Nu cu mult timp in urma, Ponta isi scuipa in san, asa cum au facut si proaspetii lui sustinatori care s-au lepadat de Satana, si spunea ca nu are nevoie de nimic de la Basescu si ca vrea sa decida electoratul daca il vrea sau nu ca Premier.
Brusc, totul s-a rasturnat. Dintr-o data, au inceput racolarile, iar motiunea de cenzura si-a facut efectul. A urmat desemnarea premierului si nimeni nu a remarcat ca Ponta, la Cotroceni, nu s-a uitat la Presedinte si nici Traian Basescu la viitorul prim-ministru, chiar daca si-au strans mainile conform protocolului.
Au aparut informatii interesante la sfarsitul saptamanii trecute. Una dintre ele spunea ca Adrian Nastase – mentorul, Ilie Sarbu – socrul si eminenta cenusie a PDL – Vasile Blaga s-ar fi intalnit la Cornu, inainte de caderea Guvernului Ungureanu.Nu exista o confirmare % daca s-a intamplat asa. Cert este ca Executivul condus de MRU a picat la motiune intr-un moment in care coalitia de la guvernare a fost luata prin surprindere. Nici n-au stiut ce i-a lovit.
De ce s-a grabit USL sa preia puterea? De ce n-au avut rabdare ca MRU sa-si franga singur gatul? De ce Victor Ponta a nominalizat cativa ministri, in Guvernul cel mai cinstit din ultimii 20 de ani, care au de departe probleme de imagine?
Explicatiile sunt destul de simple. Au fost sondajele de opinie care il creditau pe Ungureanu, dupa doua luni de guvernare, cu tot atata incredere cat in liderii consacrati ai USL. Nu vorbim de “ala micu”, ca el avea postul asigurat. Pentru toate partidele parlamentare, inclusiv pentru cele de la guvernare, este periculos un Premier care isi scrie singur agenda si care iti tranteste usa in nas daca devii obraznic.
Pentru orice partid, un premier independent, care castiga foarte repede simpatie, este ca o “sula in coaste”, asa cum a spus candva un batran edec, aflat inca la butoane. Poate ca asa se explica posibila prezenta a lui Vasile Blaga la Cornu si trecerea PDL in opozitie, dar si neparticiparea propriilor parlamentari la motiunea de cenzura.
Revenind la Guvernul propus de Victor Ponta, pe langa faptul ca am aflat ca mai multi “nominalizati” au trecut pe la Palatul Victoria si in anterioarele guvernari PSD, unii au surprins prin faptul ca au grave probleme de incompatibilitate.
Despre Victor Alistar nici nu e nevoie sa mai dezvoltam. Ponta s-a lepadat de el. Corina Dumitrescu a primit si ea un ultimatum ca sa isi transeze problemele. Interesant in cazul ei e faptul ca este primul ministru al Educatiei propus din mediul privat, rector al unei universitati care se claseaza, ca si celelalte in ultima categorie de performanta acredidata. Universitatile particulare au suferit mult de pe urma reformei lui Funeriu. Pe langa faptul ca nu au mai avut clienti proaspeti, adica boboci in numarul cu care erau obisnuiti, le-a fost restrans si numarul de masterate si doctorate. In termeni simpli, daca nu cotizezi la partid cu sume cash, macar sa contribui si tu in natura. Un doctorat, ori o resursa umana demna de incredere. Pentru retragerea doamnei ministru mai multi profesori universitari au transmis o scrisoare deschisa. Vom trai si vom vedea.
Un ministru delegat despre care s-a vorbit foarte putin este Lucian Isar. Numele a luat prin surprindere si putini stiu ca a fost olimpic la matematica si ca a fost unul dintre cei mai tineri vicepresedinti ai unei banci comerciale (Bancpost). Culmea este ca, Lucian Isar a fost trecut pe tusa din sistemul bancar dupa ce BNR l-a acuzat ca a fost unul dintre promotorii atacului asupra leului, in 2008, cand dobanzile la creditele in lei au crescut exponential. Cine l-a scos din sistem? Ministrul propus de Ponta vremelnic pentru portofoliul finantelor: prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. Domnul prim-viceguvernator stia oare cu cine se va insoti la masa Executivului?
Liviu Pop, ministru desemnat in relatia cu sindicatele, provine evident de la un sindicat. Care? Nici macar nu mai conteaza, dar e din invatamant. Cadrele didactice sunt numeroase, fac o buna campanie in scoli, s-au suparat ca le-a fost taiata leafa din considerente bugetare. Si liderii sindicali s-au suparat pe Funeriu, dar nu neaparat pentru banii profesorilor, cat pentru banii lor. Fostul ministru a castigat un proces cu ei, iar sindicatele nu mai au voie sa le opreasca cotizatia profesorilor pe fluturasul de salariu. In limbaj neacademic “naspa”. Daca vrei sa te duci la sindicat sa platesti personal e ok, daca nu, nu.
