria”, în toamna aceluiaşi an, preşedintele ApR a fost lăsat de izbelişte de către Sârbu, astfel că Teodor Meleşcanu a obţinut la alegerile prezidenţiale doar 1,8% din voturile românilor. Atunci s-a văzut cum echidistantul Sârbu a cotit magistral PRO TV-ul către… Ion Iliescu. (Practic, prin această manevră, Adrian Sârbu a demonstrat că ştie să parieze, mai mereu, pe calul câştigător. A dat-o însă în bară cu Ponta – şi nu pentru că şi-ar fi pierdut dexteritatea, ci pentru că a pierdut biciul media numit… PRO TV!)

Omul lui Sârbu, şeful informaţiilor secrete

Cum ApR devenise un partid-fantomă, Meleşcanu a trecut în 2002, cu toată “familia”, în PNL. A fost momentul când George Scutaru a devenit liberal convins, primind direct şefia Biroului Politic al PNL Buzău. De atunci, Scutaru a tot urcat în ierarhia politică, a “ars” etape, ajungând în cea mai importantă funcţie din CSAT: şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii, for ce deţine toate secretele românilor şi nu numai.

P.S.: C.T. Popescu, analistul lui Adrian Sârbu, spune că nu înţelege de ce a fost numit Scutaru consilier prezidenţial pentru securitate naţională şi nici de ce a părăsit apoi funcţia. În caz că vrea cu adevărat răspunsul, să meargă în vizită la arestul din Rahova şi să-l întrebe pe Adrian Sârbu. Răspunsul va fi năucitor pentru miratul CTP!

sursa: puterea.ro

Comentariile sunt închise.