Dupa Editiile speciale dedicate pensionarilor,  in care s-a cerut restituirea banilor retinuti ilegal pentru CASS, Comisia de munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a decis ieri ca sumele sa fie returnate pana la sfarsitul anului.

Camera Deputatilor este Camera decizionala si urmeaza sa adopte in plen modificarile aduse la Ordonanta 107/2010, prin care s-au retinut 5,5% din banii pensionarilor. Detalii despre decizia legislativului puteti afla in Editia speciala de la ora 18.00, in care va fi prezent invitatul special Preda Nedelcu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor.

21 COMENTARII

  1. Isi vor primi banii in 16 transe,sant multi care nu vor trai atat,asa ca totul este bine gandit de Nastase,ca pe vremea cand era premier nu stia ce sa faca cu pensionarii,i-a lasat in plata domnului,am simtit-o pe pielea noastra,acum se procedeaza si mai rau,nu ne mai ia 5,5 ci ne impoziteaza dele suma de 800 roni,incepind cu 8 % faceti socoteala cat piredem defapt,noi pensionarii.Guvern de hoti ca si in anii ’90

  2. Isi vor primi bani cand va face plopu mere si rachita micsunele,parca a mai zis cineva asa cu asa guvern de corupti nu vom izbundi toata clasa politica e corupta o singura sansa mai e inca o revolutie facuta de noi poporu nu de jmecheri care ne conduc de 22 de ani

  3. Radule, nu te transforma intr-un Dan Diaconescu. Chiar te rog asta. Te urmaresc de cateva zile… Sfatul meu e sa opresti chestia asta cu „singura televiziune libera” si alte sloganuri de genul articolului de mai sus. Fa o emisiune serioasa si lasa-i pe altii sa te laude pe urma. Stii cum e treaba aia cu, lauda de sine…

      • cum unde???
        putin mai sus…
        lista cu cei ce au cerut case de la rapps in 2001…
        ce vrei mai serios de atat?

  4. Drumul s-a deschis.Deci deja putem spune ca exista un precedent in rezolvarea problemelor cu care se confrunta romanii.

  5. felicitari Nasule,si tzine-o tot asa,ma bucur pentru bietzii pensionari,ma mir cum pot supravietui,aici ma refer la cei cu pensii de mizerie,nu la cei cu pensii nesimtzite.

  6. Nu sti ce sa mai crezi;unii spun ca se da retroactiv ceea ce s-a retinut de la peste 740 lei altii ca nu,altii ca abia peste cateva luni se va aplica legea contributiei de sanatate pentru pensionari.Care-i adevarul?

  7. Datorita emisiunii de la Nasul-tv vor primi pensionarii bani? Sa fim seriosi!!

      • aveti dreptate, scumpa doamna
        tot ce se face bine in tara asta i se datoreaza numai si numai nasului, trai-i-ar admiratorii…
        tot ce e rau , lui ponta…
        si sa stiti ca va apreciez pt corectitudinea si ordinea din demonstratii.
        nu va inteleg insa fanatismul pro-nasesc…

  8. casa de sanatate ce face? perimeste bani peste bani si sanatatea este la pamint. de ce sa le mai dea bani? eu inca muncesc si multumesc lui DUMNEZEU ca nu sunt bolnava dar aud de la altii ca desi au asigurare platesc de la aspirina pina la banalul pansament daca sunt internati.

  9. s-o demita pe directoarea de la casa de pensii, acesti oameni au platit cit au muncit(multi 40 de ani) ca sa aiba aceste minuscule pensii.

  10. Mi-ași dori să cunosc toate documentele elaborate pentru aplicarea gresită a OG.Cind pensionarii au făcut cereri la Casele teritoriale de Pensii au primit raspuns negativ.Consider că functionarii care au dat raspunsurile au avut o precizare la bază.Făcută de către cine?Motivată cum?semnată si adoptată de cine?Cu nume si pronume!Cu număr de circulară si dată!

    In mod similar CNPAS actioneaza si pentru aplicarea legii 189 din 2000.Stabilirea calității de beneficiar al legii privind copii conceputi in alte localități decit cea din care s-au strămutat părintii nu se admite de către CNPAS.Sunt sute dacă nu chiar mii de sesizări in instante,unele deja judecate si admise ,dar CNPAS nu aude,nu vede ,nu vrea decit PROSTIA inimaginabilă prin care copiii strămutatilor neconceputi in localitatea de domiciliu( de ex.in 1942-1945 in o localitate de refugiu) nu beneficiaza de aceleasi drepturi ca si părintii sau fratii mai mari,CNPAS motivind:
    ”Nu se poate considera refugiată o persoanădin moment ce nu a fost născută sau măcar concepută la data refugiului părintilor săi.
    Statutul de persoană refugiată nu se poate transfera asupra copiilor născuti după refugiul părintilor,intrucit acest statut este strins legat de persoanatitularului și nu poate fi valorificat de urmasii acestuia.”
    Instantele sunt bombardate de sesizări impotriva deciziilor date de CNPAS și cei care au reclamat au avut TOTDEAUNA CISTIG DE CAUZA.Desi CNPAS i-a purtat pe reclamanti pină la ICCJ,provocindu-le daune materiale,infinal instanta le dă cistig de cauza.

