penitenciarHoratiu Drumbrava, membru CSM, a declarat ca daca noul Cod Penal care ar urma sa intre in vigoare la data de 1 februarie ar putea avea consecinte dezastruase. In urma intrarii in vigoare a Noului Cod Penal peste 4500 de detinuti ar fi ”propozabili” pentru eliberare. Aceasta cifra este provizorie pentru ca se bazeaza pe analiza a situatiei juridice a 19.000 de detinuti dintr-un total de peste 31.000. Astfel ca o estimare arata ca in final peste 6000 de puscariasi ar putea solicita eliberarea.

Noul Cod Penal a scazut limitele de pedepse pentru unele infractiuni. Astfel ca, spre exemplu, un inculpat condamnat la cinci ani de inchisoare pe o infractiune care avea ca maximum exact cinci ani poate constata ca acum aceeasi infractiune in Noul Cod este pedepsita cu un maximum de trei ani. Astfel ca daca acest inculpat a ispasit deja 3 ani instanta poate constata ca si-a finalizat sentinta. In alte cazuri, detinutii pot cere eliberarea conditionata datorita micsorarii pedepselor.

2 COMENTARII

  1. Voi astia tineri plecati fratilor in alte tari.. lasati politicieni cu pensionarii si infractorii.Aveti mult mai multe sanse afara.In romania nu traiesti decit daca esti infractor sau pupincu.rist.

Comentariile sunt închise.