In 1991, Elena Udrea suferea un esec usturator la concursul Miss Adolescenta Buzau, acolo unde era de departe concurenta cu cele mai bune calitati fizice.

 

 

Elena Udrea a avut ghinionul sa iasa prima pe scena, iar la proba de talente sa… spuna o poezie. Tanara de 17 ani a incercat sa sensibilizeze audienta cu cateva versuri din Lucian Blaga, insa tinerii cu parul lung din primele randuri nu au parut deloc miscati. Acestia au inceput sa vocifereze si sa strige, ca doar venisera sa vada fustite scurte ridicate pe ritm de dans, nu sa asculte poezii.

 

 

Cea care si-a adjudecat atunci marele premiu a fost o anume Dana Dumitrescu. In ciuda faptului ca nu avea formele Elenei, Dana s-a remarcat prin naturalete, spontaneitate si simt al umorului. Nici nu-i de mirare ca adolescenta care i-a administrat Elenei Udrea aceasta infrangere usturatoare avea sa-si aleaga o cariera in actorie.

 

 

 

Destinele celor doua femei aveau sa se desparta in mod fundamental, insa nu definitiv. In timp ce Elena Udrea si-a ales o cariera politica si a ajuns „blonda de la Cotroceni”, Dana s-a angajat la Teatrul din Constanta, pe care dupa cativa ani a ajuns sa-l conduca. Elena s-a maritat cu Dorin Cocos, un om de afaceri foarte descurcaret, Dana – cu Cristian Zgabercea, un tip cu aspiratii politice, membru in Consiliul Judetean Constanta.

 

 

Ei, si de aici drumurile celor doua fete incep din nou sa se intersecteze. In perioada in care a fost Ministru al Turismului, Udrea a pus armele pe Radu Mazare, primarul Constantei, totul culminand cu „confiscarea” Cazinoului si trecerea administratiei acestuia de la Primarie la Minister.

Sotul Danei s-a aflat evident in barca cealalta, el fiind considerat om de incredere al lui Radu Mazare si fin al celebrului Nicusor Constantinescu. Ulterior, Zgabercea a plecat de la Constanta si a ajuns producator general in TVR, insa nu l-a uitat pe nasul sau.

Timp de o luna, sotul fostei Miss Adolescenta a stat la capataiul „bolnavului” Nicusor Constantinescu, el fiind unul dintre cei care a sustinut sus si tare ca presedintele Consiliului Județean Constanta sufera cu adevarat. „Producatorul general din TVR i-a schimbat plosca lui Nicusor Constanescu. Intrebati-l”, e una dintre declaratiile celebre pe care le-a facut Radu Mazare pe marginea acestui subiect.

 

 

 

Dincolo de ambitiile politice, ramane rivalitatea intre cele doua femei, dar si nostalgia Elenei care cu siguranta considera ca ea ar fi trebuit sa castige concursul de frumusete in 1991.

 

 

 

sursa: wowbiz.ro