Din ce în ce mai mult se conturează ideea că Eduard Hellvig, proaspăt nominalizat în fruntea SRI este omul de casă al lui Voiculescu, respectiv Victor Ponta.

Cel care vine să întărească această ipoteză este nimeni altul decât Adrian Năstase.

La puțin timp după ce președintele Iohannis a anunțat că îl propune pe liberalul Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informații, Năstase notează pe blogul personal: „Astăzi, presedintele Johannis a anuntat numele celui pe care il va propune la conducerea SRI. Eduard Hellvig, prin pregătire si experientă, mi se pare o solutie potrivită. In plus, cred că numirea lui a venit la un moment util, pentru a calma apele in zona serviciilor de informatii”.

Ulterior, fostul premier a continuat susținerea într-un mod finuț, ca să nu bată a ochi, punând toată povestea pe conflictul din Ucraina și situația politică și militară dintr-o zonă a Europei din are facem parte.

„Situatia politică si militară in zona noastră este destul de complicată – mă refer la evolutiile din Ucraina, Moldova, Grecia – astfel incât toate institutiile românesti trebuie să fie cu efectivul complet, pregătite să analizeze si să actioneze, dacă va fi cazul”, a conchis Năstase pe blog.