Cu greu îmi pot imagina un gest mai sfidător, mai dispreţuitor, faţă de temerile unei mari părţi din români decât să anunţi construirea unei uriaşe moschei, la Bucureşti, la 24 de ore după ce un grup de terorişti islamişti au omorât 34 de persoane în numele acestei religii. Să nu ne ferim de cuvinte, fiindcă m-am săturat de fariseismul corectitudinii politice: atacatorii din capitala Belgiei au acţionat în numele credinţei lor.
În astfel de momente, preşedintele României trebuia să înţeleagă temerile poporului care l-a ales, nu să fie drăguţ cu un semi-dictator care are ambiţia de a ridica o moschee în fiecare capitală prin care trece. Suntem atenţi cu fandacsiile unui Erdogan care hărţuieşte creştinii din ţara sa, ameninţă ziariştii cu ani grei de puşcărie (citiţi apelul celor 100 de scriitori, printre care Herta Muller şi Vargas Llosa, la salvarea jurnaliştilor de la Cumhuriyet) şi care ani întregi a sprijinit, din umbră, ISIS. Preşedintele Iohannis nu a îndrăznit să spună un cuvânt despre problemele cu care se confruntă comunitatea ortodoxă din Turcia şi să ceară, de exemplu, redeschiderea celebrului seminar de pe insula Halki – oficialii din SUA sunt mult mai implicaţi în acest subiect decât liderii unui popor majoritar creştin-ortodox.
Ridicarea unei moschei uriaşe, la Bucureşti, la comanda preşedintelui Turciei, nu este un gest de toleranţă, ci unul de slugărnicie stupidă.
Nu trebuie să uităm că această moschee a fost, de fapt, proiectul lui Victor Ponta, care s-a folosit de relaţia cu preşedintele Erdogan în interesul său, nu în cel al României. Ponta avea nevoie de un aşa numit „safe haven”, un refugiu, în perioada în care DNA instrumenta dosarul Turceni-Rovinari. Vă citez declaraţie din 18 iulie 2015 a unui important lider politic român: „Se pune problema nu că se construiește o moschee mare în București, ci că va fi un centru de studii pentru peste 6.000 de studenți. Or, vedeți ce se întâmplă peste tot în Europa în această situație. Credem că este un troc — sper că nu a ținut de operația la picior a lui Ponta, pe unde și-a practicat-o — nici nu cred faptul că (dacă) nu se va construi (…) va duce la o înrăutățire a relațiilor noastre cu Turcia”. Ştiţi cine a făcut această declaraţie? Domnul Vasile Blaga, co-preşedinte al PNL. Doamna Alina Gorghiu, celălalt co-preşedinte, se afla alături de el. Este unul din rarele cazuri când trebuie să fiu de acord cu Vasile Blaga, fost ministru de Interne.
Domnul Iohannis vine acum şi, într-un moment în care întreaga Uniune Europeană este îngrijorată de ascensiunea terorismului radical islamist, reia proiectul iniţiat de Victor Ponta. La Ankara, unul din jurnalişti l-a întrebat cum răspunde opoziţiei populaţiei şi mi se pare incredibil modul în care şeful statului român a pasat răspunderea: „Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție.
După cum știți, chestiunea este de competența Primăriei”.
Deci, vinovată este primăria – condusă de liberalul Răzvan Sava, dacă aţi uitat.
Ni se aminteşte mereu că, în România, trăieşte o comunitate musulmană care a fost fidelă statului român, ceea ce este adevărat. Mareea moschee din Constanţa a fost construită, în 1910, din iniţiativa regelui Carol I, în semn de respect faţă de turco-tătarii din Dobrogea. În arhivele militare româneşti se înregistrează faptul că militarii turco-tătari s-au bătut exemplar alături de Armata Română, în primul război mondial, deşi Turcia se afla în tabăra adversă.
Dar ameninţarea nu vine din interior, ci din exterior.
Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat cotele obligatorii de refugiaţi, 6.351 pentru România, dar probabil vor fi mult mai mulţi, fie urmare a acordului UE-Turcia, fie traversând graniţa ilegal. Cât despre asigurarea că SRI va ţine situaţia sub control, să fim serioşi: uitaţi-vă la dezastrul din serviciile secrete din Belgia şi Franţa, uitaţi-vă la absenţa unui leadership european, şi întrebaţi-vă dacă putem avea încredere în cuplul Iohannis-Hellvig şi în ofiţerii antrenaţi la academia de plagiate a SRI. Oamenii aceştia n-au fost în stare să afle cine a furat contractul cu Bechtel, cum ne vor apăra de teroriştii antrenaţi în teatre de război?
Politicienii români ar trebui să înţeleagă că acel concept fariseic al unei „corectitudini politice” împinse la extrem se prăbuşeşte. Nu poţi opri oamenii să vorbească liber. Stânga liberală a salutat decizia Curţii Supreme din SUA, atunci când a decis că arderea drapelului este o formă de liberă exprimare, acum de ce ne interzice să constatăm că teroriştii sunt de credinţă islamică? Nu poţi opri cetăţenii să observe că scopul teroriştilor islamişti a fost să ucidă creştini, să distrugă civilizaţia europeană. Nu o afirm eu, ci un fost şef al unui serviciu secret francez, Bernard Squarcini: suntem deja în faţa unui fenomen de „terorism în masă” şi a unei lupte de gherilă.
În aceste zile, în care o parte din creştini sărbătoresc Învierea Domnului, vă spun că toleranţa are o limită: atunci când nevinovaţi încep să fie ucişi. Sunt vremuri în care trebuie să ne apărăm cu toată forţa dreptul la o viaţă în siguranţă.
sursa: contributors.ro