    Merită să arătăm că la fel ca si in cazul retinerii necuvenite de CAS pentru cuantumul pensiei de 740 lei , Curtea de Apel Cluj,avocatii afiliati acestei instante au fost cei care au reusit să demonstreze că CNPAS este stat in stat,că se iau decizii gresite,nelegale si că interpretarea legilor se face după cum vrea unul sau altul.Si NIMENI din cadrul Caselor de Pensii judetene care au avut dovada instantelor că s-a gresit cu aplicarea legii,NIMENI nu a sesizat guvernul sau altă autoritate pentru intrarea in legalitate.Se continuă,se persistă in acest abuz,instantele sunt blocate de procese,oamenii purtati pe drumuri inutil si ilegal.

    Intrebarea care mi-o pun,din nou:CE FAC JURISTII,Directiile Juridice,Ministerul Justitiei pentru a preveni acest mod de lucru?

    In aceste cazuri semnalez existenta adresei 3233 din 19.02 2002 a CNPAS care precizeaza că:”Sintagma”conceputi inaintea sau in timpul strămutării și născuti după strămutarea părintilor in acea localitate se referă ls copiii,care s-au născut in maxim 300 de zile de la data la care incepe perioada de strămutare a părintelui(cf.codului familiei ,perioada de conceptie este cuprinsă intre a 180-a zi si a 300-a zi dinaintea nasterii copilului.)
    Bineinteles justificarea aberantă”concepută de vreun jurist de la FF nu a fost admisă in instantă.Dar este functională si produce,in continuare nelegalitate.

    Dar,iată si punctul de vedere al PRIMLUI MINISTRU,Călin Popescu Tăriceanu cu nr.3076 din 15.XI.2007(atentie suntem in 2012),inregistrată la Biroul Permanent al Senatului Romaniei sub nr.538 din 23 .11.2007:

    ”Pag.2,capitolul Observatii:
    Desi legea nu prevede in mod expres și persoana născută in timpul refugiului părintilor,ESTE EVIDENT că si această persoană a dobindit incă de la nastere STATUTUL DE REFUGIAT,ca și părintii săi,astfel incit este indreptățită să beneficieze de măsurile reparatorii prevăzute de OG 105 din 199,ACORDAREA ACESTOR DREPTURI FIIND ECHITABILA.
    FITI ATENTI:
    ”De altfel această concluzie se desprinde si din analiza solutiilor instantelor judecătoresti ce au fost sesizate in contencios administrativ,introduse de persoanele cărora le-au fost respinse cererile privind recunoasterea calității de persoană strămutata.”
    Si,TOTUSI,la CNPAS se continuă practica initială…

    • @Mark: Legea prevede un raspuns la o sesizare in termen de 30 de zile. Cine ii pedepseste pe cei care nu respecta nici macar aceasta prevedere?

  11. Bravo! Si inca nu este pe toate cablurile si DTH… Cand va intra in toate casele si va avea o putere mult mai mare si teama celor cu musca pe caciula va fi si mai mare, va dati seama cate lucruri se vor indrepta in tara asta…

  12. Ordonanta afost interpretata gresit si aplicata gresit de CNPAS.Desi casa de pensii fost sesizata de pensionari imediat de eroarea pe care oface,aceasta (casa) acontinuat s aplice legea gresit.Pentru aceasta eroare conducerea CNPAS trebuie sa rasounda.

  13. Excelent! Dar m-as bucura sa raspunda incompetentii care au inerpretat ordonanta cum au vrut.(in special d-na Parcalabu). Bravo Nasule ! Tie ti se datoreaza (mai putin liderului pensionarilor dl Preda Nedelcu).Feclicitari si la multe”executii” cu probe pe masa !

  14. Adica 500 lei maxim pana la sfarsitul anului (8 luni). Inseamna 60 lei/luna=15 Euro. Nemaipomenit, pensionarii vor putea cu acesti bani sa-si cumpere paine in fiecare zi. Asta daca supravietuiesc.

Comentariile sunt închise.