Radu Moraru a povestit, marți, în premieră, la emisiunea Nașul cum a făcut rost de denunțul Elenei Udrea.

Înainte de a fi reținută în dosarul Microsoft, jurnalistul Radu Moraru a sunat-o pe Elena Udrea și i-a spus că este oricând binevenită la emisiune să spună ce dorește, amintindu-i că televiziunea Nașul reprezintă presa liberă, chiar dacă ea nu mai credea în jurnaliști, acuzându-i pe mulți din breaslă de partipriuri.

Radu Moraru a ținut să sublinieze faptul că este un jurnalist liber și curajos, contrar celor afirmate de doamna Udrea în spațiul public la adresa presei, în general.

În momentul în care a apărut jurnalul Elenei Udrea, despre care a povestit și Ion Cristoiu, atunci Radu Moraru a simțit că sunt lucruri mult mai importate de spus, informații prețioase pe care Elena Udrea le deține prin acel jurnal, și i-a solicitat fostei șefe PMP să-i înmâneze jurnalul.

Ulterior, Elena Udrea i-a trimis chiar și un sms lui Moraru prin care și-a retras cumva afirmațiile generale făcute la adresa presei și i-a scris că da, recunoaște că este un jurnalist curajos.


După acest schimb de replici care aveau loc chiar după ce Elena Udrea făcuse faimosul denunț la DNA, și după ce ea a vazut calea de abordare pe care DNA o alesese în cazul Udrea, instituția alegând chiar să nu-i ia în considerare denunțul pe motiv că nu a venit să-l susțină, Radu Moraru a primit pe mail o copie a denunțului.

Mailul fusese trimis chiar de cineva din staff-ul Elenei Udrea. după ce persoana respectivă s-a asigurat că adresa de mail îi aparține chiar lui Radu Moraru, trimițând inițial un mail „de probă”.

Jurnalistul Radu Moraru a vrut să povestească toate acestea pentru a sublinia faptul că, deși Elena Udrea nu i-a fost niciodată prietenă, ba chiar din contră, Udrea alegând să fie mai degrabă un dușman al Televiziunii Libere Nașul TV, totuși la nevoie a realizat că poate avea încredere și se poate sprijini pe cei pe care odinioară îi blama.

„În momentul acesta sunt absolut convins ca se uita toti smecherii din Romania… toti veti ajunge in situatia Elenei Udrea… cand veti ajunge, sa tineti minte ca doar presa libera va poate sprijini intr-un demers in care drepturile dvs sunt incalcate. Intelegeti de ce rolul presei libere este de a tine macar o flacara aprinsa a democratiei? Fara presa libera nu exista nimic. Cu presa libera poti salva o tara, poti ridica o economie, poti repatria milioane de romani de pe meleaguri… ii spun asta si presedintelui Iohannis”, a conchis Radu Moraru în emisiunea Nașul.