Situația deputatului Elena Udrea este unică în istoria Parlamentului și, cel mai probabil, va da peste cap toate calculele. Din cauza Regulamentului Camerei Deputaților, dar și a Ministerului Public, Elena Udrea s-ar putea trezi adusă în cătușe în Parlament, notează site-ul stiripesurse.ro

Care este situația Elenei Udrea?

Luni, de la ora 17.30, deputații vor vota pentru primele trei cereri în cazul Elena Udrea. Două urmăriri penale în dosarelele ”Microsoft” și ”Gala Bute”, dar și o încuviințare a arestării preventive în ”Dosarul Gala Bute”.

Dacă solicitarea de arestare preventivă în ”Gala Bute” primește vot favorabil în plenul Camerei Deputaților, atunci este foarte posibil ca Elena Udrea să fie încătușată chiar în seara zilei de luni.

Ulterior acestor acțiuni, deputații vor mai organiza o altă ședință de plen în care se vor mai vota două cereri de arestare preventivă: ”Dosarul Microsoft” și încălcarea controlului judiciar.

La momentul în care vor fi votate aceste cereri, Elena Udrea ar putea fi deja în arestul DNA. Conform regulamentului Camerei, deputatul asupra căruia parlamentarii se pronunță are dreptul la apărare. Ei bine, în aceste condiții, Elena Udrea va fi adusă cu cătușe la mâini până la ușa Camerei Deputaților, dacă va dori să ia cuvântul în fața colegilor deputați.

În sala de plen Elena Udrea va fi liberă, dar la ușă vor aștepta polițiștii care o vor duce înapoi în arestul DNA. Situația este hilară, dar foarte probabilă ținând cont de context.

Comentariile sunt închise.