Monica Macovei vine astă-seară la „Cronica de noapte” (Naşul TV), pentru un dialog de două ore (21.00 – 23.00). Vom discuta despre campania electorală, justiţie, statul de drept, Parlamentul European, Republica Moldova, Guvernul Ponta, Voiculescu, Antonescu, Băsescu, EBA, Eurovision, buncărul primului-ministru, fuga sa din calea năvălitorilor americani etc.
Aveţi întrebări pentru Monica Macovei? Puneţi-le aici şi vi se va răspunde!
Sara bună!
O singură întrebare pentru doamna Macovei: Vă mențineți afirmațiile făcute în interviul publicat în „Evenimentul zilei”, nr. 1495/ 29.05.1997, afirmații în spatele cărora, printre altele, se ascundea generalul Mihai Chițac, aflat în fața procurorilor, în data de 05.06.2005? Vă reamintesc:
„Am luat contact cu problema Piața Universității în mai multe etape. Prima etapă a fost în ziua de 13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratură a Sectorului 1 și, împreună cu alți doi colegi de la aceeași unitate, am fost trimiși la Unitatea Militară de la Măgurele, unde am întâlnit câțiva colegi de la fosta Procuratură a Municipiului București: Alexandru Țuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu.
La Măgurele am văzut în curtea unității că cei ridicați din Piața Universității stăteau la mese și scriau declarații sub suprevegherea unor polițiști. Nu am văzut nici un act de violență. Citind aceste declarații am spus: Nu rezultă comiterea nici unei infracțiuni, toată lumea pleacă acasă”.
Mai multe amănunte, relatate de unul dintre cei bătuți cu bestialitate și în incinta unității militare de la Măgurele, aici: http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010061544790/Actualitate/George-Roncea-14-iunie-ziua-cand-n-am-murit.html
Vă mulțumesc.
Felicitari d le Cartianu pt verticalitate si tot respectul pt invitata d vs Doamna Monica Macovei.
Este nevoie de oameni ca d vs. Va multumim si va sustinem din tot sufletul. In mod sigur veti fi in cartile de istorie un exemplu de romani patrioti.
Sus inima romani, este timpul sa ne primenim !
Buna seara doamna Macovei !
Va adresez o framantare de-a mea carec se traduce intr-o multitudine de intrebari :
In vara lui 2012, in timpul suspendarii Presedintelui Basescu a fost semnat „pactul dogaru” (pentru anume persoane mi-e greu sa folosesc majusculele)de catre liderii celor trei partide din USL (crin antonescu dormind la Cotroceni a fost reprezentat de catre locotenentul sau, chitoiu). Constat astazi ca tara nu e guvernata ci in plin proces de ocupare si de modificare, de adaptare le nevoile si interesele celor pe care semnatarii ii reprezinta. S-ar putea spune, poate, ca este vorba de incompetenta si ceva mârsavie, dar constat ca punctele acelui pact sunt urmarite cu mare scrupulozitate si ca ceea ce nu s-a reusit prin lovituri spectaculoase se reuseste prin pasi mici, multi facuti cu mare discretie, evident spre tintele din acel pact.
Cele 11 puncte cerute de domnul Barroso au fost ocultate de putere, punctele pactului dogaru sunt urmate.
Mi-as permite sa va intreb, doamna Macovei :
1. daca la Bruxelles e cunoscuta aceasta intelegere si daca ati constatat atitudini in legatura cu ea ;
2. parerea dumneavoastra referitoare la acest pact in special in ceea ce priveste nocivitatea lui pentru Romania si ce credeti ca ar trebui facut pentru a-l contracara/anula ;
3. impresia cu care am ramas in 2012 este ca „pactul dogaru” era legat, concordant, cu „Vocea Rusiei” ; acum, in 2014 aflu si de marea amicitie dintre acelas dogaru si consilierul lui Vladimir Putin. Nu credeti ca este vorba de o problema de siguranta nationala ?
4. cum ne putem face auziti noi, romanii, la Bruxelles in probleme atat de grave ca aceasta si cat de deschisi sunt occidentralii in fata lor ?
Cu toata stima si increderea pe care v-o port, va doresc sa reusiti in tot ce intreprindeti pentru Romania noastra si pentru dumneavoastra personal
Val
P.S. problema „pactului dogaru” este completamente ocultata de catre presa noastra – o urmaresc cu atentie de 2 ani. Il felicit pe domnul Grigore Cartianu, singurul care a abordat-o intr-un excelent articol publicat aici in urma cu nici doua saptamani.
Comentariile sunt închise.