Îmi e greu să-i înțeleg pe cei care, după o viața de împliniri artistice și/sau profesionale, precum Nicu Alifantis, Radu Beligan, Mircea Albulescu, printre alții, simt nevoia să se discrediteze moral prin asocierea cu zonele cele mai tenebroase ale scenei politice. Ce îi poate oferi Victor Ponta lui Nicu Alifantis, un artist care încă vinde? Ce îi poate oferi lui Radu Beligan, la apusul vieții? Ce îl poate îndemna pe Mircea Albulescu să iasă din casă ca să îl susțină pe Dan Voiculescu?

Cazul de departe cel mai halucinant mi se pare al lui Dan Puric, pe care, ca profan, îl consider un om de teatru extraordinar. Spectacolele lui au, încă, un succes nebun în țară și străinătate. Ce l-a putut face să devină un candidat la “Lista lui Dughin” de prieteni ai Rusiei? Ce îl determină pe Dan Puric să se folosească de notoritetatea câștigată ca artist pentru a-l promova, în spațiul românesc, pe Alexandr Dughin, ideologul simpatizant al satanismului (conform unui ghid despre secte întocmit de Biserica Ortodoxă Rusă în 2002) al lui Vladimir Putin, la rândul lui, nostalgic URSS? (avem și în România din ăștia).

În primul rând, Dan Puric, cel care pozează în reper moral și de “trăire creștină”, minte. “Lista lui Dughin”, cum îi spune și numele, a fost întocmită de Alexandr Dughin, nu de “securiștii” de la În Linie Dreaptă.

După ce s-a prăpădit de râs și a spus că Lista e un fals, Dan Puric a confirmat-o: “Eu m-am văzut, în vară, cu Alexandr Dughin!” Admirator declarat ai lui Stalin și Hitler, Dughin este, pentru Puric, un “deștept [care] își iubea țara în mod absolut. […] Un sociolog care (sic) nu avem în țară așa ceva”. Ca om “liber” și informat, Dan Puric ar trebui să știe că, de fapt, creștinismul Rusiei de azi este unul de fațadă, transformat în ideologie în slujba imperialismului rus. Că eurasianismul lui Dughin – implementat cu tancul în Ucraina și cu amenințări la cel mai înalt nivel, idioți utili și lichele în România – presupune un creștinism “decreștinat”, amestecat cu bolșevism, național-socialism, islamism și satanism. Că secera și ciocanul încă sunt, 100 de milioane de morți mai târziu,la mare cinste în Rusia pravoslavnică. Ar fi trebuit să știe aceste lucruri, cel puțin înainte să-i propună lui Dughin, luîndu-i astfel vorba din gură, o “Antantă creștină” împotriva unui Occientul “secularizant”.

 “- Domnu’ Dughin, EEEUUU, a venit un băiat de peste Ocean [american n.m.] și-mi spune să iau cuțitul ăsta și să îl bag în Dvs. Și eu nu pot, că sunt creștin. Dvs puteți?

Nu, gaspadar Puric. (A. Dughin)

 – Păi nu vreți să facem o Antantă creștină?”

(Ajunul Crăciunului 2014)

“Dacă ești împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ți o mască, iesi seara din casă şi omoară măcar un yancheu!”

(Alexandr Dughin, 1998 – sursa)

„- I-am zis așa: Domnu’ Dughin, noi, ca creștini, și rușii, deci nu sovieticii, suntem față de lumea secularizată ca Lev Tolstoi în fața Zidului Kremlinului.  Erau mai mulți, dar ăia nu au apărut pe Listă și nu vreau să îi spun, să nu fiu pârâcioasă mică. (Dan Puric) 

– Deci Lista poate fi completată… (Striblea)

– Lista e la mine! (Dan Puric) ” 

Sursa: inliniedreapta.net