In concluzie, trei dintre cei 4 ministri delegati ai Cabinetului Ponta au bube-n cap. Si unuia dintre ministrii plini i s-a dat un ultimatum. Pana luni, mai curge cerneala in presa.
Guvernul Ponta se apropie cu pasi foarte repezi de cantecelul pe care il cantam in copilarie, preluat din cartile Aghatei Christie: “zece negri mititei … ”. Ori Ponta nu stie sa scrie destul de repede atunci cand isi ia notite, ori n-a fost semnalul prea bun in timp ce i s-a dictat.
In banner la realitatea: PONTA VA PLATI SALARIILE DIN FONDUL DE REZERVA!!!!
Majoritatea din parlament care a dus la desemnarea lui Ponta este facuta conjunctural si prin TRADARI.
Deci Ponta a ajuns la guvernare, PRIN TRADARE!
Ce fel de guvern e asta??? AL TRADARII?????
Si s-a afisat cu cel mai curat guvern,in consecinta il reprezinta ,f slab se prezinta la tam tamul pe care il facea in opozitie.
E un dezastru si daca e validat guvernul, si daca nu e validat.
Important e ca pana luni, presa sa nu taca! Poate asa, macar ii va inlocui pe compromisi.
Santaj si presiuni la TVR – deja !
http://www.evz.ro/detalii/stiri/psd-santaj-grosolan-la-tvr-filmul-unei-executii-ca-n-anii-50-979828.html
pai daca tot intrati si vauitati la acest topic nu ar fi rau sa va expuneti si ideile
oare nu ar fi mai bine …. ce ziceti ?
Nu conteaza daca sint pro sau contra …ci doar sa facem ceva concret nu numai sa stam sa ne uitam si sa comentam cea ce se intimpla oare daca ne pierdem <>> nu ar trebui sa si facem ceva concret
Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
Nici ochii când în lacrimi ţi-s,
Adevăratele înfrângeri,
Sunt renunţările la vis.
Radu Gyr
Polonius: Ce citeşti, măria-ta?
Hamlet: Vorbe, vorbe, vorbe.
Caracterizare
Din tot ce fac, nimic nu imi convine.
Prea multe vorbe. Si fapte prea putine.
E lumea tot mai mica si viata-i fara rost,
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!
Aveam credinta-n viata, puneam pret pe iubire
Dar totu-i doar minciuna, e doar o amagire,
As darama toti muntii daca-ar avea vreun rost
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!
In jur vad mai mult lacrimi. Putina fericire.
E tot mai neagra viata. Sarmana omenire.
E lumea tot mai mica si viata-i fara rost,
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!
As vrea sa am puterea sa schimb tot rau-n bine.
Prea multe vorbe. Si fapte prea putine.
E lumea tot mai mica si viata-i fara rost,
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!
Traiesc doar cu speranta, visez la cei frumos,
Mai cred ca poate maiine voi fi mai bucuros,
Ca soarele-mi va bate cu raza lui in geam
La fel ca mai-nainte. Pe cand eram pustan.
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!
E lumea tot mai mica si viata-i fara rost!
Prea multe vorbe! Si fapte prea putine!
Din tot ce fac,-nimic nu imi convine!
poezie de Florin Dudău
Timpul pe care il pirdeti doar uitinduva si comentind cea ce fac politicienii nostrii pentru ca ei oricum vor face cea ce vor daca nu ii oprim foositil o parte si in ceva constructiv hai puneti umarul hai sa facem ceva ca sa ii oprim sa trecem la fapte
http://kolesattila.wordpress.com/2012/0 … comment-85
viewtopic.php?f=29&t=533
Nu stiu altii ce cred si nici care sunt regulile tactice ale politicii, parerea mea, insa, este ca Mihai Razvan Ungureanu greseste ramanand intr-o stare de asteptare. Cred ca lipsa acestuia de reactie la ultimele evenimente nu-i serveste la nimic bun. Se poate sa existe anumite ratiuni sau chiar intelegeri de culise care sa justifice o anumita consumare a resurselor USL-iste prin chiar gafele imense care socialist-liberalii le fac din dorinta de a profita mai inainte de vreme de avantajele puterii. In acelasi timp, MRU nu trebuie sa iasa din vizibilitate. Este inca prim ministrul Romaniei, chiar daca acum doar interimar.
