Jurnalistul Grigore Cartianu a publicat pe pagina sa de Facebook un clip cu Elena Udrea care, în cadrul unui interviu televizat, povestește cât de mult se fură în România, cum sunt oamenii mințiți în campaniile electorale pentru a vota politicienii și care este scopul final: umplerea buzunarului cu bani, cei mai mulți din afaceri cu statul.

Fostul ministru recunoaște că sloganul general este „pleacă ai voștri, vin ai noștri” adică nimic nu se schimbă în România, decât buzunarul în care curge robinetul. Așa se îmbogățesc toți politicienii care, ajunși la putere, dau iama în visteria statului.

Iată ce notează Cartianu pe Facebook!

Elena Udrea, de o sinceritate dezarmantă, pe vremea Alianței D.A. (PNL-PD): „Se fură, doamnă, se fură! Lipsă de bani nu este, dar se fură cu sutele de milioane de euro! În campanie minți ca să te voteze electoratul. Venim în campanie și mințim, vorbim frumos, criticăm pe adversari, arătăm cât de răi sunt ei și cât de buni am fi noi, ajungem la putere și facem exact ce au făcut cei dinainte. Știți ce s-a schimbat? Buzunarul în care curge robinetul. Dacă înainte banii se canalizau către cei de la PSD, astăzi curg la fel de bine către cei care sunt la putere. (…) Oamenii ajung la putere, se gândesc că au în față maxim patru ani – <> (…) Eu îmi imaginam așa, când mă uitam din afară: că Mafia e o chestie complicată, cu niște oameni extrem de inteligenți, cu o gândire extrem de perversă – nu, doamnă, sunt niște oameni puși pe căpătuială, care se strâng în grupuri de interese nelegitime, parteneriat între mediul politic și mediul de afaceri, și fac bani împreună, pe banul public! (…) Nu poți să spui de mine că sunt coruptă, este exclus. O aberație!”

 

Comentariile sunt închise.