sursa foto: leparisien.fr

Doi fraţi extremişti, nişte puştani de treizeci şi ceva de ani, ajutaţi de un posibil homeless, au reuşit să pună pe jar omenirea şi să transforme redacţia “Charlie Hebdo” într-un carnagiu.

Birourile redacţiei Charlie Hebdo după atentat
sursa: lemonde.fr
Asta înseamnă TEROARE. Au acţionat mai puţin de cinci minute dar au lăsat urmări pentru zeci de ani. Nu mai vorbim de familiile care acum îşi plâng morţii, ci despre o naţiune îngenunchiată, cel puţin emoţional. Franţa, un stat european puternic, unde se dă ora exactă iar planetele sunt gata de aliniere, unde Turnul Eiffel este un simbol al mândriei naţionale, la fel de cunoscut ca Statuia Libertăţii din New York, unde instituţiile statului, Poliţie, Jandarmerie şi Armată, dau clasă europenilor, se confruntă astăzi cu un parkinson afectiv.

Charlie Hebdo : le film des événements by lemondefr

sura: lemonde.fr

Atacul de miercuri a avut loc în jurul orei 11.30 (12.30 ora României) şi nu a durat mai mult de cinci minute. 12 crime şi o caricatură au fost elementele care, în mai puţin de 300 de secunde, au marcat istoria unui popor. 10 jurnalişti, 2 poliţişti şi mai multe rafale de gloanţe poartă semnătura unor terorişti care pot fi mai degrabă analizaţi de NASA decât de Poliţie.

 

sursa foto: leparisien.fr

Teroriştii în sine sunt nişte OZN-uri care trag în piept praf de puşcă, mănâncă gloanţe şi scuipă sânge. Nu au nicio legătură cu oamenii. Sunt asamblaţi să ucidă. La comandă sau din proprie iniţiativă. Nu îşi recunosc naţia şi nu ţin cont de nimic. Din acest motiv sunt foarte greu de judecat. Noi, oamenii, nu putem să înţelegem nişte minţi înşurubate în cheaguri de sânge. Maşinăria teroristă nu simte, doar acţionează. Nu au remuşcări, nici logică pentru actele comise. Au doar nişte mitraliere pe care le mânuiesc perfect, nişte cagule care să le acopere mecla dubioasă şi nişte ideologii extremiste, antichriste. Nici măcar ei nu ştiu de ce au lăsat drumurile presărate cu morţi. Dar încă sunt însetaţi. Şi continuă să facă victime. Azi, mâine, peste un an sau 10. Pentru că nicio caricatură din lume nu le va declanşa simţul umorului.
sursa: lemonde.fr
Nu există pedeapsă pentru nişte roboţi construiţi să omoare orice le apare în cale. Sunt ca gândacii de bucătărie. Umblă în “grup organizat” şi oricât te-ai chinui să le dai cu Flit, ei vor ieşi de unde te aştepţi mai puţin. Totuşi, să-i ferească Dumnezeu de furia celor loviţi. Pentru că atunci se vor umaniza. “În numele Domnului”, frica va deveni principala lor “calitate”. Popoarele “lucrează” cu Cel de Sus. Şi nu-i spuneţi lui planurile voastre pentru că va râde. Şi atunci veţi vedea exact ce înseamnă să ai simţul umorului.
sursa foto: stirileprotv.ro

Comentariile sunt închise.