Se pare ca doamna propusa pt.Ministerul Educatiei mai are si un proces cu un profesor care o invinuieste ca i-a plagiat o lucrare. Curat plastografie!!!
Sa speram ca pana-n toamna este suficient timp pentru a se face de ras!!!
Sa speram ca pana-n toamna oamenii-si vor da seama ce-i asteapta daca-i aleg pe astia care s-au cocotat la putere…nu mai aveau rabdare sa stea-n opozitie,tare le mai era foame..
dar pana-n toamna au timp sa distruga multe
unul din guvern in doua ipostaze:
https://lh6.googleusercontent.com/-CizclyxGUhg/T5-rzZ-R35I/AAAAAAAABPw/2s2acgAUO0Y/s640/palaria%2520noului%2520ministru.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-k_pOwqLKASw/T6Ig3IMJj6I/AAAAAAAABQU/VIiJ9s18Lkc/s800/nume%2520de%2520cod%2520copy.jpg
Dar informatiile care erau vehiculate in presa 2009 cu privire la d-l Nica cu Vanghelie in ancheta „doi s’un sfert” mergeau impreuna cu sefii la restaurant si au plecat urgent la pensie ,iar seful mare s-a retras pt.ca avea pensie si o casa de avocatura ?
Multi ministri din acest guvern „cel mai cinstit dupa 20 de ani” (corect este dupa 22 de ani in attn d-l ponta)sunt precum dalmatieni
Pana in toamna timpul e putin,Ponta guverneaza iar acest timp scurt va dovedi ca MRU il surclaseaza. 😆 😆 😆
P.S. Probabil ca la caderea lui MRU,a participat si Maior de la SRI,stiti bine ce orgolii sunt intre servicii.
Eu unul m-am saturat ca toata lumea sa-si dea cu parerea despre Tiran,stiti bine ca de fiecare data i-a lasat cu gura cascata pe toti,ete tot timpul imprevizibil. 😆 😆 😆
Interesantă cheia în care un diplomat occidental interpretează debarcarea lui MRU. „Niciodată nu mi-au plăcut teoriile conspiraţioniste, dar cred că după o schimbare de premier atât de stranie, Victor Ponta ar fi trebuit să se gândească de două ori înainte de prezenta ca prime măsuri renunţarea la predarea în maghiară la Universitatea de Medicină din Târgu Mureş şi blocarea proiectului Chevron privind gazele de şist. Nu de alta, dar mulţi dintre noi ştim foarte bine că astea au fost dintotdeauna principalele direcţii de influenţă practicate de Uniunea Sovietică în România: alimentarea tensiunilor dintre români şi maghiari şi menţinerea cu orice preţ a dependenţei de gazele ruseşti. După toate declaraţiile împotriva privatizărilor din zona energiei, ultimele decizii nu puteau pica mai prost. S-a răzgânit România în privinţa partenerilor săi strategici?”
In : http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-s-au-inversat-polii-in-romania-262980.html
Dacă prin componenţa guvernului putem trage concluzia că sa urmărit salvarea penalilor, liber la furt şi protecţie pentru sistemul ticăloşit, programul lor de guvernare este jalnic, fiind o culegere de promisiuni politicianiste fără termene,surse,mecanisme etc penru a putea fi puse în practică (comparativ numai cu programul M.R.U. în aceleaşi condiţii).
Programul debuteză cu următoarea formulare:Guvernul se obligă să respecte legile-adică mergànd pe logica lor,noi cei care nu am semnat niciodată un astfel de angajament,nu suntem obligaţi să le respectăm.
Oare ce vor spune cei de la FMI despre un astfel de program ?
s-a facut atata valva asupra faptului ca la o varsta frageda dl MRU a detinut o functie in UTC, dar cariere precum cea a dlui Florin Georgescu nu par a pune probleme nimanui.
Dl Georgescu a fost trimis de comunisti acolo unde niciun roman de rand nu visa sa poate ajunge : in 1976 la „cursul postuniversitar în management financiar al University of Missouri Kansas City, ca bursier Fulbright Alexander Hamilton Felow (august 1991 – mai 1992)”. Din bancile facultatii a aterizat direct in Ministerul Finantelor , caz cu totul exceptional. Mai spicuim din biografie : „În Guvernul Nicolae Văcăroiu, a îndeplinit funcția de ministru de stat, ministrul finanțelor (19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996)”.
Oare nu-i vorba tocmai de perioada marilor privatizari, a marii inflatii si a prabusirii bancilor romanesti ? Nu-i vorba de perioada MARELUI JAF ?
Fiecare zi ce trece imi confirma bnuiala ca asistam la incercarea de restaurare a acelei epoci. Avem de ce ne teme.
Comentariile sunt închise.