Directia Nationala Anticoruptie ar trebui sa isi indrepte atentie catre comuna Arsura si localitatea Pahnesti, unde firma cumnatului premierului Victor Viorel Ponta a primit o lucare de aproximativ 35 de miliarde de lei vechi si care nu a fost efectuata decat mai putin de jumatate.

Vorbim despre modernizarea si reconstruierea retelei de apa din comuna vasluiana Arsura si localitatea Pahnesti, unde firma Grossman a primit o lucrarea si a subcontarctat-o lui SC GELI SRL, firma care in trecut a fost administrata de catre actualul edil al municipiului Ioan Ciupilan si care in acest moment este in insolventa. Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in anul 2008, iar valoare totala depaseste 35 de miliarde lei vechi, bani pe care firma SC *Grossmann* Engineering Group SRL i-a incasat , insa lucrarile nu au fost efectuate. Potrivit edilului comunei vasluine Arsura, principala vina apartine firmei SC Grossmann* Engineering Group SRL care se face vinovata dupa acte, insa cei care ar fi trebuiti sa fie trasi la raspundere sunt cei de la firma huseana-SC Geli SRL.

Primarul vasluian a trimis nenumarate adrese catre primarul Ioan Ciupilan, firmaSC *Grossmann* Engineering Group SRL dar si catre SC Geli SRL, pentru a i se explica de ce lucrarile nu sunt indeplinite desi acestea trebuia finalizate inca de la sfarsitul anului 2009.

In cele doua localitati Pahnesti si Arsura, au lucrat 2 firme, in ARSURA, firma SC GELI SRL s-a ocupat exclusiv de alimentarea cu apa, desi aceasta exista intr-o oarecare masura, iar in localitatea Pahnesti, firma care s-a ocupat de lucrari a fost SC AUTOROM SRL, firma controlata de TEODOR CATARGIUsotul consilierului local al mun. Husi, CATARGIU LILIANA.

Daca la Arsura asa zisele lucrari au fost ingroapte si nu se mai pot verifica daca s-a bagat sau nu toate echipamentele, in localitatea PAHNESTI, lucrile stau cu totul altfel. Aici singurele lucrari care s-au efectuat au fost la sfarsitul anului trecut, intr-o viteza fantastica. S-au montat cateva budane si tevi, si s-a construit o casuta in care ar mai trebui montana statia de apa.

La 500 de metri mai sus, descoperit un inceput de lucrare iar aici ar trebui sa fie deja construit conform documentelor si banilor incasati, o statie de acumulare, insa aceasta lipseste cu desavarsire. Potrvit edilului localitati ARSURA, proiectul este finalizat in proportie de 86%, iar banii pentru a termina acest ambitios proiect o mai reprezinta suma de 1,5 miliarde lei vechi,cei 34 miliarde lei vechi fiind incasa si „cheltuiti”.

Prin aceasta metoda, cetatenii localitatilor Pahnesti si Arsura au fost amagiti si inselati de catre primarul Mitrofan, impreuna cu firmele SC GELI SRL; AUTOROM si SC *Grossmann* Engineering Group SRL. Suma totala pe care aceste firme au capusat-o depaseste 36 de miliarde de lei vechi, iar locuitorii din comuna se chinuie sa isi aduca apa fiecare de pe unde poate.

 

 

 

 

 

sursa: bzv.ro