73.000 de debitori în franci elvețieni se uită spre Guvern și BNR zilele astea: va interveni statul în plafonarea/rescadențarea etc ratelor după ce francul elvețian a sărit în aer? Vom vedea, semnalele publice spun că da, statul va interveni într-un fel sau altul.

Iar cînd va interveni, statul va fi sfătuit inclusiv de Consiliul Fiscal, instituție care nu a fost prea amabilă cu Ponta (un exemplu, al doilea exemplu). De data asta, însă, chiar șeful Consiliului Fiscal se află în conflict de interese: Ionuț Dumitru are de returnat 370.000 de franci elvețieni unei bănci (cu tot cu dobîndă, evident). O grămadă de bani chiar și pentru un jucător pe bursă cum e Ionuț Dumitru. Ce sfat îi va da, deci, șeful Consiliului Fiscal lui Victor Ponta?

În chestiune s-ar putea implica și șeful Tineretului Social-Democrat, Mihai Sturzu, și el datornic cu 100.000 de franci elvețieni.

Există și un social-democrat inteligent: ministrul Nicolae Bănicioiu are economii în franci elvețieni, deci nu are decît de cîștigat. E vorba de un depozit de 50.000 de franci elvețieni. Depozit la saltea, probabil, pentru că declarația de avere nu precizează banca unde sînt depuși și nici tipul de economisire.

 

Sursa: prisacariu.ro

Comentariile sunt închise.