Mai mulți parlamentari au fost jefuiți într-un hotel din Capitală care, la prima vedere, arată a fi un hotel luxos și nu o bombă amplasată la întâmplare în București.

Și totuși se pare că Hitchcock era român și locuia de fapt pe strada Corbeni nr.30, un loc unde ticăitul era la el acasă… tic…tac…tic…tac… și a explodat! Hotelul Monte-Nelly s-a dovedit a fi o bombă cu ceas unde administratorul era un fel de Puiu Mironescu de viță nobilă.

Dorin Munteanu, administratorul misterios de la Monte-Nelly a lăsat vreo 40 de parlamentari pe drumuri după ce le-a tăiat lumina și căldura. Exact ca-n reclama de la vin, mai avea să le taie și apa.

La jumătatea lunii decembrie, administratorul i-a anunțat pe aleși că s-a tăiat curentul… cineva… cumva… de undeva s-a apăsat pe un buton și hotelul s-a transformat într-o beznă totală. Noroc că venea vacanța de iarnă și deputații se întorceau fiecare la casa lor. Au plecat cu promisiunea că până la jumătatea lunii februarie orice „avarie” se remediază. Numai că „remedierea” a venit la pachet cu o „curățenie generală”. În loc de curent, s-au furat tot felul de lucruri de prin camere: de la laptopuri, tablete, parfumuri, mașini de tuns până la diferite sume de bani, mai mici sau mai mari.

Erau parlamentari care stăteau acolo de mai bine de 8 ani. Niciodată nu au pățit așa ceva. Nicio cameră nu era iertată. În toate s-a umblat, pe toate le-a răvășit.

Din spusele poliției, hoțul pare să fi fost un homeless bolnav să dea o spargere pe cinste, mai ales că abia ieșise din pârnaie prin ianuarie unde fusese „cazat” tot pentru furt.

Infractorul, aparent un neica nimeni, este bine mersi în libertate. Așa au decis, într-o primă fază, procurorii. Polițiștii l-au reținut 24 de ore. Mai departe… Dumnezeu cu mila.

Între timp, anchetatorii s-au dus la locul faptei ca să- i ceară explicații administratorului „Hitchcock”. SURPRIZĂ: Hotelul nu mai avea pază de mai bine de o jumătate de an! De ce? Nimeni nu a aflat deocamdată. Probabil ca să se poată fura în liniște. Nici ușa de la intrare nu mai funcționa cu cartelă. Se intra și se ieșea în voie.

Oficialii Poliției Capitalei au declarat pentru Nașul TV că administratorul a fost luat la întrebări în legătură cu sistemul de securitate, căci despre pază umană nici nu se punea problema. Dar când vezi ușile hotelului larg deschise, normal că te întrebi ce l-a făcut pe „gospodarul” imobilului să-i lanseze o invitație hoțului.

Răspunsul administratorului pentru Poliție a fost năucitor! „Ce voiați să fac? Să distrug termopanul?”

Inițial, în hotel se intra pe bază de cartelă, dar nici asta nu mai funcționa, iar bani de un lacăt se pare că nu erau. Și decât să strice termopanul….

Deputații îi plăteau individului aproximativ 2000 de lei pe lună, bani pe care îi primeau de la stat pentru cazare.

„Ieri la 13,30 am ajuns în cameră. M-au anunțat colegii. Am intrat în prezența unui polițist, Camerele erau sigilate deja. Și când m-am dus era dezastru. Oricâte cărți polițiste ai citi, oricâte filme ai vedea nu cred că vreunul dintre dumneavoastră ați mai auzit ca un hotel întreg să fie spart. S-a intrat în camere, s-au furat laptopuri, haine, bani. Mie mi-au furat o sumă mică de bani și articole de îngrijire personală. Am cărat boarfele cu lanterna până jos. Curent nu mai era din decembrie”, a declarat pentru Nașul TV deputatul Matei Călin.

 

 

 

 

Potrivit polițiștilor, pe 8 februarie administratorul hotelului dezafectat de o lună, mai nou și spart, a venit să sesizeze Poliția Capitalei în legătură cu furtul care a avut loc.

Plângeri au depus și vreo șase parlamentari, dar ce mai contează dacă hoțul umblă liber pe străzi pe motiv că „ancheta este în desfășurare”, iar probele nu sunt suficiente pentru a-l învinui?!

În hotelul cu pricina a stat, din 2008 până în decembrie anul trecut, și fostul ministru de finanțe, Gheorghe Ialomițeanu.

„Administratorul avea un comportament ciudat. Ba ne spunea că se întrerupe curentul, ba că nu avem apă caldă, ba că sunt probleme cu meniul… L-am rugat să-mi garanteze că în ianuarie revine curentul și nu a putut să-mi spună nimic concret așa că am plecat de acolo. Am avut noroc. Nu mai eram acolo când s-au furat lucruri. Am înțeles că ar fi în litigiu… nu știu”, a declarat Ialomițeanu pentru Nașul TV.

Anul trecut, administratorul avea un contract încheiat cu Camera Deputaților, dar după ce s-a adoptat noul Regulament, fiecare parlamentar a primit o sumă de bani pentru a-și găsi singur cazare. Mulți dintre aleși au continuat să stea la hotelul Monte-Nelly, fiind mulțumiți de raportul calitate-preț, chiar dacă mai multe lucruri ciudate se întâmplau acolo, iar comportamentul administratorului devenea mai dubios pe zi ce trecea.

Rămâne de văzut dacă procurorii găsesc în cele din urmă vinovatul, iar dacă administratorul va răspunde pentru că nu a asigurat paza hotelului și nu a luat tate măsurile de securitate care se impuneau. Până atunci, întâmplarea e demnă de un roman polițist.

Cum arăta hotelul Monte-Nelly înainte de spargere!

 

 

 

Comentariile sunt închise.