Intrat în presa liberă din zorii anului 1990 ca un apărător al minerilor care băteau oameni pe străzile Bucureștiului (vezi aici), CTP reușește, constant, să își exhibe vomitiv atracția fascinată față de agresor. Față de agresorul sadic care uzează de forță brută, de bîtă, de armă. În 1990, conchidea că minerii au fost constrînși să schingiuiască oameni (!!!): “comportamentul grupurilor mineresti si muncitoresti nu a fost, nici nu avea cum sa fie, pasnic” (sursa). Acum, le găsește oareșce argumente și dezaxaților care au ucis 12 oameni în redacția Charlie Hebdo.

În ultimul text publicat pe tema asta, jurnaliștii de la Charlie Hebdo sînt, în opinia lui CTP, “gazetari ai unei publicaţii islamofobe şi rasiste” (sursa). Islamofobie și rasism? Cînd aplică cele două etichete, CTP este (am mai spus-o) un imbecil, dar și un mincinos: Charlie Hebdoeste o publicație islamofobă exact în măsura în care este anticreștină sau antisemită (cîtă vreme l-a ironizat și pe Dumnezeu, dar și pe Papă, și nu i-a scăpat din vedere nici pe rabini). Pe scurt, Charlie Hebdo nu este o publicație islamofobă, decît dacă ironizarea unor lideri ai unor organizații teroriste ca ISIS se numește atac la Islam. Dar poate că CTP consideră că nici pe teroriștii care decapitează oameni nu trebuie să-i deranjăm nici măcar cu o caricatură. Pînă la urmă, și teroriștii ăștia sînt tot un fel de mineri care, evident, au motivele lor bine întemeiate să arunce groaza peste lume, nu?

Dar să ne ocupăm și de “rasismul” Charlie Hebdo. Eu nu l-am prea sesizat și nici CTP nu vine cu exemple, deci îl punem tot la minciună.

Avem, însă, un exemplu foarte clar și foarte sordid de rasism la îndemînă. Iată-l: “aceşti ţigani hoţi, cerşetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internaţională a fărădelegii, proprie etniei lor“. Ce se spune în acest citat, TEXTUAL? Că există țigani și țigani care sînt hoți, cerșetori, criminali. Deci, la prima vedere s-ar face o deosebire între țigani, ca etnie, și țiganii infractori. Dar propoziția următoare ne lămurește: țiganii infractori au o cultură internațională a fărădelegii, PROPRIE ETNIEI LOR. Proprie etniei lor țigănești. Logic, deci, și țiganii care nu sînt infractori sînt puși în oala infractorilor: chiar dacă nu au comis încă o infracțiune, cultura fărădelegii e, oricum, proprie etniei lor. Deci, probabil, țiganii care nu-s infractori nu-s țigani, de fapt, cîtă vreme cultura fărădelegii e PROPRIE ETNIEI LOR. Pe scurt, o generalizare de un rasism de manual: țigani = infractori.

Ei, cui credeți că îi aparține acest citat? Păi, chiar ditamai CTP-ului, omul care îi acuză pe niște (jurnaliști) morți de rasism! Că rasismul e atît de grosolan a fost sesizat pînă și de Consiliul Național de Combatere a Discriminării, care l-a amendat pe CTP (sursa). După amendă, CTP a revenit cu un text penibil în care se disculpa.

Dar ce e mai ironic în povestea asta (CTP vs Charlie Hebdo) este că aveam de-a face cu o similitudine procentuală între musulmanii din Franța și țiganii din România. După cum bine știe și CTP, în Franța trăiesc peste cinci milioane de musulmani, adică peste 7% din populație.  Iar în România sînt, declarați oficial, aproape 700.000 de țigani, dar cifrele neoficiale merg pînă la un milion. Ceea ce face ca populația romă să reprezinte, raportat la 17-18 milioane de români cîți mai sînt în țară, aproape 6% din populație.

Așadar, Franța are 7% musulmani, România cam 6% romi/țigani. După raționamentul bolnav al lui CTP, jurnaliștii morți de la Charlie Hebdo trebuia să se cenzureze și să aibă grijă cum scriu/desenează cînd vine vorba de simbolurile musulmanilor (mulți) trăitori în Franța, tocmai ca să nu fie asasinați (!). O regulă pe care, însă, CTP nu o respectă în România, unde el jignește grav populația romă (la fel de numeroasă în țărișoara noastră pe cît de mulți sînt, proporțional, musulmanii în Franța) cu un rasism vizibil de pe lună. Dar, pentru că țiganii din România nu trafichează Kalașnikoave, încă, CTP îi poate face de căcat.

Mă întreb, însă, dacă un țigan supărat de rasismele lui CTP ar fi descălecat în redacția… Nu, nu mă mai întreb, ar fi prea mult. Îl las pe CTP să se întrebe.

Pentru că nu era suficient să mintă ca să-i iasă teza, CTP a mai fracturat și logica în finalul textului lui: “Dar, oare, vor sta puţin pe gânduri cei care scot acum Charlie Hebdo într-un milion de exemplare înainte de a mai tipări, în numele libertăţii absolute de expresie, încă o provocare mizerabilă şi agresivă la adresa unor simboluri religioase în care nişte oameni paşnici, nu nişte descreieraţi, cred?” (sursa).

Deci, ce zice CTP: nu e bine să ataci simboluri în care cred oameni pașnici pentru că te vor ataca descreierații care nu cred. Păi, dacă descreierații care nu cred în acele simboluri te vor agresa pentr că ai atacat acele simboluri, înseamnă că agresiunea descreieraților nu are legătură cu simbolurile, nu? Practic, dacă ar fi să te agreseze cineva pentru atacul la simboluri, ăia ar fi cei care cred în simboluri, dar care sînt pașnici.

Oricum ar da-o, CTP se face de căcat: pașnicii cred în simbolurile ironizate, dar nu agresează ironiștii (deci simbolurile pot fi ironizate fără riscuri); descreierații nu cred în simbolurile ironizate, dar agresează ironiștii (deci nu ironizarea simbolurilor e motivul atacului).

Dar ce mai contează că CTP nu are logică? Omul vrea să arate încă o dată că fraternizează cu agresorii, fie ei minerii din ’90 sau teroriștii din 2015.

 

Sursa: prisacariu.ro

Comentariile sunt închise.